meekijken

FuzzyStone

Stamgast
Lid sinds
4 Maart 2003
Berichten
468
Locatie
Hoorn
Hallow,

Ik ben een beginnende homerecorder en moet voor wat betreft de technieken van het opnameproces eigenlijk alles nog leren. Ik zou dan ook graag eens met iemand willen meekijken tijdens het maken van een nummer. Het lijkt mij namelijk dat dat, naast het veel lezen van manuals en forums en zodoende zelf ontdekken, het een grote extra toevoeging kan zijn aan het leerproces. Veel manuals bevatten ook (voor mij in ieder geval) een hoop abacadabra.
Het gaat mij dus niet om het afkijken van iemands "geheimen" tijdens het creatieproces maar puur om de basics eens voor ogen te zien. Ikzelf 'werk' met cubasis vst 4.0 dus als het zou wel handig zijn als degene die mij wil helpen met iets soortgelijks werkt, maar niet noodzakelijk natuurlijk.
Heb overigens wel bij muziekscholen geinformeerd maar midi- of homerecording cursussen komen niet veel voor (of ik heb t gemist) en als t er al is is het stinkend duur en moet je weer wachten tot het nieuwe cursusjaar begint.
Misschien is het wel een raar verzoek, maar niet geschoten is altijd mis denk ik dan maar.
 
Bedoel echt homerecording als in gitaar opnemen en zang enzo, of bandjes opnemen? Of bedoel je electronische muziek productie als in gestoei met samplers en synths etc? Wat voor muziek wil je zelf maken?
 
Dan gaat het om het gestoei met synth, samples, fx, en dat dan i.c.m. cubase om dan dance-achtige dingen te maken.
Basisdingetjes van cubase ken ik wel, maar het gebruik van de vst fx en het mixen e.d., dus zeg maar de wat meer diepgaande dingen heb ik nog helemaal geen kaas van gegeten. En ondanks alle geschreven info die voorhanden is zou het mij heel wat duidelijker worden als ik eens zou kunnen zien hoe dat nou werkelijk in de praktijk gaat.
Nou ja, dat dus zo ongeveer.
 
Origineel geplaatst door BasicSystem
Toen ik begon met muziekmaken (dat deed je toen nog op een Atari) vond ik het zelf ontdekken van dingen het allerleukste..........


Ja, da's helemaal waar! Van zelf-doen leer je het meest. Dus hup... in die knoppen duiken! En nodig anders eens iemand bij jou thuis uit, die je wat aanwijzingen kan geven, maar dat je dus wel met je eigen spullen aan de gang gaat. Veel experimenteren....

:doei:

P.S. En wat Atari betreft: Mijne staat er nog altijd. Nooit iets mis mee. En met een harddrive die het geluid maakt van een Boeing 747 ;)
 
Origineel geplaatst door BasicSystem
Die van mij staat er ook nog altijd........en nog twee voor de onderdelen.


En mag ik dan met jou "meekijken" hoe je die onderdelen verwisselt? Ga ik daarna zelf schroeven en solderen.... ;)
 
Back
Top