X

Tip me eens een extra set monitors voor de “studio”

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  Tip me eens een extra set monitors voor de “studio”

  Even de situatie. Een U vorm studio, binnenmaat (omsingeling van gear) van pakweg 6 meter lang en 4 meter breed. Speelgoed rondom. 3 paar monitors rondom en dat is minstens een set te weinig om op elke mogelijke positie te horen wat je aan het doen bent. Ik wil dus een extra setje.
  ik combineer adam a7x met setje b&w passief, sub 8 adam en nog een onbekend merk passief.
  Belangrijk: betaalbaar, niet te groot (komt op een jaspers stand te hangen) en liefst baspoort vooraan. Moet tegen misbruik kunnen, zoals een schreeuwende ms20 enz.

  ik dacht misschien de yamaha hs of de adam tv of gewoon een setje passief hifi. Heb nog versterkers liggen, hoeft dus niet actief.
  kom al snel op 3 a 400 euro en dan denk je :is iets meer investeren niet direct verstandiger omdat je meer krijgt? Of net te gek omdat t enkel dient als je live zit te knallen/jammen...

  jaja die raad om de ruimte aan te pakken eerst voel ik al aankomen. Vermits ik dat heel erg lelijk vind heb ik nog geen oplossing gevonden om de muren en plafond te doen. Moet sowieso een lichte kleur zijn... en geen 1000 euro voor over om t goed te doen (eigenlijk zelfs geen 500)
  ///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///

  #2
  Click image for larger version

Name:	9F6CA5D8-2C5B-4FCB-B09C-DE61A3ADB73C.png
Views:	115
Size:	262,4 KB
ID:	3709736
  Bijgevoegde bestanden
  ///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///

  Comment


   #3
   Nog een extra setje B&W's is natuurlijk ook een prima idee als je nog versterkers hebt.

   Ik heb hier 2 extra sets, Presonus Eris E5 en Yamaha HS8. Van de Presonus bestaat ook een 8 inch versie.

   Ik moet zeggen dat t allebij fijne sets zijn.

   De Yamaha set heeft mijn voorkeur, ze zijn gewoon erg makkelijk om op te mixen.
   Misschien niet zo hifi als mijn hoofdmonitors(Event 2030), maar op de een of andere manier geven deze dingen sneller resultaat.
   Je kunt ze prima misbruiken mocht dat nodig zijn, al klinken ze wel wat scheller op hoog volume.
   edit: (Een nadeel van deze speakers is de afwerking, die is enorm krasgevoelig)

   De Presonus set heeft uiteraard niet veel laag, maar je kunt ze behoorlijk goed afregelen.
   De sound doet denken aan die van de Yamaha HS serie.
   Deze kleintjes kunnen niet heel hard zonder dat het laag eronder lijdt, maar ik denk dat de grotere broer een prima alternatief is voor de Yamaha.
   https://soundcloud.com/dreamxcape
   https://soundcloud.com/diversion-dnb

   Comment


    #4
    Heb ooit een setje JBL 305's gekocht (107 euro p/st momenteel) naast mijn KRK VXT8's en gaan best hard en klinken prima, ook redelijk goed laag voor een 5 inch. Maar in een grote ruimte kun je misschien ook een 8" kopen.. de 308 is niet eens zo gek veel duurder en ze hebben nog een 306.. Zelfde prijs als de Adam T5V trouwens. Lees daar ook wisselende berichten over.. is bovendien voorzien van een ribbon tweeter.. weet niet of je daar ook een MS20 probleemloos doorheen kan laten schreeuwen?? maar kan wel heel mooi klinken.

    Op een ander plekje heb ik uit ruimtebesparing een setje PM3.0 met een 5 inch subje van Fostex.. ook best ok maar gaat niet heel hard. Wil ooit nog eens setje iLoud MTM kopen.. zijn super compact en klinken super.. maar prijs is helaas iets minder super..

    Comment


     #5
     Ik heb als main set Mackie HR824"s en Yamaha hs5"s als 2e setje, in de praktijk ben ik vreemd genoeg die Yamahas meer gaan gebruiken, minder burenoverlast en een niet vermoeiende klank voor de oren, met een monitorcontrol box ertussen is het lekker switchen tussen de sets bij het afmixen, en ze zijn lekker klein dus ze kunnen op het bureau voor de Mackies staan zonder dat ze elkaar in de weg zitten, aanrader
     http://www.facebook.com/pages/Mono-A...44488665670349

     Comment

     Working...
     X