groovebox gezocht

wssie3000

Nieuwkomer
Lid sinds
4 oktober 2015
Berichten
4
Hallo Allemaal,

Ik ben op zoek naar een groovebox/drumcomputer, maar weet niet zo goed wat ik kopen moet. Dus heb ik wat advies nodig van wat specialisten:)

Ik speel gitaar en bas in op een looper(mobius op een laptop met een zoom g3 als audio interface). De looper wil ik verbinden dmv midi om te syncen met een groovebox. Ik zoek niet zozeer standaard drum geluiden, maar mag wel wat alternatiever klinken of een beetje trance achtig.

Op marktplaats zijn er een aantal mogelijkheden binnen mijn budget (rond de €150): de mc303, de Yamaha rm1x (wellicht wat te groot), Roland d2, electribe a-mkii.

Graag wil ik weten wat een goede prijs is voor deze apparaten, of er misschien nog andere opties zijn en algemene ervaringen.
 
welkom op het synthforun ;)

rm1x val je geen buil aan [ mits die geen gebreken vertoont].
De interne geluiden van al deze bakken is natuurlijk aan smaak gebonden , maar ikzelf vond deze op de rm1x wel bruikbaar.
Werkt wel makkelijk en is mooi te tweaken
D2 klinkt goed met de jv engine , maar programmeren is erg lastig
mc303 is leuk voor erbij , maar niet echt als goede en grote eerste sequencer.
 
Ja, ik vond het geluid van de rm1x ook goed, dat wat ik op youtube heb gezien, maar er zijn veel mensen die anders beweren. Wat ik zelf het nadeel vind is dat ie nogal groot lijkt, dus niet erg mobiel of makkelijk op te bergen. Of valt dat mee?

En wat is lastig programmeren bij de d2, gebrek aan keyboard\toetsen?
 
Een rm1x is niet echt groot.. een vrij normale groovebox maat. Een d2 is iets kleiner, maar goed.. daar zou ik mn beslissing niet van af laten hangen.

Ik vind persoonlijk de rm1x wat wollig klinken.. Niet strak en punchy. Dat was ook het commentaar op dat ding toendertijd. Het klinkt gewoon een beetje duffig. De rm1x is vooral een toffe sequencer, met allerlei handige midi foefjes..

Een d2 klinkt sprankelender, maar kan gewoon minder. Er zitten amper knoppen of draaipots op, daarvoor moet je het touch-vlak gebruiken.. maar dat vond ik persoonlijk niet lekker werken. Die Roland grooveboxen hebben een uitgebreide soundenoge, je kan dacht ik 4 sounds stapelen..
Ik heb naast die d2 ook een mc307 gehad en een mc303. Ik vond ze niet echt speciaal qua sound. Ik denk dat het nu erg gedateerd klinkt.. Ik gebruikte ze meer als soundmodle voor mn rm1x.

Ik zou persoonijk wat doorsparen en eens kijken naar een Korg EMX..

Misschien is Native Instrments Maschine wat voor je? Met een goede vst synth klinkt die beter als een groovebox en je kan er ook mee samplen etc. Alleen zit je wel vast aan de laptop met dat ding, en kan je last hebben van pc gezeik als: latency problemen, audio interface kraakjes, plopjes etc.

Ik heb al een tijd geen groovebox meer maar wel een Maschine. En ook al begon mn relatie met dat ding wat moeizaam.. nu vind ik hem best cool..
 
En de korg electribes, A-mk2 bijvoorbeeld. Of de mc 505
En de maschine heb ik wel eens geprobeerd en vond die wel heel vet, maar ik wil de pc vermijden. De laptop die ik in mijn fx chain van mn gitaar heb, kan alleen mobius looper draaien eigenlijk. Geen ingewikkelde vst dingen.

En de mc303, wat is daar het probleem mee dan? Had wel wat negatieve dingen gelezen over de midi sync als slave. En daarvoor wil ik een groovebox wel veel gebruiken "geslaved" aan mn looper
 
Een RM1x zou ik niet zo snel nemen, hoewel het een leuk apparaat is (vooral de sequencer is super, de interne geluiden een beetje meh), heb je toch een behoorlijke kans om er een te krijgen met gare knoppen. En als ie ze niet al heeft dan is de kans aanwezig dat dat nog wel gaat gebeuren.

Aangezien je aangeeft "groovebox/drumcomputer"; wil je ook synthsounds of alleen drums?
Je zou ook kunnen gaan voor een 2e hands Volca setje, Beats en Keys (wel ietsje boven budget). Maar als je niet-standaard geluiden wil is het misschien een betere optie om te kijken naar een sampler?
 
Ik kan een mc 505 redlijk goedkoop krijgen in een goede staat. Dus ik denk dat ik dat doe. Volgens mij kan die beter omgaan met andere midi gear dan de mc303. Zolang het niet teveel is. Maar dat zal bij mij ook niet zo wezen. Misschien dat ik over een tijdje wel iets van een sampler wil.
 
Back
Top