• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Roland XP80 te koop

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

musicheaven

Ouwe rot
Lid sinds
4 december 2008
Berichten
3.794
Te koop Roland XP-80

449 Euro!!

De XP-80 is een veelzijdig workstation en wordt nog steeds veel gebruikt als professioneel keyboard in zowel studio-settings als bij live optredens. Hij heeft een groot aanslaggevoelig toetsenbord met zgn. gewogen toetsen. Het voordeel daarvan is dat de aanslag minder 'plastic' voelt, waardoor grotere dynamiek mogelijk is in het spel.
De basis-golfvormen waarmee de geluiden zijn samengesteld zijn dezelfde als die van de overige XP- en JV-modellen van Roland. Qua geluid zijn er dan ook veel overeenkomsten, al klinkt de XP80 warmer vanwege de verbeterde effecten-sectie en maakt het grotere dynamische bereik van het toetsenbord subtieler spel mogelijk - hetgeen zich vertaalt in de klank. Nog vóór de analoge 'hype' had de XP80 filtering-mogelijkheden die in 1996 redelijk uniek waren voor een verder volledig digitaal workstation: ringmodulatie, hi-pass, lo-pass, peak- en band-pass filtering en tevens resonance (zelfoscillatie).
De XP-80 is volledig multi-timbraal waardoor samenwerking met MIDI-sequencers mogelijk is. Extra's zijn o.a.: een ingebouwde sequencer met uitgebreide quantize-mogelijkheden, een floppy-disk drive voor opslag van geluiden en sequences, zes vrij toe te wijzen slider-controls, vier ingebouwde openingen (slots) voor kaarten met extra geluiden (expansion boards) en een arpeggiator.
Nieuw was in 1996 de mogelijkheid meerdere effecten te combineren. Van de 3 (volledig configureerbare) 'standaard'-effecten Reverb, Chorus en Delay waren er telkens twee per sound te combineren. Daaraan kon nog een zgn. EFX multi-effect worden toegevoegd, op te roepen uit een zeer uitgebreide lijst effecten. Voorbeelden zijn Rotary (ook wel Leslie-effect genoemd, bekend van het rondzingen van een Hammond-orgel), Stereo-delay, Ping-pong delay en Distortion. Tevens kon men instellen hoe de effecten elkaar zouden beïnvloeden (effect-routing). Dit maakte de klank van de XP-80 erg 'vet', zeker voor de jaren '90.

Type display 320 bij 80 pixels display (backlit)
Toetsenbord 76 gewogen, aanslaggevoelige toetsen (velocity en after-touch)
Polyfonie 64 maximaal
Type synthese PCM
Filters Ringmodulatie, hi-pass, lo-pass, peak- en band-pass filtering, resonantie Multitimbraal 16 kanalen/patches
Geheugen 96 presets en 32 user-banks (combinaties), of 640 presets en 128 user-banks (single patches)
Effecten Chorus, Reverb en Delay (8 stuks) + 40 extra effecten (EFX)
Aansluitingen Audio outputs (2 x Mix en 2 x Direct), koptelefoon, MIDI IN/OUT/THRU Control 4 controllerpedalen, 6 controlsliders
Extra's On-board sequencer (16 'Phrases' 100 Pattern Tracks (totaal 60.000 noten)), Arpeggiator, 4 slots voor expansion boards (8 Mb elk)
 
399 dan maar doen? is toch geen geld? jv2080 engine plus een zalige controller (half gewogen) plus een flightcase
 
prijsdaling dan maar doen naar 349? dit lijkt me toch de bodemprijs voor dit monster!!

349!!
 
o ja, de xp komt met een op maat gemaakte flightcase. die kost nieuw alleen al rond de 200euro.----------

voorts nog te koop: ik heb voor een jv90 ook nog een prachtige flightcase staan, indien je voor andere synth wenst te gebruiken zelf eens googlen om de maten va nde jv90 te zien (is 76key)
75 euro is geen geld hiervoor
 
oei met de flightcase is dat wel schandalig weinig geld dan, 349 lijkt me dan wel zo juist
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top