[funk|live!]

Stage73

elektromechanisch lid
Lid sinds
20 april 2006
Berichten
925
Locatie
Hamburg
yawhooo, hier een paar opnames waar ik best een tikkie trots op ben. Dit is mijn Züricher funkbandje, zaterdagmiddag in de oefenruimte, alles "live", geen overdubs en geen multitrack! Mixen = opnemen :-)



http://www.chromelegs.nl/mp3s/Funkometer_ViewFromAbove2.mp3
http://www.chromelegs.nl/mp3s/Funkometer_QualityTime.mp3
http://www.chromelegs.nl/mp3s/Funkometer_SeekWah2.mp3

(alle songs (c) Roald Lingbeek)


Elisa: Shure Beta58
Alex: Fender Tele in Fender Twin, SM58
Robert: Fender Precision over DI
Stefan: Yamaha kit met Shure bassdrum mic, SM58 op snare en Rode NT3 overhead
Roald: Nord Electro en Novation K-Station

alles naar Mackie VLZPro, TC M300 galm, direkt naar TASCAM GT-R1 solidstate recorder. That´s it. Thuis heb ik de stereobreedte iets opgedraaid en er Kjaerhus Master Limiter over gegooid...verder niks.

...en voor degene die in de buurt is...24feb live in Club Hey in Zürich (niet miepen dat dat ver weg is, de skipiste is 45min daarvandaan ;-) )
 
Dit klinkt erg lekker! Qua mix ook best wel goed voor een live-opname :)

Helaas ben ik 24 februari niet in de buurt van Zürich.. ;)
 
Klinkt goed! De drummer is zo vlug als water op de hihat!
Neem je de toetsen niet met mics op? :)
 
dilago, soms....als ik rhodes door mijn fender ampje speel, dan neem ik het wel eens met mikrofoon op, maar dat is zelden sinds ik NI GuitarCombos heb, waar de sound 99% door benaderd wordt, en de resterende 1% gaat sowieso onder in de muziek
 
lekkere sessie en een prima opname! Voor Elisa zou ik nog eens naar een paar andere microfoons kijken. De Beta 58 lijkt niet echt geschikt voor haar stem.
 
Rockin hoor ! Wou dat ik zo'n stel muzikanten hier bij elkaar kon brengen ;-)

Wat ik me afvraag is hoe strak dit nu "uiteindelijk" gemixed moet klinken.
Als house producer heb ik meestal te weinig levendigheid met alleen samples en een paar synths.. maar hier plenty aliveness

Moet je voor een album veel takes nemen, goede takes herhalen.. goed compressen ?? Het is natuurlijk een smaak/instelling issue.
Funk staat bekend om zijn funky timing.. maar met de hededaagse techniek kan alles recht.. maar hoe recht/"krom" is ok ?
 
Ben afgelopen weekend gevraagd als toetsenist voor een Funk Soul band. N.a.v. deze opnames en enkele Youtube video's heb ik een Nord Electro III 73 besteld!!
Nu eerst maar weer eens uitgebreid repeteren want heb al bijna een jaar geen toets aangeraakt!
 
lacrosse, super beslissing, je gaat daar veel lol aan hebben (ik heb overigens een NE-1 dus de kwaliteit gaat er nog eens een stukkie overheen). Welke mic zou je aanraden voor Elisa? We hebben de Rode als overhead gebruikt, aangezien die als zangmic bij zo'n volume begint te feedbacken. Ik vind zelf de Beta SMs erg goed, live, maar vraag me af of een Rode S1 ("handfeld" condensator) een goede investering zou zijn.

mr MONQ, je vindt bijvoorbeeld een gemixte versie van Quality Time op
http://www.chromelegs.nl/mp3s/Roald_QualityTime.mp3

Ik ben niet zo de comprimeerspecialist, heb alleen een (Kjaerhus) masterlimiter, en doe meestal automation op de vocal levels ipv een compressor. Dat is niet zozeer voorkeur, maar meer omdat ik nit goed hoor wat ik doe met een compressor plugin. verder is het alleen EQ en een beetje galm.
 
Back
Top