Section Amour - Vrijdag 15 april - Amsterdam

conso

You can call me Toledo
Lid sinds
20 februari 2003
Berichten
4.462
Locatie
Amsterdam
CONSORTIUM + Cafe Pakhuis Wilhelmina VEEMKADE 570 1019 BL AMSTERDAM presenteren

“SECTION AMOUR” : Multi-media performance, optredens, tentoonstelling, cdr- release.
Een project van Consortium en de indielabels Active Suspension, Clapping Music, Evenment! en Shoboshobo.
Avond met performance en optredens: Vrijdagavond 15 april 20.00 uur (Entree € 5)

Bijdragen van:
DAVIDE BALULA, DOMOTIC, O.LAMM, ORGAN, ERICH ZHAN, MY JAZZY CHILD, KING Q4, NOAK KATOI, MINIFER.

Op vrijdagavond 15 april zullen 9 muzikanten, softwareprogrammeurs, beeldend- en geluidskunstenaars van de Franse labels Active Suspension, Clapping Music, Evenment! en Shoboshobo een spannende multi-disciplinaire
live-avond presenteren in Café Pakhuis Wilhelmina, direct naast Consortium gelegen in het culturele Pakhuis Wilhelmina op de Veemkade 570 in Amsterdam.

Voorafgaand aan deze avond bereiden de participanten gedurende een week hun project verder voor in Amsterdam. Kort samengevat is de opzet voor hun veelzijdige project de volgende:

Het Section Amour team verzamelt eerst gedurende enkele dagen nieuw audiovisueel materiaal in des tad Amsterdam. Dit materiaal wordt ingevoerd in een speciale database. Twee bij de labels betrokken software programmeurs hebben voor dit Section Amour project een geavanceerd softwareprogramma ontwikkeld. Voorafgaand worden muzikanten, kunstenaars, akademiestudenten, journalisten etc. nadrukkelijk uitgenodigd om ook hun visuele bijdragen te uploaden naar de Section Amour projectwebsite: http://www.sectionamour.net/AMSTERDAM

De Section Amour software zet al het bijeengebrachte en ingevoerde materiaal tijdens de Section Amour performance (15 april) live om in nieuw beeldmateriaal. De computer is deze avond een virtuele dirigent: het nieuwe beeld dat de computer uit de database genereert, en met een beamer geprojecteert, zal door de muzikanten in real-time geïnterpreteerd worden. Ieder visueel element zal een unieke geluidsreactie laten ontstaan. Ook de bijdragen van de ‘externe beeldleveranciers (jij !)’ zullen dus deze performance onvermijdelijk beïnvloeden. De deelnemers, aangespoord door de virtuele dirigent, kunnen echter middels een complex systeem van vetoes ook tegen de computer in opstand komen. (Meer informatie hierover op de bovengenoemde Section Amour website)

Na deze performance zal een aantal van de participerende acts nog korte ‘mini optredens' verzorgen om de veelzijdigheid van de verschillende labelstallen te tonen. De volgende dag worden de beeld- en geluidsopnames van de performance ge-edit en deze zullen vervolgens deel gaan laten uitmaken van de Section Amour tentoonstelling_die op zondag 17 april opent (16.00 uur - Consortium). In de tentoonstelling zal naast beeld- en geluidsinstallaties tevens een documentaire over het Amsterdam project te zien zijn. Als slagroom op de cake wordt tijdens de opening een eenmalige en zeer gelimiteerde CD/CDr met opnames van de performance voor een sympathieke prijs aangeboden. De tentoonstelling opent op zondag 17 april om 16.00 uur (graits toegang) is t/m 08 mei te zien en te horen.

Contactpersoon Pieter : info@consortium-amsterdam.nl

Websites:
www.sectionamour.net/AMSTERDAM (projectsite, gebruik deze ook om je bijdragen te uploaden)
www.consortium-amsterdam.nl (algemeen)
 
Nou deze aankondiging slaat geweldig aan zo te zien... Al 8 kijkers...

Geen dance inderdaad... :dubbel: !
 
Back
Top