Vijftal oude Korg DS-10 en M01D tracks [Nintendo DS/3DS, House/Techno/Trance]

Droomsfeer

https://droomsfeer.nl
Lid sinds
7 september 2021
Berichten
378
Locatie
Limburg
Te leuk om ergens te laten verstoffen, daarom worden deze vijf tracks hier gepubliceerd. Allemaal gemaakt met Korg DS-10 en Korg M01D voor de Nintendo DS/3DS. De tracks hebben een kleine facelift gekregen middels de iZotope Ozone 9 Elements audio mastering suite.

Acid Rainbow


Anti-Gravity Racing


I Dream of You


Love Me in the Moonlight


Na Pali Coast
 
Voor de mensen die het nog niet kennen: Korg M01D is een music workstation, gebaseerd op de legendarische Korg M1 workstation uit 1988.
  • 8 part multi-timbrale synthesizer met 342 sounds (max. 24 voices), incl. alle originele sounds van de KORG M1, geselecteerde sounds van de KORG 01/w en een reeks nieuwe sounds ontwikkeld voor M01D.
  • Bij de sounds zitten ook een hele rits drumkits.
  • 8 tracks met 8 scenes (blokjes met notendata) tegelijkertijd.
  • Max. 64 steps sequencer voor 1 scene.
  • Projecten kunnen bestaan uit max. 99 scenes.
  • Scenes kun je ook laten loopen, en live switchen van de ene naar de andere scene.
  • Master effects: reverb en delay.
  • Sound browser, mixer en keyboard modes.
  • "KAOSS" mode voor invoer van noten, akkoorden en drums i.c.m. het touchscreen.
  • De sequencer is kinderlijk eenvoudig, zonder allerlei poespas. Perfect om snel wat ideetjes vast te leggen en copy/paste acties met de scenes met notendata.
Korg M01D (1).jpg


Korg M01D (2).jpg


Korg DS-10 is gebaseerd op de Korg MS-10, en bevat twee monofone synths en vier drum parts die je allemaal zelf kunt aanpassen qua parameters. Daaromheen tref je soortgelijke functies aan als bij Korg M01D. Er bestaat ook nog een Korg DS-10 Plus variant, die wat meer opties heeft. Alleen is DS-10 (Plus) al een wat ouder softwarepakket, dat ondertussen ruimschoots op alle fronten voorbij is gestreefd door de directe opvolger Korg DSN-12.

Korg M01D en Korg DSN-12, kun je nog steeds kopen voor de Nintendo 3DS via de Nintendo eShop. Een 3DS is zo duur niet, en de software kost je maar een paar tientjes.

Pro tip: als je CV gebaseerde gear hebt, kun je met een stereo-naar-dual-mono audiokabel via rechts een drum kick triggeren (clock signaal) en via links de sounds van DSN-12/M01D. Zo kun je de drum en synth sounds integreren in een hardware setup.
 
Kan dit wel waarderen! Eerste track vind ik eigenlijk de minste, zou ik niet bovenaan zetten. Heb zelf de ds10 op de de gehad, paar maanden lol mee gehad. Heb de drums wel eens door een gitaar versterker gehaald, klonk zalig
 
Fijn hoor.. toffe muziek, en knap werk! Je hebt er veel uit weten te halen, met die setup, erg cool.

Weet niet of je bekend bent met Nanoloop en/of LSDJ, maar misschien zou dat nog een mooie combi kunnen zijn met je Korgs. Daar hoef 't trouwens niet ineens chiptune van te worden (maar kán wel.. :D)
 
Back
Top