Korg Poly61 475/509 schema

geen midi kit, de 2 eerste processors gaan ook als een banaan en de andere 3 ook, bedrading lijkt ook goed te gaan dus ik zit echt met mijn handen in het haar
 
het ziet er in ieder geval naar uit dat hij bij z´n initialisatie blijft hangen.
en idd de processors draaien, anders had je geen text op display.

je moet even teruggaan naar het laatste wat je eraan gedaan hebt toen hij het nog deed.

ik heb dit soort dingen ook vaak zat gehad, werkt perfect, je gaat eraan klussen, en de patiient overlijdt onder je handen.
in de meeste gevallen waren het verdwaallde soldeerklodders.

vooral achtergebleven na desoldeer acties.

prosessors gaan meestal hangen in een initialisatie wanneer ze niet verder kunnen met lezen of schrijven.
dus het zal iets van een kortsluiting op een bus of poort zijn.
je moet in ieder geval bij het processor en periferie kijken naar het euvel.

ik kijk meestal met veel licht en een sterke loep, is vaak heilzamer dan een scoop of analizer.

en natuurlijk even een biertje erbij:mega:

:mega:
 
Ik heb het voetje van IC30 (337 processor) er uit gesoldeerd omdat de voetjes wel heel erg aangeslagen waren. alles netjes schoongemaakt en een nieuw gedraaid voetje er in gesoldeerd, alles 10 x met de loep nagekeken en gemeten, alle connectors nog eens goed vast gesoldeerd en het resultaat blijft blijft jammer genoeg het zelfde.

Ik heb ook nog wat andere processor uitgeprobeerd (van een andere poly61) en ook zonder resultaat. dit is echt een speld in een hooiberg, nu maar eens bedenken wat de volgende stap gaat worden.
 
vandaag weer een stukje verder gekomen en hij start door maar ik moet er wel wat illegaals voor doen,

natuurlijk meteen met de scoop meten waar het mis gaat en ik vermoed dat de 8253 chips niet goed werken. met name IC 4 en 13 heb ik geen fatsoenlijke output op of wel geen output bij ic 5 heb ik op pin 10 geen output en ic 14 lijkt het mooiste signaal te geven. natuurlijk de inputs ook even gemeten en die zijn bij alle het zelfde. Ic 4 en 13 worden op zijn tijd ook goed heet en koelen weer af. ergens vermoed ik dat er een breuk zit rond de voeding connectors die zowel op het voice als de batterij board komen en die heb ik al vervangen en toch telkens als ik daar aan beweeg slaat hij vast of start hij op. beetje raar als je het ook hebt vervangen.

de sound die er uit komt klinkt normaal maar er zit een distortion in het geluid en bij elke noot hoor je een plop en tik,

in elk geval een stukje verder al kan ik niet verklaren waarom hij nu soms wel en niet doorstart door dat ik aan die bedrading beweeg. Ik heb connectors nagekeken doorgemeten en nog extra gesoldeerd (zonder morsen)
 
het gaat echt wel goed komen, geloof me, ik ga er eerdaags weer mee verder.

zouden eigenlijk een kale PCB van het CPU board moeten laten maken,
 
kan vanalles zijn.
rotte connector. printbreuk, joe name it.
:mega:

je kan blijven zoeken maar uiteindelijk heb ik een ander CPU bord genomen en die werkt wel, ff nog wat kleine aanpassingen en gaan met die kip.

wat er nou precies met het bord aan de hand is zou ik niet weten maar ik vermoed ergens een slecht contact wat ik telkens over het hoofd zie.
 
Back
Top