• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Klinkske's Grote Never Ending Studio project

Blog Klinkske's Grote Never Ending Studio project

hoi hoi

kort weekend want moet veel meer werken dan de gemiddelde mens, deze periode... Maar snelle update.

De hier recent gekochte tape delay die een hele uitdaging bleek voor de hersteller, is hersteld. Heb 'm eindelijk een plekje gegeven en zijn plaatsje in de patchbay (boven de ms20 mini)
Ik deel ook nog een foto vd rack attack, ondertussen met patchbays. En een blik achter de schermen. Want jullie weten, de (kabel)spagetti wordt nooit zo heet gegeten als ie wordt opgedient.
Moest je je ergeren aan die spagettiknoop, is best overzichtelijk, gewoon volgen. :)

Volgende keer heb ik het over Hue. Mijn laatste updates ivm verlichting. Geleerd via de tienermeid die hier rondhuppelt en Bo beats. Ben geen fan van die laatste maar zijn studio voorstelling was interessant (qua verlichting) - ik zit tenslotte UNDERGROUND =)


IMG_0843.jpegIMG_0841.jpeg
IMG_0840.jpeg


IMG_0844.jpeg


.
IMG_0845.jpeg
  • Duimpje
Duimpjes: doofer110
Heb niet écht de indruk dat mensen die 'update' begrijpen van een blog, maar we doen er nog eentje - lees er iemand dit? Vindt er iemand dit? :D (behalve de melding in 't forum)

Toch maar beslist om er midi en audio atchbay in te stoppen. Bleek niet helemaal te werken, tot ik wat bewoog met de midi kabel, die zit blijkbaar qua aansluiting niet meer lekker in de roland A880 dus input op een andere poort dan maar.

Ondertussen is de Quickdisk oplossing voor de S612 aangekomen, door hideway studio. Een hele dure oplossing om 'm zonder Akai MD280 toch aan de USB te krijgen. Die moet ik nog eens installeren.

maar momenteel ziet 't er zo uit, ik denk ook dat de kans groot is dat de deur vd keuken en de achterwand (waar een gangpad is van 50 cm breed, mega handig voor patch uitdagingen en bekabeling in de halve studio) NIET gaat teruggeplaatst worden.
Mijn allereerste gespeel met de S612 en S700 was alvast toffer dan verwacht. Er volgen nu wat werkdagen dus dat ze krijgen even pauze.

IMG_0495.jpeg
  • Duimpje
Duimpjes: vink
Rack attack dag.

Wat zou er allemaal in 't rack mogen wonen... Wat synths... Wat samplers... En enkele daarvan hebben nog wat werk...

oa de S700:
De S700 heeft ondertussen zijn GOTEK update. Net klaar mee... Ik heb ook nog een USB oplossing onderweg voor de S612 via Hideway studio, maar dat zal pas ten vroegste wat voor volgende week worden.

Dit is 100% een Espen Kraft inspired rack geworden... Ik zoek nog achter een module maar die is quasi onvindbaar, dus ik hou nog achter de hand welke dat is... mocht ik 'm ooit vinden.

Ik zal er een paar S700 porn pics bijdoen en de huidige rack look. Weet nog niet of of er én midi én audio patchbays in kopen, vermoedelijk wel. Er is nog niks aangesloten, dus geen brandende lichtjes, my friends...

Die Gtek drive zit behoorlijk netjes in de front hé? Zit zelfs zo geklemd, wat extra handig was om 'm in de behuzing te manoeuvreren zonder dat de dubbelzijdige tape te snel zijn werk deed. Gotek is namelijk te breed, ik heb 'm smaller geschuurd met mijn slijpmolen, die heeft een natte steen, die houd ik dan droog (hahaa) en die draait lekker traag, is breed en niet grof. Goed voor nauwkeurig werk.

De patchbay die onderaan slaapt momenteel kwam net toe vandaag, die komt van een SF lid, waarvoor dank.

Ik heb totaal nog niet gerekend maar met wat pech staat er weldra nog een bekabeling bestelling te wachten...Ik heb geen enkele deftige ervaring met de akai samplers, dus dat wordt ook spannend.

Omdat ik heb begrepen dat een blog niet zomaar kan worden geupdate, ga ik er nog wat meer info toevoegen:

wie 't boeit, een sampler met gotek kan blijkbaar al minstens op 2 manieren. Ik had geen idee. Je hebt het veel voorkomende Hxc, en het floppyFlash alternatief. Ik had blijkbaar destijds op ebay uit Duitsland een setje gotek met usb en flashfloppy firmware gekocht. Die ik dan domweg volgens een YT filmpje wou flashen naar HxC waarvoor ik de firmware had betaald) maar de werkte niet (wat vermoedelijk aan mijn gesoldeer lag, je moet namelijk een usb kabel ombouwen zodat je de gotek print ermee kan flashen)
Vermits 't enkel kan op windows, en ik daar niks van ken, en de pc die hier staat degoutant traag is, heb ik me uit frustratie verdiept wat me leerde dat ie al deugdelijke firmware bevat.
blijkt bovendien dat die gotek veel voorkomt, dus de typische jumpers en pins en adapters (ik hoorde het ook in Keulen donderen) komen heel vaak terug, dus eens je de laag onwetendheid er af hebt geschraapt gaat er een 'o kijk' wereld open. niet dat ik pretendeer je er wat over te kunnen vertellen. We zullen zien of de S700 ook werkt (hij laadt bestanden met lege files zag ik, dat kan kloppen ,want de usb stick bevat blanco files) - Spannend.

De achterkant vd Ikea keukenkast moet er uit, ik acht die met klitteband achteraf te fixeren voor een fast & easy access. De deur vooraan kan er worden afgeklikt, ik weet niet of dat zal gebeuren. Ik heb ook geen idee hoe interessant een sampler achter je rug is als de masterkeyboard er recht tegenover staat. Met wat pech wil je voortdurend beiden aanraken (en dat gaat nu echt niet lukken)

CD68CB83-51B7-4275-9A8B-72154ADA569E.jpg
B10D0F59-B7E3-42D2-B6AB-6164D085BE5B.jpg
451DFD68-D44A-4839-8466-CF8DA9784C8F.jpg
IMG_0484.jpg
IMG_0487.jpg
IMG_0485.jpg
Top