Juno d?

Anquah

Nieuwkomer
Lid sinds
3 augustus 2005
Berichten
15
Goeie dag mensen,
ben nieuw hier, en dan meteen een nieuwe thread.. :bekdicht:

kort over mezelf: produce trance sinds een paar jaren met een maat van me. Ik gebruik voornamleijk veel soft synths( albino, z3ta, pro53, etc; t standaart rijtje zegmaar) verder heb ik een motif waar ik af en toe dikke arpjes en choirs uit haal, maar nou ben ik van plan binnekort mn 'studio' wat meer uit te breiden: ik ben van plan een mixer en monitors te kopen, maar vooral een nieuwe synth. Ik heb niet super veel poen beschikbaar dus dacht ik aan een juno d. Ik heb een aantal jaren geleden les gehad op een ouwe juno (vette hoovers enzo :) ) maar nu wil ik deze nieuwe vooral aanschaffen vanwege pads en dikke trance geluidjes. (leads enzo zij goed na te bootsen met goedkope software, maar pads klinken zoooo veel geadvanceerder/beter op hardware). Ik sta op t punt de juno D te halen, dus was m'n vraagje:

Is deze synth aan te raden voor de niet groot-geld-bezittende thuis-knutselaar?

mvg,

Maarten
 
:D No problem, 'k ben de beroerdste niet..
 
Het antwoord is kort maar krachtig: Niet doen! Ga maar eens luisteren, de sound van een juno-d is helemaal niet 'geavanceerder' dan softsynths, eerder het tegenovergestelde.
 
hmm erg jammer om te horen :erm:
ik ga m zowieso checken in de winkel voor ik m haal (als...)
andere aanraders? (€500 is wel erg weinig voor zon synth :confused: )
ik doe het eignelijk dus vooral voor de pads
 
Goeie pads voor minder dan 500:

Oberheim Matrix 6
Oberheim Matrix 1000
Roland Juno-60
Roland Juno-106
Roland Alfajuno serie
 
Goede tips, maar vergeet de MicroWave reeks van Waldorf niet! Zowel dikke basjes als hele mooie meanderende ijle pads! De ultieme 350 euro bak!

Geen knoppen, maar goed te programmeren vanaf de voorkant, of via een PC Editor.

De Matrix reeks van Oberheim is ook bijzonder goed aan te bevelen voor pads. Ligt altijd lekker in de mix ook.
 
thanks voor de snelle replies :okdan:
Ik kon helaas geen samples of demootjes vinden van de bovengenoemde synths op t web, zou je iets precieser kunnen beschrijven wat voor pads het zijn? :halleluja dikke analoge pads zijn er genoeg, :bekdicht:
 
Waarom zou je nog een ROMpler halen terwijl je al een goeie hebt? En bovendien voor de geluiden waar je naar op zoek bent, kun je beter een (V)A pakken.

Niet veel poen? Novation KS rack. €399,- bij Feedback.
 
koop de BigTone soundset voor je albino, ben je voor een paar tientjes klaar en krijg je mooie pads, luister de demo maar eens.
 
Voor 500 eu zou ik voor een 2dehands ION gaan.

Of voor een Novation KS. Beide wel goede opties denk ik. Zelfs nieuw zijn ze nog goed te betalen, als je echt geen 2dehands wil.

Maar mocht je echt helemaal wild zijn van de oude juno geluiden, dan kan je beter een alfa-juno kopen. Vooral de 1 gaat voor erg weinig. Met controller helaas wel een stukje duurder.
 
En gebruik aub je Motif wat meer.
Daar moet vet makkelijk dikke shit uit te halen zijn. :P
Pleur er desnoods een AN-150 bordje in.
Is nie duur maar toch wel vette VA soundz.

Maar ff serieus.
Hoe durf je het in je hoofd te halen om meer gear aan te schaffen als dat wat je hebt ruim voldoende zou moeten zijn. Steek eens wat meer tijd en moeite om daar het maximale uit te halen. Even bot gezegd zal nog meer gear scoren je niet echt helpen.

En houdt je geld over om een deftige mixer/monitor setup te kopen, waar je echt veel meer aan zult hebben dan een nieuwe synth.
 
hmm goed idee Fuse :)
pads die ik echt zoek (voor mensen die ook een motif hebben) zijn pads zoals bijv. de Wavepad preset (performance, user-C-10), simpelweg niet na te maken met software (met albino kan je aardig ver komen maar klinkt t toch beperkt)
Ik heb er al eens over gedacht zo'n AN plugin te halen, maar hoe werkt t precies met rom-geluidjes uitbreiden? eerlijk gezegd weet ik er niet veel van af
 
Origineel geplaatst door gijs
ok, post een mp3 van die pad alsjeblieft en daag me uit!
ok, jij je zin :D sample
zoals je hoort zijn t verschillende geluidjes gelayered. los van elkaar vallen ze wel na te maken met softsynths, maar het gemak van hardware pads zoals deze doen t m.
btw, weet iemand hoe t zit met motif rom uitbreiden?
 
ik ga aan de slag. maar wat bedoel je nu trouwens met gemak? ben je op zoek naar goeie presets?
 
kijk; door in je software sequencer een aantal plugins te laden en die te layeren via 1 score bereik je tzelfde resultaat als dat je simpelweg iets speelt op je hardware kanon, maar het zelf je plugins layeren en sounddesignen kost simpelweg enorm veel tijd. Een patch zoals deze Waves uit de motif creeerd zo'n dikke sound als je een paar noten aanslaat, dat is t dikke ervan! :)
 
Back
Top