[tip] Side chain nabootsen met trigger gate

Special K

Stamgast
Lid sinds
23 juni 2002
Berichten
441
Locatie
Hellevoetsluis
Voor de mensen die geen mogelijkheid hebben om te side chainen, heb ik een tipje. Het is niet helemaal echt, maar het effect is in principe hetzelfde. Download hier gratis de mgTriggergate plugin. Zet'm als insert op je bassline en stel'm zo in dattie op de tel de gate dicht gooit. Leuke van deze plugin is, dat je ook kunt instellen hoeveel signaal er weg gehaald wordt. Hierdoor krijg je dus een automatische volume regeling op je bassline, die het signaal op de tel zachter maakt en zo ruimte maakt voor de kick.

Als je een gewone kick loop hebt met de kick op de tel, dan werkt dit prima. Op de stukken waar je geen kick hebt, zou je eventueel het effect middels automation kunnen bypassen.
 
Je kan er ook leuke effecten mee maken. Als je bijvoorbeeld een pad hebt waarvan het filter open gaat en je laat middels automation de gate langzaam steeds meer signaal weg halen, gaat je pad ineens over in een heel ritmisch geluidje.
 
Kijk dit zijn de tips. Echt mooie speeltjes. In cubase heb ik t sidechainen nog niet voor elkaar gekregen dit is echt een perfecte oplossing daarvoor.
 
Dit is erg leuk. Snap ik het goed dat je ook andere patronen dan 4/4 kan doen? Er staat "- 16step sequenced gate", dus het werkt ook bij bv. een standaard d'n'b 2-step patroon? Toch even weten voordat ik hem download. :)

Het sidechainen in Cubase gaat geloof ik door middel van the source op het linker en het sidechain signaal op het rechter kanaal te doen en na de plugin de source links weer stereo maken [is een thread over].
 
Ik heb het sidechainen met de waves compressor ook voor elkaar gekregen, maar ik vond het ontzettend slecht klinken. Ik hoorde allemaal klikjes en kraakjes. Het klonk echt nergens naar. En de trigger gate plugin had ik al een tijdje en bedacht me ineens dit idee en het werkte echt prima! Leuke vind ik dat je ook de attack en release kunt instellen, zo kun je het effect nog 'echter' laten klinken.

Je kan inderdaad ook andere patronen maken. Als je bijvoorbeeld de trance preset even inlaad en er een pad of iets door heen stuurt, zal je gelijk wat bekende trance platen herkennen.
 
Ik vond juist deze plugin een beetje tegenvallen. Ik kreeg niet wat ik wilde door de opdeling in 16 (32) steps [step net iets te groot of klein], en de attack/release hielp niet. Maar dat zal wel aan mij liggen. Ik blijf toch maar bij "echte" sidechaining, zoveel moeite is het niet als je het eenmaal doorhebt.
 

Attachments

  • michael.mp3
    124,1 KB · Bekeken: 80
Origineel geplaatst door Breed
Ik vond juist deze plugin een beetje tegenvallen. Ik kreeg niet wat ik wilde door de opdeling in 16 (32) steps [step net iets te groot of klein], en de attack/release hielp niet. Maar dat zal wel aan mij liggen. Ik blijf toch maar bij "echte" sidechaining, zoveel moeite is het niet als je het eenmaal doorhebt.

Wat laat je nou precies horen? Sidechaining of mgtrigger?
 
De trigger doet bij mij opeens raar. Hij laat het patroon niet meer zien. En ik had t net zo dik gebruik in een track.
Weet iemand miss hoe dit komt?
 
Back
Top