Voor de progressive house liefhebber (4 tracks)

HeinRook

Despawn
Lid sinds
14 mei 2014
Berichten
105
Locatie
Geleen
Ik heb na een stop van een paar maanden het produceren weer eens hervat.
Ik zeg er maar bij: voor de liefhebber. Het betreft immers relatief lange en wellicht langdradige tracks.

De drums en percussie zijn samples, meestal met effecten als reverb en delay er op. De overige sounds komen eigenlijk allemaal uit Synapse DUNE2.8~

Ik ben vooral benieuwd wat er goed aan is en wat niet. Laat maar weten wat je er van vind!

Luna
https://soundcloud.com/heinrook-1/hein-rook-luna-test-mix-1

Unholy Conspiracy
https://soundcloud.com/heinrook-1/hein-rook-unholy-conspiracy

Purple
https://soundcloud.com/heinrook-1/hein-rook-purple

Caesium-137
https://soundcloud.com/heinrook-1/hein-rook-caesium-137-test-2

Super bedankt!!:okdan:
 
Ben geen liefhebber van deze muziek, maar ik moet zeggen dat deze tracks me wel heel geboeid hielden. Verassende sounds en heel nice gebruik van reverbjes en delays.

En die detuned pad-sound van Purple: Wauw! Heel erg nice!
 
Hey HeinRook, ik heb ze alle 4 helemaal uitgeluisterd en ik ben meer dan tevreden.. Je maakt echt steengoeie muziek man, ik heb met plezier geluisterd.. Zulke muziek mag voor mij de hele dag door.. Well done !! ;)
 
Prima muziek!

Iets te rustig voor mijn smaak, maar prima chill muziek met vloeiende overgangen ;)
Ik luister wel vaak friskyradio en dit zou daar zo tussen passen :) Gewoon je ding blijven doen!
 
Alle vier even kort beluisterd! Het is ook niet mijn genre maar ik denk dat er qua mixing nog een paar dingen op te merken vallen. Ik vind bij Unholy Conspiracy de cld hat bijv veel te hard staan. Eigenlijk hebben alle vier de tracks wel cymbles die te hard staan en erg veel hoge freq. hebben. Het springt er naar mijn mening te veel uit. Ander voorbeeld is dat bij Luna rond 2.35 die duistere bass achtige layer synth veeeeeel te hard staat. Ik zou echt als ik jou was alles nog even rustig nalopen en zorgen dat de volumes nog beter zijn afgestemd op elkaar.
 
Vind purple wel lekker. Qua sounds en mix is die het sterkst. Hoewel de pad niet helemaal mijn ding is. Teveel panning/tremolo. Verder wat levels die harder gaan dan nodig is.

Maar vier tracks in 1 keer? Kun je niet beter eentje echt goed doen, want drie uit de vier werken niet voor mij. Dat kun je zelf ook achterhalen door simpelweg te vergelijken met tracks die je goed vind in het genre. En dan doel ik voornamelijk op levels.

Teveel hoog komt meestal als je oren moe zijn. Slaap je wel goed? ;)
 
Dank voor de reakties!

Dat de mix niet goed is komt misschien omdat ik meestal met hoofdtelefoon produceer. Ik heb verder alleen een setje Rokit KRK 5, welke voor geen meter klinken bij mij in de woonkamer. Daarnaast woon ik op een flat en kan ik dus helaas niet altijd de boxen gebruiken. Maar ik zal ze nog eens goed naluisteren over de boxen en de mix bijstellen. Het kan natuurlijk ook dat ik gewoon een gehoorbeschadiging heb :).
 
Ik heb Luna en Pruple deels beluisterd. Purple heeft ook bij mij de voorkeur (van de twee dan). De kick vind ik wel erg nadrukkelijk aanwezig. Maar verder prima sounds. Gebruik je de Nexus?

Ik mis wel een soort van richting in de track. Dat zou ik hier nog wel prettig vinden.

Die KRK-5's heb ik zelf ook. Alleen als je ze via een metalen band aan elkaar bevestigt en je hoofd ertussen hangt, kun je iets mee inderdaad :).
 
Back
Top