Windows 98 op laptop installeren?

Hm interessant. Ik heb nog drie laptops liggen voor Windows 98, XP en 7. W98 en XP krijg ik niet geinstalleerd, zal wel aan de kopieen liggen
 
Ik heb het ISO installatiebestand zoals dat op het Internet Archive te vinden is op een CD gebrand en Windows XP vandaar af met opstarten van CD op de laptop geïnstalleerd. Dat opstarten van CD moet je instellen in de BIOS. Verder is het dan nog zaak Windows XP te activeren, dat kan ook via de telefoon. Via internet lijkt mij voor zo'n oud programma niet veilig. Zie Google voor verder uitleg over het activeren.
 
Haha, Windows XP op CD branden en per telefoon activeren.

Grappig zo'n 20-jaar-terug-in-de-tijd-capsule :D En grappig dat het allemaal nog werkt ook, met name het activeren(?) Je zou toch denken dat ze die mogelijkheid 10 jaar geleden al hebben uitgezet. Ik heb een paar jaar geleden nog eens uit oude componenten / salvaged meuk een MAME computer gebouwd voor emulaties van oude games, met een antieke soundcard en specialistisch VGA kaart (om oude CRT schermen aan te sturen) die ook alleen maar onder Windows 98SE werkte. Was best een avontuur, lukte uiteindelijk wel. En het heeft me zeker 2 avonden van de straat gehouden wat weer goed is voor mijn strafblad.
 
Back
Top