Advies ivm soft synths

ger

Ingeburgerd
Lid sinds
11 september 2006
Berichten
34
Hai,

Ik ben nieuw op dit forum, en heb eea al eens doorgespit, maar zou jullie graag om wat specifiek advies willen vragen.

ik maak een jaar of tien muziek (zowel recording ,mix en productie) gebaseerd op 'traditionele' instrumenten, en wil nu daar elektronica aan toeveogen. Ik stoei al een paar jaar met wat software, zowle pakketten als fruity loops, reason en ableton als meer specifieke modules zoals NI spul. Tot nog toe word ik nogal nerveus van dat muisgepriegel en kan ik geen 'muzikale' flow vinden (flow zou hier duiden op het creatieve proces, for loack of a better word). Maw, ik haak af omdat het werk proces me niet bevalt dan wle de leeer cruve nogal lang duurt.

Ik realiseer me terdege dat ik dus nieuwe instrumenten onder de knie moet krijgen, maar vroeg me af wlek pakket (en vooral waarom) jullie aanraden. Ik wil bij voorkeur een pakket dat ook voor live optredens gebruikt kan worden, en word dan regelmatig naar ableton verwezen. Alheowel dit pakket g0oed nklinkt en lijkt te kunnen wat ik wil gvaan doen, mis ik een goede controller hioervoor.

Ik heb: een Q6400 4 gig pc die draait als een zonnetje :). PMC met subs (2.2) monitoring en een m-audio firewire interface. Tevens een M-audio keyboard dat niet heel erg lekker reageert.

Ik wil: percussie en bass lijnen maken, met wat absynth achtige synths erbij. Zowel meer triphop als dreunend (industrial/drum en bass/Jungle). Deze moeten vnl dragend en ondersteunend zijn, dus programmeerbaar, maar wanneer deze live aanstuurbaar en aanvulbaar zijn (maw filters en dergelijke) dan zou dat fijner zijn. Een controller blijkt onontbeerlijk, het keyboard is ongeschikt voor drumlijnen en matig voor basslijnen (de reactie op de aanslag is niet snel genoeg/niet geveolig genoeg). Een paar assingable knoppen voor standaard fiulters en dergelijke zou uiteraard nog fijner zijn. Dit alles in een zo licht mogelijk uitveoring en liefst voor nop ;). Daarnaast wil ik ooit fatsoenlijk leren typen maar ben er nog niet aan toe gekomen, hoop dat het iig te begrijpen is ;).

Dank voor jullie input,

Groet!
Ger
 
Tot nog toe word ik nogal nerveus van dat muisgepriegel en kan ik geen 'muzikale' flow vinden (flow zou hier duiden op het creatieve proces, for loack of a better word). Maw, ik haak af omdat het werk proces me niet bevalt dan wle de leeer cruve nogal lang duurt.

De controller kan al een hoop verschil maken; maar nog belangrijker is het om gedisciplineerd en systematisch te kijken naar -wat- je wil assignen.

Dit alles in een zo licht mogelijk uitveoring en liefst voor nop ;).
Dan moet je kijken wat er hier 2ehands aangeboden wordt, dat scheelt qua prijs al vaak een nette hoop.

Een goede controller is echt wel een blijvende investering, omdat deze voor een hoop zaken nuttig gaat blijven; ook externe synths kunnen er baat bij hebben.

M-Audio Axiom (Pro) en Novation hebben momenteel de meest uitgebreide met redelijk goede toetsenkwaliteit. laat zien wat je zoal kunt; let op hoe hij z'n effecten heeft ingericht.
 
Ik weet nog niet wat ik wil assignen. Daar zal vast een groot stuk van het probleem liggen. ik gebruik overigens Sonar producer, en het zou fijn als soft en hardware daar mee samen werken.

\Ik ga de youtube eens rustig bekijken en die controllers eens checken. Mijn dank voor de reactie!
 
Ga eens naar een goed geoutilleerde zaak als I4 of Feedback, en probeer eens een Prophet of Moog uit. Volgens mij zijn die niet eens duurder dan een echte goede gitaar. Dan heb je dat directe wat je ook met je andere instrumenten hebt. Want ook al staan alle knoppen op je controller meteen goed het is nog steeds geen vergelijk met een gespecialiseerde interface.
 
Ga eens naar een goed geoutilleerde zaak als I4 of Feedback, en probeer eens een Prophet of Moog uit. Volgens mij zijn die niet eens duurder dan een echte goede gitaar.

En die kunnen dan zowle beats, bass als de meer archetypische synth geluiden produceren?
 
Geen Absynth achtige geluiden, een Prophet is wat flexibeler doordat hij polyfoon is en een Moog heerst wat betreft bassen maar is niet polyfoon. Je zou ook kunnen kijken of je een Andromeda 2e hands kunt vinden, die is heel diep te programmeren (maar is natuurlijk nog steeds geen Absynth qua klank).
 
Die bakken zijn inderdaad lekker direct, maar het criterium:

Dit alles in een zo licht mogelijk uitveoring en liefst voor nop ;)

is met de P'08 en Minimoog Voyager/Phatty nogal lastig te verenigen :D.
 
Nee maar goed als je als muzikant het directe van een muziekinstrument mist misschien moet je dan gewoon doorsparen en een muziekinstrument kopen. En hij schrikt niet als ik zeg dat ze niet duurder zijn dan een goede gitaar, iets waar ik wel van schrik ;)
 
Dank heren, en keep em coming.

Nee maar goed als je als muzikant het directe van een muziekinstrument mist misschien moet je dan gewoon doorsparen en een muziekinstrument kopen. En hij schrikt niet als ik zeg dat ze niet duurder zijn dan een goede gitaar, iets waar ik wel van schrik ;)

Dat laatste begrijp ik niet echt. Het lichtgewicht en voor nop was eerder ironisch bedoeld, Ik gebruik zowel digitale als oude loeizware buizenamps. Muziek kost nou eenmaal wat. Maar bij voorkeur hou ik hget software matig, blijft toch makkelijker te hanteren in mijn studiootje van bescheiden omvang en live. Ik zal die Akai eens gaaan checken trouwens.

Mijn dank!
 
hmm, ik zou niet zomaar overstappen naar live, , zeker niet als je al sonar gewend bent.
(heb zelf wel de stap van sx3 naar live 8 gemaakt, ben niet echt tevreden, te veel gehecht aan sx3 en nu weinig tijd)

ABsynth is volgens mij ook mee iets voor atmosferische textures danvoor basslijnen.
daar moet je gewoon een simpele dik klinkende plug voor gebruiken imo....

Qua percussie lijkt me een sampler wel fijn, dat kan dan weer wel mat ableton, maar sonar zal ook wel een drumsampler hebben lijkt me....
 
Ik stoei al een paar jaar met wat software, zowle pakketten als fruity loops, reason en ableton als meer specifieke modules zoals NI spul.



geld zat precies? een goede controller kan er dan best nog wel van af

:bekdicht:
 
hmm, ik zou niet zomaar overstappen naar live, , zeker niet als je al sonar gewend bent.
(heb zelf wel de stap van sx3 naar live 8 gemaakt, ben niet echt tevreden, te veel gehecht aan sx3 en nu weinig tijd)

ABsynth is volgens mij ook mee iets voor atmosferische textures danvoor basslijnen.
daar moet je gewoon een simpele dik klinkende plug voor gebruiken imo....

Qua percussie lijkt me een sampler wel fijn, dat kan dan weer wel mat ableton, maar sonar zal ook wel een drumsampler hebben lijkt me....


Het gaat me echt om de life feel. Je beschrfijving mbt absynth en bass en percxussie klopt volledig. Absynth aansturen vanuit sonar is een eitje en bass lines inprogrammeren zou ook nog kunnen, maar is al lastiger in de zin dat ik eiegnlijk een flexibele programmering wil hebben: switchen tussne programma's (bass dan well percussie lijnen) als ik dat wil, niet als er 8 maten voorbij zijn :). Diot is eigenlijk nog veel belangrijker tijdens het componeren: ik loop vast op het aanpassen van patterns aangezien dit altuijd te veel tijd in beslag neemt en ik daarbij dus de creatioviteit verlies. Ik stel me als volgt iets voor: als ik live speel zou ik bij voorkeur geen vaste lengte willen aanhouden maar on the spot willen beslissen wanneer het volgende pattern begint. Hier analoge instrumenten tegelijkertijd bij gebruikend. Er moet dus ook nog een click uitgestuurd worden, meestal simpelweg de percussie lijn, maar liefst ook separaat. Er moet dus een host zijn die het tempo en de maatsoort aangeeft en waarmee ik alle plugs in of extern aanstuur. Sonar kan een hoop, mogelijk ook dit , maar niet dat ik weet. Hoor het graag als dit bekend klinkt.

Mbt de priacy comment: ik heb dan ook budget genoemd. Wise -ass ;)
 
Nav van de youtube video's: die APC 40 van akai lijkt me prima werken als een controller van de software tijdens live performances, maar heeft beperkte moglijkhedee in het creëren van patterns. Maw, ik wil zowel touch sensitive pads en/of een keyboard als zo;n controller. Is het mogelijk om alles in een te krijgen? Is een (voldoende) gevoelig keyboard ook fijn om beats mee in te 'spelen' of gebruikt men daar lievr van die pads (ik beodel die rubber vierkantjes , bijv 3x3 of whatever) voor?

dank!
 
Beste,

Nog een toevoeging waarvan ik vermeod dat die belangrijk is: de software moet kunnen wisselen tussen maatsoorten en tempo. Ik meen met herinneren dat Reason dat niet kan en daarom afviel, terwijl Ableton daar wel toe in staat is. Zou iemand dit kunnen bevestigen? Idg blijft nl. Alleen Ableton over, of zijn er meerdere programma's die binnen een nummer kunnen switchen in maatsoort en tempo?
Tevens bedenk ik me nu dat het wellicht ook mogelijk is om Reason binnen Sonar aan te sturen, Sonar kan immers wel weer maat de tempo wisselingen aan, doet Reason dan vrolijk mee?

Alweer mijn dank! ;)
 
Back
Top