DP4+, batterij vervangen

154

Lid van de week
Lid sinds
30 januari 2007
Berichten
5.275
Locatie
Amsterdam
Ik heb net voor 190eu een Ensoniq DP4+ gekocht, waar de batterij van moet worden vervangen. Helaas is de batterij(waarom doen fabrikanten dit toch in vredesnaam) op de print gesoldeert.. Nou heb ik laatst van mn MKS50 zelf de batterij vervangen, is dit hetzelfde liedje? De DP is nl nogal een draak om uit elkaar te schroeven, en om de boel weer dicht te krijgen lijkt me helemaal angstig(ben halverwege gestopt met openschroeven...)

Heb ik een typische kat in de zak? De MKS50 is uiteindelijk ongeschonden uit de operatie gekomen, dus ondanks nogal twee linkerhanden was dat te doen. Is er anders iemand omgeving Amsterdam die hier ervaring(en een vaste hand) in heeft?

Als het te doen is heb ik geloof ik een heel aardige koop gesloten...

:mexico:
 
Overigens, kan iemand aangeven welke specs lithium batterij ik exact moet hebben(of alternatief wat over vijf jaar makkelijk te vervangen is...)? Dan hoeft ie niet nog een keer uit elkaar en kan ik gezellig naar Rotor om hem daarna pas toch nog een keer uit mekaar te trekken...
 
Is het niet zo dat de houder zit vast gesoldeerd en dat je de batterij er zo uit kan halen? Volgens mij was dit in ieder geval wel zo bij mijn dp2....Of zit daar verschil in?

Een slechte koop heb je echt absoluut niet gedaan. Er is vast wel iemand te vinden die de batterij kan vervangen. Ding klinkt gewoon supervet!!!
 
Nee, heb em net toch maar weer even opengehaald(een mens moet oefenen) en het is een br2032 3V Knoopbatterij op zo'n vastgepuntlast pootje..


morgen naar Rotor voor een suggestie van de specialist, zo'n houdertje lijkt me wel wat namelijk...
 
Een 2032 is een heel veel gebruikt batterijtje.
Heeft ie 2 of 3 soldeerpuntjes.
Is het een staande of een liggende.
Er zij nog al wat mogelijkheden.
De meest gebruikten heb ik wel op voorraad liggen.
Ik kan het voor je vervangen maar dat moet dan wel even hier in Meppel gebeuren.
 
Na wat verder onderzoek lijken de problemen helaas niet beperkt tot een lege batterij... Output 4 doet niets, terwijl input 4 het prima doet(effecten klinken ook mooi over de koptelefoon). Daarnaast lijkt het of de voeding een stevige brom afgeeft. Zouden deze problemen gerelateerd kunnen zij, en heeft iemand ervaring met het fixen hiervan? Of kan ik hem beter terugbrengen en mn 190eu terugvragen?
 
Hoi,

Het vervangen van de batterij is vrij standaard op de DP4+ gezien z'n leeftijd en wordt inderdaad meestal gedaan door een houdertje erin te zetten. Ik heb 'm al met deze modificatie aangeschaft dus hoe dat in z'n werk gaat kan ik niet vertellen.

Weet je zeker dat output 4 ook gebruikt wordt in het programma? Toen ik er mee begon was de routing vrij mysterieus. Ben er echter erg blij mee.

Ik heb begrepen dat enige brom wel te verwachten valt, maar ik heb daar zelf niet echt last van. Als het heel opvallend is misschien naar laten kijken. 190 is een goede deal.

Greetz,
Patrick
 
Back
Top