Baroue Bordello, A Tribute to the Stranglers live in de Roosendaal

lindros

Strangled
Lid sinds
30 augustus 2004
Berichten
101
Locatie
Wassenaar
Baroue Bordello, A Tribute to the Stranglers live in de Heksenketel Molenstraat 60 Roosendaal op Vrijdag 12 Augustus om 21.30 uur.

Baroque Bordello brengt een eerbetoon aan The Stranglers, de legendarische punkband uit de jaren '70 en '80. Zijn Tribute Bands voor Nederland nog een vrij nieuw fenomeen, in het buitenland trekken bands die een eerbetoon leveren aan hun muzikale helden, al jarenlang een groot publiek. Tribute Bands verschillen van `normale` coverbands in de zin dat zij zich richten op één legendarische groep of artiest en hun muziek zo natuurgetrouw mogelijk - live - kopiëren.

The Stranglers zijn wellicht de laatste overblijvers uit het punktijdperk. Tijdens de hoogdagen van de punk leveren ze klassiekers af als 'No More Heroes', 'Peaches' en 'Something Better Change'. Halverwege de jaren 80 gaat het wat rustiger en verfrissen ze de hitparade met parels als 'Golden Brown', 'Skin Deep' en 'Always The Sun'. Vorig jaar brachten ze met 'Norfolk Coast' na 7 jaar stilzwijgen weer een prima plaat uit en touren ze weer heel de wereld rond.

Baroque Bordello wil graag het complete Stranglers gevoel neerzetten, maar simpele imitatie voorkomen. Geen soundmix-show, maar een avond lekkere punk en new wave, waarbij de waardering voor de meest succesvolle punkband aller tijden centraal staat.

Locatie en routebeschrijving: http://www.peetsheksenketel.nl
 
No Mercy, Golden Brown en Skin Deep zijn wat latere nummers van ze. Deze zijn wat rustiger. Het oudere werk is heftiger, zoals b.v. No More Heroes.
 
Back
Top