Simpele midisequencer voor mijn sampler

Status
Please reply by conversation.

Krek

Jungle of Wires
Lid sinds
13 oktober 2007
Berichten
2.442
Locatie
Randstad
Ik zoek iets van een roland MC-303 of MC-307 of iets dergelijks om mijn loops van mijn sp-404 aan te sturen. Ik doe dat nu met mijn Electribe EA, maar daar kan je de parts niet van muten (naar mijn weten) en het zijn maar twee parts, ik heb minimaal 4 parts (tracks) nodig. Een EMX is op zich ook goed, maar een beetje te prijzig. Moet zo rond de 100 euro zijn.
 
Alesis MMT8, is dat wat?
 
hmm, is geen steppert toch?

Ik ben gewend te werken met de electribetjes en de roland mc's, zijn beide stepperts. Niet dat ik niets anders wil hoor, maar daar kan ik het snelste mee overweg en werkt naar mijn weten lekker intuitief en expirimenteel.
 
ik zal vanaaf ff kijken.
 
Nou, na wat research moet ik geen Roland MC hebben... De parts op die apparaten zitten aan een midikanaal vast en de sp-404 kan maar 2 kanalen tegelijk ontvangen... Dus dat heeft weinig nut om dan zoveel parts te hebben. Ik ben maar even verder gegaan met mijn korgje ea. Misschien ga ik me even verdiepen in een sequencertje van Roland. Of anders doorsparen voor een korg emx, ik neem aan dat die ongeveer hetzelfde werkt als de ea.

Bedankt voor het meedenken allemaal :slotje:
 
Misschien toch ook eens kijken naar bijvoorbeeld een Yamaha RM1x. Is tweedehands wellicht nog wel wat duurder dan 100 euro maar volgens mij moet je die zeker onder 200 euro kunnen vinden.

Geweldige sequencer (heeft ook een synthengine aan boord maar daarover is niet iedereen even tevreden).

Zelf heb ik ooit een Roland MC-303 gehad en daarmee moet je toch zeker kunnen doen wat je zoekt. Geen idee wat een MC-303 tegenwoordig nog kost maar dat zal vast niet veel zijn.
 
Nou Hover, dat blijkt dus niet zo te zijn. Ik dacht ook dat een mc-303 het zou doen, maar elke part is een midikanaal. De sp-404 ontvangt er maar 2. Dus de mc-303 heeft kanaal 1t/m7 plas een kanaal 10 (rythm track) de sp-404 ontvangt twee opeenvolgende midikanalen. 1 en 2 of 2 en 3 enz... Dus dan heb ik nog maar 2 parts om te gebruiken, net als bij de electribe a dus. Als de sp404 nu alle midikanalen kan ontvangen dan zou ik er zijn, maar dat doet hij dus niet. Zucht. Wel bedankt voor het meedenken. Top!
 
Ik had niet goed gelezen en dus geen rekening gehouden met de vaste MIDI-kanalen.

RM1X is op het forum erg uitgebreid besproken. Je moet maar eens wat draadjes opzoeken.
De sequencer is echt goed. Misschien de handleiding eens downloaden kan ook verhelderend werken alsook wat youtube filmpjes bekijken over de werking ervan.

Er bestaat ook een uitgebreide website over de RM1X waarop je heel veel tips en andere informatie kan vinden. Zeker de moeite om je eens te verdiepen in de RM1X.

De sequencer van de RM1X heeft trouwens heel veel gelijkenissen met de RS7000 en de Motif sequencer.
 
In dit forumgedeelte kan ik geen berichten aanpassen.


De website die volledig over de RM1X gaat kan ik niet onmiddellijk terugvinden maar je vindt de url vast wel in één van de vele berichten over de RM1X hier op het synthforum.
 
Thanks, ik ga het even checken... Ik vond de yammies altijd wel een draak om te stepsequencen, heb alleen een keer gewerkt met een qy sequenser, rm1x nooit gehad overigens, ook de rs7000 niet. Maar ga de specs even bekijken van de rm1x. Thanks
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top