Wat voor recorder?

Ethereal

Instant Fuck-up
Lid sinds
25 februari 2003
Berichten
1.511
Locatie
Varsseveld
Okdan, een vraagje aan de recorderspecialisten hiero...

Vriend van mij heeft een eigen bedrijfje dat clubfeesten organiseert. Nu zoeken ze een manier om hun dj- en livesets op te kunnen nemen, zonder elke keer MD's/DAT's/etc te moeten wisselen...
Een laptop is al genoemd, maar ze zijn op zoek naar evt andere mogelijkheden..

Vereisten:
-Moet minimaal een uurtje of 6 non-stop op kunnen nemen
-Moet mee het podium op kunnen, en dus tegen een stootje kunnen
-Moet voorzien zijn van USB2.0/firewire aansluiting om de zooi makkelijk op de computer te krijgen

Minimale opnamekwaliteit is 192 kbps MP3.. Het is bedoeld voor radio-uitzendingen en demootjes.

Is een meersporen-recorder met een HD een optie? Leek me wel handig aangezien je er zo een extra spoor bijprikt voor een eventuele MC of microfoon om het publiek op te nemen..

Zijn er geen apparaten die gewoon alleen opnemen en verder niks? Zonder fancy effecten, 100000 mogelijkheden, etc?
Er wordt ook gekeken naar een MP3 speler met line-in...

Als iemand nog verdere ideeen heeft, graag!!! :biertje:
 
hij staat ook al tijdje op mijn hitlist ..
line ins zie je neit echt vaak .. al wat goedkope oplossingen gevonden ?
 
zoiets of zoiets misschien? Neemt niet veel plaats in, dus makkelijk bij de DJ set te plaatsen, geen bewegende delen dus hopelijk betroubaarder dan MD, kan direct naar MP3 opnemen (of WAV), en met 'n 2GB CF kaart erin kun je 'n flinke nacht doorhalen. Die kaart pleur je vervolgens in 'n USB2.0 reader op je compu en dan is het snel genoeg binnen.
 
Thanks!! Die M-audio wordt intensief uitgecheckt nu :okdan:

Verder nog iemand ideeen? Valt me op dat er echt weinig van dit soort dingen zijn zeg! Terwijl er toch mensen zat zijn die bijv. hun dj-set willen opnemen zonder alteveel poespas enzo..
 
kijk ook eens naar de korg D4 , heb deze ook onlangs aangeschaft om enkel setjes mee op te nemen. werkt met Cf kaartjes en uw eindmix wordt via usb naar uw pc verzonden of ge steekt de cf in uw comp.

Moet zeggen dat de kwaliteit van de sound zeer goed meevalt
 
Heeft er iemand ervaring met de Portable Digital Recorder van Edirol R-1? Ik ben namelijk erg benieuwd naar de bevindingen. Alternatieven, al dan niet met ingebouwde mic?

- Edirol R-09
- Gemini iKEY
- M-Audio MicroTrack 24/96

MP3 compressie is leuk, maar ik wil eigenlijk een wat modernere lossless compression. Ik zie dit alleen bij geen van deze apparaten. Wie kan hier meer over vertellen?
 
Origineel geplaatst door FrankH
Heeft er iemand ervaring met de Portable Digital Recorder van Edirol R-1? Ik ben namelijk erg benieuwd naar de bevindingen. Alternatieven, al dan niet met ingebouwde mic?

- Edirol R-09
- Gemini iKEY
- M-Audio MicroTrack 24/96

MP3 compressie is leuk, maar ik wil eigenlijk een wat modernere lossless compression. Ik zie dit alleen bij geen van deze apparaten. Wie kan hier meer over vertellen?

Gebruikt er niemand een draagbare recorder?
 
Origineel geplaatst door Sjaak
Jawel, Sony mididisk. Ik vind die Gemini Ikey wel iets voor recht toe recht aan live opnamen (mp3 of wav), kost slechts 139 EUR,- Stop er een USB stick in en je hebt een mobiele 2-tracker in i-pod formaat :)

http://www.ikey-audio.com/

Waar heb jij de iKEY gezien voor 139 euro? Ik zie hem nergens goedkoper dan 169 euro. Is inderdaad een recht toe recht aan recorder die gewoon doe wat die moet doen.

De iKEY Plus lijkt ook wel interessant met mic en phono pre amp.
 
De software update voor de iKEY van een maand geleden heeft veel problemen opgelost. Dus nu werkt het echt zoals het moet.
 
Ben ook naar zoiets aan het rondneuzen en heb zelf mijn oog beetje laten vallen op de Boss Micro BR. Lijkt me een gaaf ding voor weinig geld (rond 220 euro). Wel gewoon redelijke kwaliteit (dacht 44khz) en mp3 en wav. Evt dus zelfs 4 sporen en lekker klein.

Heeft iemand hier al ervaring mee?
 
Tja, ik gebruik altijd een I pod, samen met de Gemini I-key. werkt echt perfect. Compact, en met een 8GB versie kun je 6 uurtjes makkelijk op wav formaat opnemen.
 
compleet offtopic maar ik klikte op die ikey van 139 en 169 euro, en ik krijg 89 euro foutje ?
 
Ah ik zie het al, die post is een half jaar oud. Wat is die prijs dan hard gedaalt zeg, toch niet zo,n succes ?
 
Back
Top