drumulator draad [ info & rest ]

help !

help !

valt de drumulator nog op een of andere manier te syncen over din als ik de midi mod heb ? had gelezen dat de dinsync blijft marcheren ook als er midi in zit, helaas pindakaas : die van mij doet niets ... :?
 
valt de drumulator nog op een of andere manier te syncen over din als ik de midi mod heb ? had gelezen dat de dinsync blijft marcheren ook als er midi in zit, helaas pindakaas : die van mij doet niets ... :?

Ik hebt ook een Drumulator hier staan, die liet ik sync lopen samen met een Emax1 en die heeft gewoon een Midi/sync aansluiting, en daar liet ik mijn R-8 midi lopeuh, zelfs de Juno-60 Sequencer reageerd,..man ik wist niet wat ik mee maakte, het is wel een romslomp met kabels en zooi,..de DIN aansluiting was voor een oude MAC DINO machine, als het goed is hebt je ook een "Click in/out" dat is je sync aansluiting.

drumulator.jpg



emaxhdr.jpg
 
Ik heb net een Drumulator binnen gekregen met midi ingebouwd. Wat ik echter een beetje vreemd vind is dat er aan de linkerkant een gat geboord is waar een standenschakelaar achter zit, blijkbaar voor het instellen van het midikanaal. Maar als je dat al kan instellen door de Ext. Clock knop in te drukken en vervolgens met de pijltjes naar links en rechts te gaan begrijp ik niet helemaal waarom ik dat ook hardwarematig zou moeten kunnen doen. Of betreft het hier een custom midi kit?
 
Oh en nog een vraag: er staat OS2 op mijn machine maar ik lees overal dat je OS3 moet hebben om midi te gebruiken... erg vreemd. Zal vanavond es testen wat er mogelijk is.
 
Even wat foto's gemaakt.
Iemand enig idee?
 

Attachments

  • Drumulator-1.jpg
    Drumulator-1.jpg
    280,3 KB · Bekeken: 99
  • Drumulator-2.jpg
    Drumulator-2.jpg
    170,4 KB · Bekeken: 89
Ik krijg de boel niet aan de praat... :(
Ik heb dus OS2 maar de toetscombinaties die ik overal tegenkom (ext. Clock indrukken en dan start/stop om in midi mode te gaan en ext. Clock indrukken en < en > gebruiken om midi kanaal in te stellen) doen wel iets. Alleen kan ik in midi mode nog steeds geen sounds triggeren. Die mod die ik heb lijkt me veel complexer dan de standaard mod waar maar 1 IC op zit en ik heb het idee dat deze mod er al was voordat OS3 er was. Maar zolang ik niet weet hoe het werkt kom ik niks verder.
 
Back
Top