2nd Civilization - Trinity

synthiboy

Stamgast
Lid sinds
3 oktober 2004
Berichten
166
Locatie
Dendermonde-Belgiƫ
Hi,

Hoewel dit ons 3de album is, is het de eerste keer dat ik het op synthforum eens presenteer. Enerzijds spam ik nl niet graag, anderzijds dient dit forum onderwerp er dan weer wel voor.. Dus, here we go:

Het is een mini album gebaseerd op het thema rond de atoombom. Er zit dus een zeker verhaal achter, van de eerste test genaamd "Trinity", tot en met de gevolgen na Nagasaki.. Verwacht dus geen leuke synthpop deuntjes. Ik denk dat de stijl wat past in het EBM/Dark Wave genre. Een van mijn favoriete groepen is bv Frontline Assembly en wie deze band kent zal er wel wat invloeden in horen.

Normaal laten we de mastering extern doen, maar deze keer hebben we alles van a tot z zelf gedaan, dus ook het hoes ontwerp. We hebben 25 hoesjes extern laten maken, dat wel, om het toch een beetje "pro" te laten ogen. Voor de rest gewoon "Bandcamp"

De zang is van mij. We hebben enkel synths en drumcomputers gebruikt.

Kwa gear zit er een beetje van alles in:

Elektron A4, MS20, MS2000, BasstationII, Blofeld, EMX, Shruti, Fusion, en nog wat hardware en softsynths.. Opgenomen en afgemixt op Apollo soundcard. We hebben er ook een videoclipje rond gemaakt.

Laat maar weten wat jullie ervan vinden, spaar jullie kritiek niet, maar als je het fijn vindt ook leuk om horen natuurlijk ;)

https://2ndcivilization.bandcamp.com/album/trinity

https://www.youtube.com/watch?v=F3HI0iTw00U
 
Back
Top