Vintage prijzen aan het zakken.

Ik heb wel eens een Jupiter 8 laten schieten omdat ik de prijs voor het gebodene te hoog vond met mijn Alesis Andromeda als referentiekader. Vorig jaar heb ik een B-stock System 8 gekocht onder andere om zelf wat Jupitergeluiden van een aantal nummers van Indochine te kunnen namaken en dat lukte verrassend snel. Ik snap de voorkeur voor een Jupiter 8 wel, maar de prijzen niet. Vintage koop ik niet meer. Ik heb er te veel herstelwerk aan, met als dieptepunt de PPG Wave 2.3. De Arp Axxe (2020) en de Korg Lambda (2023) waren de laatste maar die waren niet zo duur en ik kon het meeste werk eraan zelf doen.
 
Ik heb wel eens een Jupiter 8 laten schieten omdat ik de prijs voor het gebodene te hoog vond met mijn Alesis Andromeda als referentiekader.
Staat er 1 te koop hier..

Hoor wel enge dingen over reparaties of is dat niet meer? Fascinerende bak. Heb alleen met de UVI soft clone kunnen spelen.

Wat zou je er voor betalen nu om die sound en functies in huis te halen? Zou je hem ook missen?
 
Nou,

Ik heb er een die er jaren geleden opeens ophield en inmiddels door twee reparateurs opgegeven is, en een derde adviseert er niet meer aan te beginnen. Helemaal puntgaaf, prachtig om te zien maar blijft hangen bij het opstarten. Dus voor onderdelen, of een pijnlijk destructieve videoclip.
 
Potverdorie zeg.. das wel echt heel naar.
Heb je niet zoiets van ik stuur hem naar Alesis zelf?

Is er geen geek / Andromeda platform met oplossingen?
 
Laatst gewijzigd:
Naar Alesis sturen :okdan: Weet jij een adres?? :D

Wiseguy kocht ze ooit op. Met welke kennis?? Als drie reparateurs er niet uitkomen? Missschien is het alleen gebleven tot boardswaps.. om zo te analyseren dat de defecten echt in boards zitten. Maar dure hobby.. een A6 is nu ook niet bepaald zodanig in waarde gestegen dat het renderend is gebleken..

Ik kon ooit in Franstalig België een JP8, DCB/14bit kopen voor 2500 toen ik daar wat parts (voicecards voor m'n OBX en een mixer voor een Oberheim 4voice voor een bevriend lid) ophaalde.. Ik was echt bijna naar een bank gereden maar je zit met de pinlimit.. zsm proberen te vergeten.. ik had em ook al.. dat gaf rust.. maar jee hee..

De laatste keer dat ik mijn A6 aanzette deed ie het nog.. maar ik bemerkte dat het iedere keer wel een momentje is.. doet ie het, of doet ie het (....)
 
Laatst gewijzigd:
Ik heb geen Andromeda maar iedereen die er wel 1 heeft wil hem toch heel houden? Ik zou een group opzetten ofzo.. of is het de Synth niet waard kwa opbrengst of sound?

Misschien erg simplistisch, maar kan het niet een gevalletje van microcracking van al het soldeer zijn?
 
Nou,

Ik heb er een die er jaren geleden opeens ophield en inmiddels door twee reparateurs opgegeven is, en een derde adviseert er niet meer aan te beginnen. Helemaal puntgaaf, prachtig om te zien maar blijft hangen bij het opstarten. Dus voor onderdelen, of een pijnlijk destructieve videoclip.
 
waarschijnlijk gaat via een board swap de spreekwoordelijke speld in de hooiberg vinden iets gemakkelijker maken.. in de zin van te kunnen focussen op het board wat niet werkt..

@MstrFX Ik zie in het topic hierboven dat er idd een printbaantje niet lekker was.. maar met het blote oog is zoiets al amper te zien.. laat staan dat je alle boards moet afgaan..

Leuk idee, 'n group maar ik denk niet dat je als leek zomaar boards moet gaan uitwisselen. Ik zou mijn Andy ook niet zomaar meegeven; "We hebben wat boards eruit gehaald en nadat we em terug gezet hebben, doet ie het niet meer.. het goede nieuws is dat er verder geen kosten zijn gemaakt (.....)" Een erkend tech lijkt me wel een idee..
@vinnieq was laatst bij forumlid Oberheim.. volgens mij was er een tech die zijn Waldorf Wave weer heeft genezen..heeft door de jaren heen al bij verschillende techs gelogeerd, zonder succes.. ik kan eens vragen aan hem wie dit was??
imgext.php
 
Laatst gewijzigd:
Wiseguy.. heeft een hoop leergeld betaald door ze op te kopen en zou hier zeker iets zinnigs over kunnen zeggen.. Straylight doet vooral OS en hardware aanpassingen van bestaande gear.. geen Andy's zo te zien.. En een hele logistieke onderneming lijkt me..
Er zijn in Nederland gelukkig ook mensen die er misschien al mee bezig zijn geweest? Er zijn ook geruchten dat er flatcables niet goed vast zaten en de Andy hierdoor het niet meer deed.. maar ik neem aan dat de 3 techs die zich over die van @vinnieq zijn Andy gebogen hebben, dit wel hebben uitgesloten.. :)

Als er echt 'n component op 'n board kapot is, (voornamelijk het mainboard lijkt de 'stuck in splashscreen' te doen veroorzaken) is het vrij duidelijk dat je A6 hebt niet te fixen is. Inmiddels niet meer te verkrijgen onderdelen helaas.
Dat verhaal op gearspace was mazzel, kapot printbaantje.. De kans dat er op 2 verschillende boards onderdelen keduc zijn maakt van de 2 kapotte Andy's, 1 werkende.. dure hobby.. Ik weet niet wat 2 kapotte Andy's kosten en wat de kansen zijn dat het problemen zich op verschillende boards bevinden..
 
Straylight heeft voor zijn Dss-1 project wel de oude ontwerper van de korg meegekregen voor info en tips.
Ik snap gewoon niet als je ontwerper bent van de A6 dat je zelf niet je eigen ontwerp wilt verbeteren. Maar misschien dat hij/zij de pijp uit is.
 
was laatst bij forumlid Oberheim.. volgens mij was er een tech die zijn Waldorf Wave weer heeft genezen..heeft door de jaren heen al bij verschillende techs gelogeerd, zonder succes.. ik kan eens vragen aan hem wie dit was??
@MacGyverGear : Graag top! Mijn A6 is inmiddels door kundige handen geweest, baantjes zijn oa ook nagelopen. De CPU en Flash ROM zijn al vervangen maar er komt nog steeds onzin uit. Op een gegeven moment houdt het op. Het enige dat niet helemaal lekker was voordat -ie dement werd was dat LFO2 soms van snelheid veranderde, wellicht een encoder probleem. Je zou niet ervwachten dat zoiets gelijk de hele synth bevriest tijdens opstarten en de CPU laat brabbelen.
 
voordat -ie dement werd was dat LFO2 soms van snelheid veranderde, wellicht een encoder probleem.
Een Andy is nogal notorious om z'n potjes idd.. herkenbaar.. :D Maar zal es ff informeren en meld me wel via een PBtje..
 
Naarmate de jaren vorderen begint het toch wel flink die kant uit te gaan. :)

Een JD800 bv kan je toch wel al ruim vintage noemen.
Nou zijn die vele faders op de JD800 typisch iets wat je op vintage voorkomt.. maar ok. SMD allowed..
 
Achterliggende verhalen lezend zou ik zeggen koop nooit hele dure spullen want hoe gecompliceerder het is hoe moeilijker ook weer te maken is. Mijn allerduurste synth was €300 tweedehans. En de laatste veertig jaar is er niets kapot meer gegaan. Op een allergoedkoopst midi toetsenbordje na dan. Maar ja die hele industrie moet het toch ergens van hebben. Om het simpel te houden heb ik alleen nog maar syntersizers zonder toetsenbord z.g. modules. Altijd makkelijker repareerbaar.
 
Back
Top