beste mac voor ableton

sloth1

Stamgast
Lid sinds
15 januari 2009
Berichten
475
Locatie
lier
ik heb beslist de overstap van een windows pc naar een mac te maken inverband met de recente aankoop van een firewire mengtafel/audio interface (alesis multimix)

nu stel ik mij de vraag wat voor mij de beste mac is?

mijn budget ligt rond de 150 a 200euro maar ik ben echt opzoek naar de cheapste ghetto macbak die enkel ableton moet kunne draaien en verder niets.

dus mijn vraag is of een imac g3 met os x10.3 die je kan vinden voor 45euro al voldoende is of moet ik het hogerop in de prijs kategorie gaan zoeken?


alvast bedankt voor de inzichten!
 
Dat budget is gewoon niet voldoende en een G3/G4/G5 is zonde om nog aan te schaffen.
Voor €699,- koop je de nieuwe mac mini (2dehands ook wel te vinden)
Voor die prijs vind je mss ook nog wel een 2dehands macbook.

Zo weet je iig zeker dat alles ook compatible is.
 
budget veel te klein om eender wat deftig te hebben

koop minimum een intel mac voor ableton live.. op PPC heeft het nooit denderend gedraaid.

Als je echt op budget zit, ga voor een tweedehands mac mini of bouw je eigen mac met pc parts, dan moet je in principe enkel je snow leopard licentie betalen en kan je mogelijk een hoop hergebruiken van je oude pc.
 
vergeet ook niet dat 2e hands goed gebruikt is, en dat je kans hebt dat parts stuk gaan , zoals bvb de batterij van een book.. Maar goed ik zou gaan voor de 1na laatste macbook pro serie.. ze gaan voor 570 ,, wil je er een die er een beetje redelijk uit ziet , gaan ze meestal voor 700..
 
Je heb als minimum een G4 met OSX 10.4.11 nodig wat neer komt op Tiger..... probleem alleen is dat je CPU als je interne effecten gebruikt meteen zwaar in het rood schiet.....
Als je tenminste echt budget wil gaan en een oude Mac wilt gebruiken.
Intel Mac= keyword
 
gewoon doorsparen.....en dan geen ghetto macbak kopen.
voor 200 eur heb je gewoon niets waar je blij van zal worden...
 
Ableton beveelt zelf ook al een intelbased mac aan voor optimale preformance. Bedenk ook dat er een risico bestaat, nu Apple zelf de G series steeds minder ondersteunt, ook andere softwarebakkers overgaan tot de orde van de dag. Ik denk dat de kans groot is dat Ableton bij de volgende release van Live support voor G series Mac's dropt.

Ter info: zelf heb ik recent een 2ehands Mbp unibody geregeld met 4 GB intern, 2.26 Ghz C2D proc en een 250 gb hdd. Met zware (multi)patches van bijvoorbeeld Analog knalt ook deze richting de 75 % load (volgens Live zelf).
 
de krachtigste mac pro met een zo groot mogelijk scherm. 2e keus = de snelste imac met een zo groot mogelijk scherm. hoe krachtiger je mac hoe minder kans op glitches en hoe sneller en soepeler alles werkt. maar als je niet te ingewikkelde tracks bouwt kan je met een imac prima vooruit. maar je vroeg naar de beste en dat is de mac pro.
 
de krachtigste mac pro met een zo groot mogelijk scherm. 2e keus = de snelste imac met een zo groot mogelijk scherm. hoe krachtiger je mac hoe minder kans op glitches en hoe sneller en soepeler alles werkt. maar als je niet te ingewikkelde tracks bouwt kan je met een imac prima vooruit. maar je vroeg naar de beste en dat is de mac pro.

:stupid
 
Wat wil je er precies mee doen? Je vertelt dat je een Alesis Multimix gekocht hebt, en ik vermoed dat je daarvoor best een snelle machine voor nodig hebt als je die ten volle wilt benutten (veel i/o).

Je kan voor echt weinig een G5 toren kopen, maar die is natuurlijk totaal niet 'future-proof', maar je kan er wel met Live 8 mee werken, zonder al te veel problemen. De meeste recente plug-ins werken alleen nog met een Intel processor, en daar betaal je natuurlijk wat mee voor.

Mijn advies zou zijn, inderdaad doorsparen en voor rond 500 euro een 2de hands Mac Book Pro of een iMac gaan. Succes!
 
Misschien niet, maar dat van jou was ook een beetje overtrokken. Een Mercedes aanraden als boodschappen autotje omdat 'ie met gemak 60.000 km per jaar aankan... Welliswaar een 'juist' antwoord, maar geen 'goed' antwoord ;)

hmm.. ik heb zowel een Mac Pro (2x 2.66 GHz Intel Dual-Core) als een Macbook Pro (2.4 GHz Intel Core 2 Duo) waar ik op beide Ableton Live draai. Echt dat de Macbook Pro soms hapert waar de Mac Pro op z'n sokken verder gaat. Mac Pro is zeker geen overbodige luxe en voor mij de beste keus voor Ableton Live. Geldt ook voor een groot scherm. Op de Macbook Pro is het echt behelpen soms. 2e hands zijn ze best te betalen: www.tweedehandsmac.nl
 
12 core? loop ik achter?


EDi(o)t: ja ik loop achter, een core of 4...

djeeezzzers...

kom ik aan met mn dual cor... :)
 
geen een intel machiene dus k kaocht afg jaar aleen een mini towertje 2x 2.66 i5
mte 4 gig

voorst eerst in mn leven eennewpc werkt heerlijk tov van al die oudere pc,s
 
Back
Top