Vocoder kiezen

303zalig303

gebruikte oscillator
Lid sinds
19 Maart 2007
Berichten
1.831
Hallo iedereen,
ik wil mezelf een vocoder aanschaffen. Een paar maanden geleden heb ik de Vc 10 van Korg mogen lenen van een vriend, maar daar had ik zowat een haat-liefde verhouding mee. Ik hield erg van zijn qrunchyness, ensemble modus, vibrato en vooral het keyboard. Alleen vond ik dat het nogal moeilijk was om soms echt duidelijk de menselijke articulaties door te laten klinken. Ook lag hij nogal moeilijk in de mix qua verhouding tussen lage noten tegenover hoge noten. En last but not least, ik vind hem een beetje te duur (voor wat het is ) om hem zelf aan te schaffen.

Ik vraag me af welke vocoders in de buurt van de Korg Vc 10 komen, liefst niet te clean maar waar er wel een mogelijkheid is om het verschil tussen een 'a' en 'ance' verstaanbaar te krijgen :)

hier een video vanmezelf met de vc 10 waarin je kunt horen hoe ik met vocoders het liefste om ga : chords
 
Dat duidelijk articuleren door een vocoder ga je bij elke vocoder hebben...is gewoon goed tunen en afstemmen van voice en carrier.....dat is niet alleen bij de VC10 zow....
Je zou het ees aan forumlid HAYO moeten vragen...deze is vocoder gek....heeft volgens mij ook elke vocoder wel eens gehad. Heb pasgeleden de Elktor Vocoder hier gehad voor een opfris beurt en die was ook moeilijk in te stellen ondanks dat elke frequentie apart patchbaar is....
 
Het verstaanbaar krijgen van een vocoder is soms lastig.

Maar nu moet ik wel zeggen dat het filmpje dat je hierboven plaatst wel erg onverstaanbaar is. Ik zou dat niet als voorbeeld van een typisch vc10 geluid aanhouden.

Ik ben zelf gecharmeerd van het geluid en de mogelijkheden van de vocoder in de boss se-70. De heeft allerlei mogelijkheden om het carrierkanaal te oversturen en dergelijken. Daarmee kan je een mooi gruzig geluid creëren. Verder heeft het bakje allerlei andere coole features.

Nadeel kan zijn wel dat je er zelf een carrier in moet sturen. Ik vind dat een voordeel, want daarvoor heb ik keuzen genoeg.

Alternatief zou de ms-2000 zijn, krijg je er meteen een volwaardige synth bij. De microkorg heeft dat ook maar daar heb ik geen ervaring mee.

MAM vf-11 is ook een leuke vocoder, maar dan zou ik voor de se-70 gaan.
 
MAM vf-11 is ook een leuke vocoder,

zeker waar en daarbij betaalbaar en heeft de mogelijkheid om analyse signaal bij te mixen, om de verstaanbaarheid te verhogen.

de vocoder in een korg ms2000 (of microkorg) is ook niet zo rot trouwens.
 
De vocoder in de MS2000 heeft veel meer banden dan die in de Microkorg, let daar wel op! Die van de MS2000 zal dus beter verstaanbaar zijn, althans in theorie.

Ik ben zelf in blijde verwachting van de elektor vocoder (= modulaire variant op de syntons). Is zo'n Synton vocoder niks voor jou? Ik dacht dat er momenteel eentje op het forum te koop stond.

Compressor tussen microfoon en vocoder kan helpen voor de verstaanbaarheid, al heb ik dat zelf eerlijk gezegd nog nooit gedaan. Juiste microfoon helpt ook. En dat is niet altijd de duurste microfoon.
 
Ik heb de electro harmonix v256.. Ben hier eigenlijk behoorlijk over te spreken.. Misschien post ik vanavond wat voorbeelden. Nog iets specifieks wat je wilt horen?
 
Duurdere optie: V-synth 1 met vocal kaart, V-synth XT of V-synth GT

:okdan:
 
Verstaanbaarheid wordt ook bepaald door het aantal banden van de vocoder.

Ikzelf vind de vocoder in de Nord Modular erg gaaf. Is ook goed te programmeren (bv inverteren)

Mooie van de Vocoder in de MS2000 is dat je elke vocoderband apart in het stereobeeld kan plaatsen. Kun je erg mooie dingen mee doen.
 
+1 MS2000

Ik vind hem erg goed, en meestal prima te verstaan. Er zitten presets op, maar de meeste hebben wel wat tweaking nodig. De Microkorg vocoder heeft minder banden, maar ik hem die nog nooit in actie gehoord dus kan er niet over oordelen.
 
Ik heb een microkorg gehad en ik kan vertellen dat die vocoder "gruizig" en "eentonig" te noemen is. Het apparaat heeft ook erg de neiging om flink rond te gaan zingen als je de bijgeleverde microfoon gaat gebruiken.

Ik zou zeggen, koop geen microkorg voor de vocoder maar een vocoder met meer dan 8 banden.
 
Ja man koop vooral geen microkorg want de microfoon is gruizig]
pffmt (hij heeft ook nep houten zijhkantjes laat me niet lachen man!
Koop een microkorg en een goede mic en je ben minder lui +
dat ding klinkt precies hetzelfde!
 
Hetzelfde als wat, de MS2000? Voor de synthengine is dat waar, maar zoals meermaals gezegd NIET VOOR DE VOCODER. De MS2000 heeft meer banden dan de Microkorg. Meer banden = beter verstaanbaar.
 
Ja man koop vooral geen microkorg want de microfoon is gruizig]
pffmt (hij heeft ook nep houten zijhkantjes laat me niet lachen man!
Koop een microkorg en een goede mic en je ben minder lui +
dat ding klinkt precies hetzelfde!

Kan jij wel lezen? Ik tpyte toch echt dat de vocoder van de microkorg gruizig en eentonig klinkt, de bijgeleverde mic is een condensator mic en is erg gevoelig, dus ik garandeer je dat dat gaat rondzingen op een podium. En lui ben ik niet want ik heb gewoon een sm58 gebruikt voor die vocoder (gek genoeg werkte dat ook niet echt je van het).

Heb ik mijn standpunt genoeg toegelicht zo ?

Voorderest snap ik niet waarom je zo gefrustreerd doet en sarcastisch opmerkingen maakt over de houten zijkantjes, ik denk dat je het verkeerd opvat. Zal ik je opvrolijken door de vertellen dat ik de microkorg wel een grappige synth vond? Enkel die vocoder vind ik gewoon 3x niks.

Jij moet wel een gezellige gesprekspartner zijn zeg, frustie !
 
@tragmadat: Dat zal je "de klant" moeten vragen. :)

Met de Microkorg heb ik geen ervaring. De vocoder van de MS2000 vond ik op zich goed, maar met mijn microfoon had ik ook wat last van feedback, en klonk het me iets te ijl. Ik hou van iets warmere vocoderklanken. De verstaanbaarheid vond ik wel goed.
 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook de vocoder van de ms2000 behoorlijk saai vind. Ook de vocoder van de Radias had ik na een paar uurtjes rommelen gehad.

Conlusie: vocoders zijn saai, gebruik autotune ;)
 
"Ik zou zeggen, koop geen microkorg voor de vocoder maar een vocoder met meer dan 8 banden."
Daar reageerde ik op niks anders...
Ik heb zelf een microkorg en ik vond de vocoder niet waardig voor dat grijze slangmicje wat ik erbij keeg +
- ik heb nou eenmaal wat gruizige manier van praten waarvoor mijn excuses-
 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook de vocoder van de ms2000 behoorlijk saai vind. Ook de vocoder van de Radias had ik na een paar uurtjes rommelen gehad.

Conlusie: vocoders zijn saai, gebruik autotune ;)

Welke vocoder gebruikte jij op je laatste CD? Die vond ik -in de mix- mooi klinken.

En blijf alsjeblieft weg van die aaaa ooooo uuuutoooo aaaa uuuune.

Vwrrookwwroodwwwreerrr en verder niks, dat zeg ik je! :)
 
Back
Top