20 nov - Joan of Arc (usa) & Love of Everything (usa) @ QBus Leiden

minderbindernl

Nieuwkomer
Lid sinds
16 november 2010
Berichten
1
JOAN OF ARC (USA)
+LOVE OF EVERYTHING (USA)
+PORT OF CALL +CPT. BADASS

@ Qbus Leiden, zaterdag 20 november

Er zijn weinig mensen die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in de Amerikaanse indie-underground als Joan Of Arc frontman Tim Kinsella. Joan Of Arc is tegenwoordig een speels indie-experimental trio (actief sinds 1996, met sindsdien 28 releases achter de rug), maar heeft in de loop der jaren vele bandwijzigingen, experimenten en andere vormen gekend (waaruit onder andere de bands Owls en Make Believe ontstonden). Met Cap’n Jazz was Kinsella begin jaren negentig één van de grondleggers van het alternative/indie/hardcore genre, met Joan Of Arc werd een experimentelere weg ingeslagen met invloeden van electronica, loops en samples.
Als trio in 2010, op deze tour ondersteund door oorspronkelijke Cap’n Jazz en Ghosts & Vodka gitarist Victor Villareal, spelen ze weer vertrouwde eclectische en scherpe indie.
http://www.myspace.com/joanfrc

Al tien jaar is Love Of Everything onderdeel van de muziekscene van de Verenigde Staten in de Midwest.
Desondanks blijft frontman Bobby Burg zichzelf boeien door de sound van de band steeds opnieuw te bedenken.
De nieuwste CD, Best in Tensions (opgenomen in Chicago door Neil Strauch van Bonnie Prince Billy en Iron & Wine)
is de eerste waarbij zijn korte, catchy en naive liedjes zijn opgenomen in een studio in plaats van zijn eigen slaapkamer. Met hulp van zijn vrouw Elisse, vrienden en andere bandleden, is Best in Tensions een plaat met rijke, volle geluiden en melodieen. Love of Everything speelde in juni 2009 al eerder in de Qbus, waarbij ze een verrassend optreden gaven. Dit keer worden ze ondersteund door Tim Kinsella (Joan of Arc, Make Believe), Jeremy Bolen (Chin Up Chin Up) en anderen.
http://www.myspace.com/loveofeverything

De Rijnsburgse Pieter van Vliet, artiestennaam Port Of Call, is één van de meest veelbelovende jonge singer-songwriter talenten uit de regio. Geinspireerd door bands als Neutral Milk Hotel, Arcade Fire en Fleet Foxes slaagt Pieter erin het publiek met zijn liedjes en performance te overtuigen van zijn talent, dat hem nog een stralende toekomst zou kunnen bezorgen. Zijn debuut-cd ‘For Those Who Mutter’ is gratis te beluisteren en te downloaden via www.minderbinder.nl
http://www.myspace.com/portmuziek

Uit de as van Music for the defect is opgerezen Cpt. Badass. Met als frontman Jaap Olthof, die we ook kennen van
Karoushi. Hij wordt bijgestaan door drie muzikanten. Thijs op de drums, Ellen op piano en achtergrondzang en Eric op de bas. Zelf zeggen ze Cpt. Badass plays honest and straight to the throat music in the vein of neil young, magnolia electric co., bonnie prince billy, alela diane. Met de stem van Jaap zit het dan ook wel snor, hijgend, mompelend, fluisterend en een tikkeltje valsig. Zoals het hoort dus.
http://www.myspace.com/thisiscptbadass

Entree 8 euro, deur open 20:30, aanvang 21:00

Gratis CD 'Ghosts' van Love Of Everything bij kaartjes in voorverkoop voor dit concert bij Plato en Velvet Leiden!
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top