"Waarom moderne synthese beter is dan analoog"

Ik kan m’n ogen niet sluiten als ik muis bedien, je blijft dan ook steeds visueel bezig in je hoofd. Bij het draaien aan een knop kan dat wel waardoor ik me beter kan concentreren op wat ik hoor . Dat is een van de redenen waarom ik hardware prefereer boven software /vst’s. Verder vind ik een goede analoge filter mooier/ warmer klinken dan een digitale .
 
Grappig, dat doe ik dan weer nooit. Voor realtime control en sweeps vind ik een knop ook prettiger, als ik dat wil bij een VST dan gebruik ik de MIDI-learn optie om een knop van mijn MIDI keyboard aan een parameter te koppelen. Ik had ooit eens een hele OB-X plugin vrijwel 1:1 gemapt op mijn Nord Lead 4 (die alweer lang geleden vertrokken is) en dat werkte eigenlijk ook best prima. Maar meestal geldt dat the real thing inderdaad prettiger werkt en ook vaak beter klinkt. In de software speel ik dan ook vooral met synths die niet proberen een ander analoog ding na te doen maar gewoon schaamteloos digitaal zijn.
 
Eigenlijk klopt de vraag helemaal niet, de vraag moet zijn, wat is beter WAAR IN.

Kijk, wat is beter, een auto of een fiets, dat hangt af van waar je rijdt, midden in de stad, kan je beter een fiets hebben, op de snelweg prefereer ik een auto. Over parkeren hebben we het dan nog niet gehad.
 
In de software speel ik dan ook vooral met synths die niet proberen een ander analoog ding na te doen maar gewoon schaamteloos digitaal zijn.
Eens. FM, granular, samples etc. Wat wel zo is, is dat de integratie van plug-ins met hardware beter is geworden. NI Komplete Kontrol series is daar een voorbeeld van, en Ableton Push 3.
 
NI Komplete Kontrol series is daar een voorbeeld van, en Ableton Push 3.
Yep, die gebruik ik ook allebei :) 't Wordt steeds beter. Hopelijk dat het nog sneller gaat als MIDI 2.0 eindelijk eens breed geimplementeerd gaat worden.
 
Back
Top