MOTU ultralite auto power off bij firewire?

Stage73

elektromechanisch lid
Lid sinds
20 april 2006
Berichten
925
Locatie
Hamburg
hebben jullie ook het effekt dat de Ultralite vanzelf uitschakelt als ie over firewire stroom krijgt? Ik gebruik een Macbook Pro, en kan verder niks voor "firewire auto power off" instellingen vinden in de MBP en ook niet in de MOTU. De tijd van uitschakelen is ongeveer een half uur, maar niet regelmatig. Krijg de griebels alleen bij het idee, dat dit live gebeurt! Met adapterpower op de MOTU is er niks aan de hand.
 
meer van het MOTU front: bij aansluiten van mijn (van adapter voorziene) externe HD over USB2 schakelt de MOTU uit, en gisteren bij een opnamesessietje, als we de Bose-Computerspeakers van een vriend in de koptelefoonuitgang prikten. Opnieuw inschakelen, alles OK. Probleem treedt alleen op als de MOTU over Firewire stroom krijgt. Vandaag bij mijn Applestore een andere FW kabel gekocht en uitgebreid getest met de verbaasde verkoper, nu gaat het goed met de HD, kijken hoe het zich houdt!

Echt vrienden kunnen we nog niet worden: de Master-out staat standaard op "vol volume" ingesteld, wat betekent dat als je je powered monis daar inprikt (wat ik gedaan heb) je een enorme K"§!"$ herrie om je oren krijgt, en als mijn Adam A7tjes geen volumeschakelaar (op 20% ingesteld) hadden, was dat het einde van de tweeters geweest. Wat komt daar uit, 10 volt of zo? HEEL FIJN MOTU! Je hebt geen volume knop voor de main-outs, je moet eerst op de koptelefoon volumekno drukken (??) Verder kost het nogal wat moeite in Cuemix een "meter uitslag" van de outputs te krijgen, en de menustruktuur en bediening is een katastrofe. Ik ben benieuwd of ik er aan wen. Maar....geen "dedicated" uitschakelaar...geen "mute all outputs"....de MOTU schakelt ook uit als je de adapter erin prikt, wat je bijvoorbeeld live vergeten was .... geen inbusje erbij om de rackoren aan te schroeven...rare website voor support....
 
Echt vrienden kunnen we nog niet worden: de Master-out staat standaard op "vol volume" ingesteld, wat betekent dat als je je powered monis daar inprikt (wat ik gedaan heb) je een enorme K"§!"$ herrie om je oren krijgt, en als mijn Adam A7tjes geen volumeschakelaar (op 20% ingesteld) hadden, was dat het einde van de tweeters geweest. Wat komt daar uit, 10 volt of zo? HEEL FIJN MOTU! Je hebt geen volume knop voor de main-outs, je moet eerst op de koptelefoon volumekno drukken (??)
je plugt toch nooit je monitors in als ze aan staan?!
 
Voor mij nooit meer MOTU. Wat een klootzakken zijn dat daar in de VS zeg...

Enorme problemen met het ding. Dus customer support aangesproken. Je krijgt geen antwoord op vragen en uiteindelijk zeggen ze "hij is kapot" (Waarom dan? En wat dan? Hoe komen jullie tot die conclusie? We can't tell you that sir), ga maar naar lokale dealer en laat maar repareren, ohja, op eigen kosten, geen garantie.

Fuckers.

Ik kan nu even niets meer in de studio tot ik genoeg €€ bij elkaar heb voor een RME.
 
wat zijn nu de bevindingen van deze Ultralite?

ik schaf mij binnenkort een nieuwe externe aan maar het wordt alsmaar moeilijker daar ik steeds meer slechte commentaar lees ipv goede, terwijl ik dacht dat ik met een MOTU niet fout kan zitten.
 
geen idee, ik ben er nog steeds tevreden mee.
preamps zijn niet super, maar verder werkt het gewoon prima.

misschien dat ik ooit een 828 mk3 wil
 
Back
Top