Iemand zin in een hardstyle collab?

NorthernLightX

Prutser
Lid sinds
18 april 2002
Berichten
1.806
Locatie
Velserbroek
Hoi! De laatste tijd ben ik wat vaker hardstyle aan het luisteren in de auto en het lijkt me leuk om daar eens een productie aan te wagen. Met name producers als Headhunterz, Wildstylez, Project One vind ik een leuke sound hebben. Dat euforische, springerige, opzwepende. Ik hou niet van gevloek en gescheld in nummers (ben geen lid van de bond tegen het vloeken maar ik vind het gewoon kinderachtig en onnodig). Omdat ik al een paar keer een leuke collab heb gedaan via het forum bij deze een oproep; heb je ervaring met het produceren van hardstyle en zin om samen een track te maken? Laat wat van je horen!

Over mij: ik heb ervaring met het produceren van trance, dus melodie, harmonie etc. zit wel in de vingers. Ook kan ik wel redelijk afmixen. Het zou handig zijn als jij de specifieke hardstyle elementen beheerst, met name de tonale overstuurde kicks. Ik gebruik Ableton Live (11, suite), makkelijk als jij ook die DAW gebruikt (maar is geen voorwaarde natuurlijk). Ik woon in de regio Haarlem; fysiek ontmoeten is een optie (en leuk) maar een zuiver online samenwerking is ook geen probleem. Ik heb nog een week of 3 à 4 een wat volle agenda, daarna kan ik meer tijd vrijmaken.
 
ik ken er niets van, maar als niemand je wat overdreven kicks levert, kan ik wel eens een poging doen. Heb ableton. Ik kan wat knallen analoog, door wat gear sturen en opnemen in Live. En verder: you are on your own :D
Dan kan je uit de opname(s) wat samplen, misschien. En als dat niet is wat je zoekt, gewoon zeggen, dan leg ik me toe op wat anders.
 
ik ken er niets van, maar als niemand je wat overdreven kicks levert, kan ik wel eens een poging doen. Heb ableton. Ik kan wat knallen analoog, door wat gear sturen en opnemen in Live. En verder: you are on your own :D
Dan kan je uit de opname(s) wat samplen, misschien. En als dat niet is wat je zoekt, gewoon zeggen, dan leg ik me toe op wat anders.
Ik hoop eigenlijk iemand te treffen die al bedreven is in het maken van hardstyle, die zijn trucendoos wil delen.

Neemt niet weg dat ik het leuk vind dat je reageert. Ik stuur je even een PB, misschien kunnen we alsnog wat samen doen in een stijl waarin jij je hebt "gespecialiseerd", altijd leuk en leerzaam om de werkwijze van iemand anders te zien. :okdan:
 
Zitten er gewoon geen hardstyle producers op het forum of hebben ze gewoon geen zin in een samenwerking? :D

Met @klinkske heb ik overleg gehad en hoewel ik het zeer waardeer dat hij iets wilde inbrengen is het niet waar ik naar zoek.

Dus, zijn er nog gegadigden? Of moet ik de tent in mijn eentje afbreken?
 
Hoewel hardstyle helemaal mijn ding is, heb ik er nog nooit een volledig nummer mee afgemaakt... :erm: (enige uitzondering wellicht mijn inzending voor de synth contest: Thumper - Toto Gives A F**k)
Daarnaast werk ik vrijwel nooit met een DAW en ben ik zoveel mogelijk 'live' aan het jammen. Echt een track van begin tot eind produceren heb ik totaal geen kaas van gegeten dus ik ben bang dat ik je ook niet veel verder kan helpen. Maar het idee van een collab vind ik wel weer erg leuk! :okdan:
 
Misschien dat jij dan juist wel degene bent om mee samen te werken! Ik ben namelijk juist wel van het arrangeren van complete nummers. Dingen uit een live jam die te reproduceren zijn in een DAW (desnoods door gewoon de audio op te nemen) zijn ook bruikbaar in een arrangement. Ik zie het wel zitten om dat uit te proberen. Even afstemmen via PB?
 
Back
Top