Roland Space Echo servicen

j0ris

Ouwe rot
Lid sinds
5 Maart 2002
Berichten
1.016
Heeft er iemand goede ervaring met het laten servicen van z'n Roland Space Echo? Bij voorkeur in de buurt van Rotterdam?

Bij de mijne zijn de delays veel te zacht.
 
Geen service nodig. Je tape spant niet hard tegen de koppen. Nieuwe tension felts kopen en klaar.

Echo Fix verkoopt veel zaken om je space echo te onderhouden maar is wel duur!
 
Dat kan het zijn, kan ook wat anders zijn zoals bv de afstelling van de koppen. Of slijtage van de koppen.. Of de interne pots beetje opschroeven (heeft mij geholpen).

Just my 2cts.
 
Bedankt voor de reacties alvast!

Kan ik zelf checken of het aan de tension felts ligt door de tape op een of andere manier zelf harder aan te spannen?

En kan je aan de koppen zien of ze versleten zijn?

Maar sowieso, als ik er zelf niet uit kom, ben ik nog steeds wel geinteresseerd in een goede adres voor een servicebeurt.
 
Ik ben geen specialist, dat allereerst.
Maar je kunt de slijtage zien, dan zie je zo van die typische afgevlakte voorkanten. Meestal heeft dat meer invloed op de maximale frequentie (hoe meer slijtage hoe 'doffer' het geluid).
De tension/bandspanning kan je proberen: terwijl hij draait de twee vilten padjes even aandrukken..

Maar een goeie beurt laten geven is natuurlijk altijd goed.
 
Volgens mij lag het gewoon aan de tape. Ik had twee loops bij Sam Vreekamp besteld, en kreeg daar dus nauwelijks een echo mee. Maar als ik een andere loop probeer die ik nog ergens had liggen, dan is het volume van de echo gewoon normaal...
 
Maakt de instelling echt zo'n enorm verschil dat je met de ene tape gewoon een normaal volume hebt en met de andere het nauwelijks te horen is?

Ik heb Sam erover gemaild maar nog geen reactie. Wat betreft tape soort stond er alleen vermeld "2x RT1L (original Capitol tape)"
 
Sam is niet goed te bereiken inderdaad. Veel tapeloop-verkopers hanteren een Roland-achtige typenaam (RT1L, RT4L, R1TL of 'original replacement') terwijl de tape soorten zeer uiteen lopen. Afstellen kan veel uitmaken, maar dat hoeft niet. Sommige tapes hebben een heter signaal nodig dan anderen, en een andere bias afstelling. DIt heeft te maken met de samenstelling (band formule) en dikte. Die dikte zorgt er ook weer voor dat het tape-pad (aandrukrollen, spanning) enigszins afgesteld moet worden. Let op bij het afstellen: Aan de binnenkant zit de bias coil die er om bekend staat om te breken wanneer er aan gedraaid wordt. Een vervanger is verkrijgbaar bij Echofix (ja, eigen ervaring!)

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je tapeloop inderdaad niet goed is en wellicht is het ook een ander soort tape. Staat het toevallig op de achterkant van de tape zelf? Anders kan ik altijd een LGR50 loop maken.
 
Er staat niks op de achterkant van de loops die ik van Sam heb ontvangen.

Als je een LGR50 loop voor me wil maken: heel graag! Ik stuur je een PM.
 
Ik vind het eerlijk gezegd ook een opmerkelijk verhaal dat de echo werkt met tape A en niet goed werkt met tape B.
Wat Elektrovolt schrijft klopt wel, maar kan het type tape nu werkelijk zo'n groot verschil maken?
Ik heb eerlijk gezegd het vermoeden dat er ook iets mis moet zijn met de machine zelf.
 
ja, het kan een verschil maken, maar het is maar net wat je een "groot verschil" noemt. Wanneer er een verschil van 20 dB is dan lijkt me dat het iets anders is. Nog even voor dat ik je een tapeloop stuur: Heeft deze tape een opschrift? sommige soorten hebben dat wel, anderen weer niet. De tekst moet aan de buitenkant, maar als er niets op staat is het goed mogelijk dat je de tape omgekeerd hebt. Probeer dat anders eens? Het klinkt stom, maar komt vaker voor dan je zou denken ;)
 
De tape van Sam heeft geen opschrift, en ik heb beide kanten al geprobeerd. Als de "glanzende" kant van de tape naar de tapeheads staat dan komt er helemaal geen geluid uit, met de "bruine" kant alleen een *heel* laag volume.
 
Ja, met de loop die ik nog had liggen geen probleem. Volume was daarmee normaal. Geluid alleen iets aan de doffe kant, maar dit is echt een oude loop, vandaar dat ik nieuwe had besteld. Heel fijn dat je een loop kan maken!
 
Bedankt Elektrovolt voor de loop! Met jouw LGR50 loop heb ik ook geen probleem met het volume.

Denk dat ik dus wel kan concluderen dat de loops van Sam niet goed waren. Helaas reageert hij ook niet meer op m'n email.
 
Vind ik niks voor Sam eigenlijk. Ik zal hem eens via een ander forum een PM sturen. Er kan natuurlijk altijd wel wat aan de hand zijn natuurlijk
 
Back
Top