Emu 1212m

Origineel geplaatst door etaoin
Ter info: v1.8 drivers zijn net uitgekomen. Geen nieuwe patchmix nog, dus de beloofde ondersteuning van 8 mono ADAT-kanalen zit er waarschijnlijk niet in (moet 'm nog installeren hier...)

Wat kun je nu dan wel via ADAT? Ik wilde deze kaart nl. icm een Behringer ADA8000 aanschaffen....
 
Je kunt ADAT in Patchmix alleen als 4 paren aanspreken. Overigens houdt niks je tegen om in de patchmix gewoon alles open te schuiven en in je audio-applicatie gewoon links en rechts van zo'n paar als losse kanalen te behandelen. Patchmix is de enige plaats waar de beperking zit.
 
Ow ok, dan is het goed. Bewerkelijker, maar het kan in ieder geval.
 
Origineel geplaatst door etaoin
Je kunt ADAT in Patchmix alleen als 4 paren aanspreken. Overigens houdt niks je tegen om in de patchmix gewoon alles open te schuiven en in je audio-applicatie gewoon links en rechts van zo'n paar als losse kanalen te behandelen. Patchmix is de enige plaats waar de beperking zit.

precies....ik heb de ADAT-out aan een Alesis AI3 hangen....maak er in Cubase gewoon mono-kanalen van (1 stereo en 6 mono)...geen probleem....




is die versie 1.8 nog steeds de beta-versie of is ie nu officieel ?
 
Origineel geplaatst door etaoin
Hij staat als recommended op de emu.com downloadpagina, dus ik vermoed officieel...

okee...'s ff checken dan...alhoewel ik geen problemen heb en dan ben ik altijd wat huiverig voor updates...:o:
 
Ik had er redelijk wat. 1.71(a) deed het helemaal niet bij mij: kwam geen geluid uit. Dus ik zat nog op 1.6. En als er ook maar iets onderuit ging dat ASIO gebruikte dan moest ik opnieuw opstarten. Dat is als het goed is voorbij nu (en terwijl ik dit tik gaat FLStudio bij de eerste keer opstarten onderuit - de tweede keer start hij wel en heb ik nog steeds ASIO. Mooi, die bug is eruit...)
 
klinkt beter..kunnen jullie ervaringsdeskundigen mij vertellen of je nu je hele PC *niet* meer hoeft te rebooten na een ASIO-crash? dat zou toch een hoop geneuzel schelen vermoed ik.... en het lijkt er ook op dat ie nu beter met bv powercore en UAD kaarten samenwerkt? iemand daar iets over te zeggen?
 
klinkt beter..kunnen jullie ervaringsdeskundigen mij vertellen of je nu je hele PC *niet* meer hoeft te rebooten na een ASIO-crash?

Als ik op die ene ervaring van gister af kan gaan dan: Ja. Ik kon FL gewoon een tweede keer starten en de ASIO was er nog.
 
Re: PCI kaartje

Re: PCI kaartje

het zijn slimme jongens bij Emu, overal een adat poort op gooien. je pakt zo een 8line naar adat converter en je kan 10 ch tegelijk opnemen....

Ja ik heb dus zo'n 1212M goede kaart die signaal/ruis verhouding valt best mee (ok als je tl balken en rare vennetjes in je pc hebt hangen word het anders)

Alleen wil ik veel harder op nemen ik hebt idee dat ie nog in houd terwijl die leuk ramt over mn monitors.
misschien moet is iemand mij uitleggen hoe je het beste alle levels kunt zetten mixer-geluidskaart-cd.

Weet iemand hoe dat precies zit met zo'n adat converter misschien wil ik die er aan hangen maar ik heb er geen idee van
je hebt gewoon 10 kanalen xtra of zo plug je alle gear achterin die converter?
en kun je hem dan ook nog aan een mackie tafel hangen?



:halleluja
 
Ik vind dit wel een interessante interface. Weet iemand of er in de tussentijd nog nieuwe drivers zijn uitgekomen? En hoe zit het met die WDM compatibility?
Aangezien ik geen plaats heb voor een extra geluidskaart en geen geld heb voor een 2e pc, moet over ditzelfde kaartje ook het geluid gespeeld worden dat van WinAmp of Games, e.d. afkomt. Dit gebeurt toch middels WDM of niet?
 
Ik heb AL het geluid uit m`n pc via deze 1212m lopen. Dus ook winamp etc. Per programma kun je dit zelfs nog selecteren, welke geluidskaart, welke drivers etc.
 
En de geluidskwaliteit is good shit?
Ik ben zelf nogal gehecht aan de grafiekjes van RMAA ( RightMark Audio Analyzer - http://audio.rightmark.org ) en ik vind dat de frequency-response erg afzakt richting de 20kHz...
http://users.bigpond.net.au/christie/MCE2005/E-MU 96.htm
http://www.kordak.net/0404/24-bit44kHzComparison.htm
http://www.csie.ntu.edu.tw/~r89004/rmaa52/1212m-24-96.htm

Ik wil de audio interface overigens bij audio-produktie gebruiken om het signaal digitaal door te sturen naar m'n Behringer DEQ2496 -- D/A ---> Mackie Big Knob -----> Mackie HR824's.
Dus uiteindelijk moet het digitale signaal goed zijn. Klinkt raar dat een digitaal signaal vernaggelt wordt, maar bij bijv. SoundBlasters is een digitaal signaal bijna net zo bagger als een analoog signaal dat uit die kaarten komt ;{
En dat zie ik ook bij de Emu's terugkomen [waarschijnlijk omdat het Creative chippies zijn]
http://aoselectronics.com/gfx/measurements/Flute 1_0 -0_5dB.htm



Dus wat btreft die nieuwe audio interface die ik wil:
Ik wil niet hoger gaan dan 500,-, ik hoop dat ik daar toch een interface voor heb dat een vlakke frequency-curve heeft? :engel:
Minstens:
- 2x Balanced 1/4"TRS uitgangen eentje voor L en eentje voor R
- 2x Balanced 1/4"TRS ingangen eentje voor L en eentje voor R
- AES/EBU Cinch in- en uitgang (liefst los van elkaar: dus 1x ingang en 1x uitgang)
- Midi In/Out
- 1x Mic ingang (inc +48V phantom power)
- 64bit ondersteuning!!!!!!

En of dat dan middels een breakout-box is, een 19" FireWire-interface, dat maakt me allemaal niks uit. Ik heb plaatsen in m'n rack voor 19"-gevallen, dus als dat nodig is om het bovenstaande in te huizen, dan vind ik het prima; als er maar kwaliteitje uitkomt. Latency is ook geen probleem, aangezien ik er niet live mee ga. Ik wil wel fatsoenlijk dingen kunnen afmixen, vandaar dat ik me zo focus op die RMAA results: frequency curve, noise level en dynamic range :)

En volgens mij voldoet de 1212M aan dit alles hierboven, behalve die frequency-response ;{
Ik heb nu een Echo MIA, maar omdat Echo tijd zat heeft met het maken van 64bit drivers ben ik op zoek naar een andere.
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door BigDplayboy
En de geluidskwaliteit is good shit?
Ik ben zelf nogal gehecht aan de grafiekjes van RMAA ( RightMark Audio Analyzer - http://audio.rightmark.org ) en ik vind dat de frequency-response erg afzakt richting de 20kHz...

hmm,.
die curve staat op -0.5dB op 20kHz
Das helemaal niet zo slecht.
Grote kans dat je speakers, bijvoorbeeld, veel meer afwijken.

Overigens heb ik zelf een 1212m en ik heb over het hoog niets te klaagen.
 
Zo heb de 1212m (bestaat uit 2 kaartjes) net binnen. Ben benieuwd...

Was 149.- bij Feedback. Volgens mij een koopje. 8>
 
Ik zit hier te prutsen met een RS7000 en de 1212m. Ik wil VST's gaan samplen, maar krijg geen geluid, ook niet van de RS naar de pc. Heb adat 1/2 als insert op de main out van de 1212m.

Iemand een idee wat ik verkeerd doe?
 
Ik denk eraan om mij een 1212m geluidskaart aan te schaffen, maar ik zie nergens een jack uitgang vr een koptelefoon. Hoe zou ik een koptelefoon moeten aansluiten? Toch niet dr eerst die Audiodock aan te schaffen I hope...... dat zou pas absurd zijn.....
 
Back
Top