Effenaar niet gewenst in eindhoven?

Hoe ver ligt dat pand van het centrum? verder dan 500 meter zeker?

'Eindhoven innovatieve cultuurstad'

Sjonge elke gemeente heeft zo'n kutslogan tegenwoordig, een hoop bombarie en zo.
Ik weet van een gemeente die 2 miljoen tekort heeft en dan ook nog es een stadion dr bij koopt van een betaalde voetbalclub met geldproblemen. Dat is pas goed met de belastingcentjes om gaan.

-C-
 
De Effenaar-storm steekt op: deel 2

Het Eindhovens Dagblad peilde de stemming in de politiek in Eindhoven over het besluit de Effenaar niet op de huidige locatie te laten bouwen. De reacties zijn gelukkig zodanig dat de Effenaar zelf de sleutel in handen heeft of dit allemaal doorgaat of niet. Dat is terecht want doordrukken is echt onzinnig en onbehoorlijk. Ik begrijp de reactie van de Effenaar-directeur als ze zegt dat dit college de Effenaar gewoon niet wil.

Eindhovens Dagblad over Raadsfracties Eindhoven: plan is te laat
'Effenaar moet willen verhuizen'
Door PETER SCHOLTES

Donderdag 18 maart, EINDHOVEN - Zonder instemming van De Effenaar is verhuizing van het popcentrum naar Strijp S niet bespreekbaar. Dat vinden woordvoerders van de meeste fracties in de Eindhovense gemeenteraad. Alleen de fractievoorzitters van Leefbaar Eindhoven en Liberaal Eindhoven stellen dat het oordeel van De Effenaar niet allesbeslissend moet zijn. Andere fracties vinden van wel, omdat het nieuwbouwplan al zo ver is gevorderd.

'Als De Effenaar niet wil, ben ik tegen. Dan moet je ook niet willen doordrukken, want dan vallen termen als onbehoorlijk bestuur', zegt R. Kerkwijk van coalitiefractie GroenLinks. Ook de coalitiepartners CDA, D66 en Ouderenappèl hameren op medewerking van het lijdend voorwerp. 'Als de eerste stofwolken zijn neergedaald en De Effenaar dan nog absoluut niet is overtuigd, heeft doorgaan met onderzoek geen zin', meent D66'er F. Dijsselbloem. 'De Effenaar moet er ook in geloven', meent CDA-fractievoorzitter E. Joosten.
Omgekeerd is er ook in oppositiekring steun voor eventuele verhuizing naar Strijp S als De Effenaar er brood in ziet. 'Als De Effenaar dit een redelijk perspectief vindt, wie ben ik dan om het tegen te houden', stelt PvdA'er J. van den Biggelaar.

Voordelen

Veel politici zien op zich wel (financiële) voordelen in het plan om De Effenaar met Pop-Ei, Paraplu en muziekgezelschappen onder te brengen op Strijp S. 'Als je op deze manier miljoenen kunt besparen en meerdere instellingen een plek kunt geven, is dat een goede zaak', vindt H. Kielenstijn van Leefbaar Eindhoven.
De gedachte van het college om een gezamenlijke beheersstichting te vormen voor de betrokken instellingen, valt bijvoorbeeld bij het CDA goed. 'Wij maken ons zorgen om de exploitatie van De Effenaar, vooral gezien de ID-banen die niet allemaal behouden kunnen worden. Zo kan op personeel worden bespaard', zegt Joosten.

Grond bij Dommel

De grote winst kan komen uit de herontwikkeling van het huidige terrein van De Effe--naar aan de Dommelstraat, denken veel fracties. 'De grond langs de Dommel is goud waard en voor Strijp S loopt de markt terug', analyseert PvdA'er Van den Bigge--laar. Hij ziet in het plan een nieuwe poging 'om De Effe--naar om zeep te brengen', 'een politieke afrekening' van het huidige college met het vorige waar de PvdA deel van uitmaakte.
De politieke meningen zijn verdeeld over de vraag of Strijp S een goede locatie is. 'Eigenlijk hoort De Effenaar in de binnenstad. Bovendien: na zoveel jaar elders opnieuw opbouwen is risicovol', oordeelt Kerkwijk van GroenLinks.
VVD en PvdA vrezen dat De Effenaar wegkwijnt als eerste, eenzame bewoner van Strijp S. 'Jongeren gaan niet uit in Strijp S. Die willen niet alleen naar De Effenaar maar ook naar de kroeg. Het duurt tien jaar voordat Strijp S een leuke buurt is. Dan is De Effenaar weg', vreest VVD-cultuurwoordvoerster A. van Alphen de Veer.
Joosten noemt het Klokgebouw voor de Effenaar 'ook een hele mooie locatie, met landelijke uitstraling'.
 
En toch nog een aantal mensen dat de effenaar naar Strijp wil hebben.

Trouwens ook nog fijn om te weten dat ik goed gestemd heb bij de gemeenteverkiezingen.

Maar de gemeente wil gewoon een paar miljoen voor die grond van de effenaar vangen (voor saaie k*tflats) en de effenaar zelf dumpen in een of andere ouwe meukzooi. En dan alle onwonenden van Strijp op je dak krijgen omdat ze na 12'en nog door gaan met die 'k*therrie'.
 
Vink dat ff naar, allemaal ff naar Eindhoven

Vink dat ff naar, allemaal ff naar Eindhoven

Heel treurig allemaal.

ff t zz,
ISPdeRuiter
 
beste mensen!!

ik heb net op omroep brabant tv gezien dat de effenaar in het centrum blijft! dit omdat het nieuwe gebouw in strijp s pas in 2006 gereed zou zijn de effenaar vond dit veel te laat (uiteraard!!!).
dus we feesten gewoon door in het centrum!!!! :okdan:
 
Back
Top