Guillemot ISIS niet voor 2000/XP

sander

_
Lid sinds
17 juli 2001
Berichten
8.398
Locatie
Alphen a/d Rijn
Mijn mailconversatie met Guillemot.


Geachte heer/mevr,

Wanneer komen er ISIS drivers voor XP en 2000?

M.v.g. Sander Meyer

---------------------------------------------
Geachte heer,

Ondanks het feit dat Windows 2000 als opvolger van Windows NT4 bedoeld is als professioneel platform, met name ontwikkeld voor bedrijfsmatig gebruik, heeft Guillemot R&D de mogelijkheid tot het ontwikkelen van Win2k drivers voor de Maxi Studio ISIS bestudeerd.

Helaas is gebleken dat het om technische redenen niet binnen onze mogelijkheden ligt drivers te ontwikkelen voor een OS dat meer aangepast is aan bedrijfsnetwerken dan aan geluidskaarten met meerdere Inputs & Outputs zoals de Maxi Studio ISIS. Wel werkt de ISIS geluidskaart met de huidige opvolger van Windows 98: Windows Millennium.
Om dezelfde reden komt er ook geen XP driver voor de Isis.
Een reden temeer is dat de Isis inmiddels 4 jaar oud is.
Onze verontschuldigingen voor het ongemak aub.

Met vriendelijke groeten,

Wilfried

Hercules Technische Support
tel. 0900-2026765
vanuit Belgiƫ tel.026 394030
http://nl.hercules.com/
http://us.hercules.com
http://europe.hercules.com
mailto:hercules.nl@guillemotsupport.com

----------------------------------------------------
Mijn beleefde antwoord:

Geachte heer Wilfried,

De ISIS is jullie beste (en waarschijnlijk ook duurste kaart). Het is toch belachelijk dat er geen drivers ontwikkeld kunnen worden voor een nieuw OS.
Die kaart mag dan wel 4 jaar oud zijn, maar het is toch een prima kaart en is nog steeds voor een flinke prijs te koop. Er is ook geen opvolgend model verschenen. Het is ook 1 van de weinige betaalbare semi professionele kaarten met meerdere in en uitgangen.
XP wordt toch wel de standaard voor thuisgebruikers, en er zouden dus gewoon drivers moeten verschijnen. Dat technisch onmogelijk lijkt me sterk. De fabrikanten van andere kaarten (met meerdere in/uitgangen) komen ook steeds met nieuwe drivers.

Op z'n minst zou er toch wel iets van informatie te vinden moeten zijn op jullie site. Dat voorkomt dat mensen de ISIS aanschaffen omdat het alleen op een verouderd besturingsysteem werkt.

M.v.g. Sander Meyer
 
Argh!

Ach ja, ze draaien een beetje om de hete brei heen. Het heeft niets met netwerken te maken (pure duimzuigerij) maar gewoon dat NT drivers anders werken dan 98 drivers. En waarschijnlijk zijn hun programmeurs gewoon te dom om NT drivers te schrijven en guillemot is zelf te lui om expertise van buitenaf in te huren. Mja, ze moeten wel omdat 98/ME verleden tijd begint te raken of klanten gewoon 2000/XP drivers gaan eisen.

Ken trouwens het euvel van drivers voor 2000/XP ook al van Terratec (wat uiteindelijk al gelukt is) en frontier design (dakota/wavecenter). Gewoon dat de 'kleine jongens' qua techniek het gewoon niet bij kunnen bijbenen. Het is allemaal de schuld van de grote boze meneer Micro$oft natuurlijk. Die vind het nodig om met de tijd mee te gaan en de argeloze klanten een poot uit te rukken door elk jaar met een opgepoetste windhoos te komen. ;)
 
Wat een hoop b*ll$hit is dit zeg!
Zeker een marketing mannetje!
En dan durven ze die kaart nog professioneel te noemen?
:[>
 
Back
Top