Cubase op de mac...ervaringen?

Als je niks constructiever te zeggen hebt hou je beter je kop. Was jij het niet die die onzin over Office op Mac was komen spuien ? Juist ja.

Voor mij houdt het hier op, dus speel maar lekker door op de man ipv de bal. Altijd hetzelfde gezeik hier als iemand met een vraag rond Cubase op Mac of PC afkomt. Ik zou intussen beter moeten weten.

Jij noemt me gelijk een fanboy van Mac uit een sekte, juist mensen zoals jij veroorzaken zo'n 'zie-je-nou-wel' discussie. Ik probeerde oprecht de TS te helpen, maar jdieks heeft gelijk, ik was te snel met mijn oordeel (ik ken Cubase niet uit die tijd). In elk geval zal ik mijn kop houden, maar niet voor jou, jij kan net zo goed je kop houden gezien je nog steeds geen nuttige opmerking hebt gemaakt in deze thread.

Moet je wel nageven dat je zelfkennis hebt, gezien je onderschrift :D
 
Cubase 5 doet het netjes op me mac. Maar ik produceer toch volledig in Logic. Al is het alleen al maar omdat die helemaal native geschreven is voor de mac zelf en daardoor veel soepeler loopt.

Maar wil je perse met cubase werken, dan kan dat prima hoor op een mac. Het is net zo "soepel" als op een pc.
 
Ik vind zelf Logic prettiger werken maar dat is totaal niet ter discussie.

Als je CUbase gewend bent is adviseren om naar Logic over te stappen echt niet perse een goed advies.
Cubase 5 draait prima onder OSX dus allerlei aanbevelingen om over te stappen lijken me overbodig. De vraag van de TS is beantwoord.
 
Laatst gewijzigd:
Draait hier hartstikke prima.. Ik heb sinds ik het op de mac draai eerlijk gezegd juist veel minder gezeik dan toen ik voorheen op de pc draaide.. Alleen mediabay lijkt wel iets minder goed te werken, maar dat is bij Steinberg bekend, dus ik verwacht dat dat bij de volgende update wel gefixt wordt.
 
Hier zopas overstap gemaakt naar Cubase, omdat ik maar niet aan Logic kon wennen. Draait als een zonnetje op een 2009 2.53 ghz Mac Mini.

Ook op de PC werkt het perfect. (Gebruikt Mac of PC, afhankelijk van waar ik huis ik zit. Dongle-tje mee en gaan. Meest Mac edoch...) Ik zou niet meer terug willen.
 
geweldig, dank voor jullie antwoorden. Effe overstappen op Logic zit er niet in, ik heb gigabytes aan projekten met moeizaam gecompte vocal sporen die je zeker niet "even overzet". Ik denk dat de beste optie is, het maar uit te proberen met Cubase, en dan eventueel Logic ernaast te nemen, nieuwe projekten dan met Logic te beginnen.

Huidige setup is overigens een q6600 met vista (...) en Cubase Essential4 (upgegradet van cubase 2.8 naar LE, SE, Essential en Essential4 dus er zit nogal wat ervaring achter hahaha.
 
geweldig, dank voor jullie antwoorden. Effe overstappen op Logic zit er niet in, ik heb gigabytes aan projekten met moeizaam gecompte vocal sporen die je zeker niet "even overzet".

Dat bedoel ik dus, overstappen is vaak alleen maar meer ellende. Zeker omdat veel mensen kunnen lezen en schrijven met Cubase en dan is overstappen helemaal niet zo vanzelfsprekend.

En als er verder niets in Logic zit dat je absoluut nodig hebt is er verder gewoon geen reden te bedenken waarom je naar een andere DAW zou moeten.
 
zoooo, ik heb de sprong gewaagd, heb een "MBP" (haha!) besteld, 15" met de 7200RPM schijf en de MOTU ultralite staat al thuis. Ik ben benieuwd! Zaterdag was ik bij een cubase training-centre (in zwitserland, waar ik momenteel woon) en daar konden ze me ook geen sluitend laptop-receptje meegeven. Het enige wat hij kon aanraden was dan een HP Elitebook, maar ook daar heb je dan weer keuze uit 55 modellen en ik durfde het gewoon niet aan, de MBP-vergelijkbare was ongeveer even duur als de MBP. Dus ben ook ik voor het appel marketingbijltje gegaan, en ik hoop dat het goed loopt! Dank voor jullie hulp!
 
dank voor jullie hulp! ik heb probleemloos mijn projektjes van me ouwe windowsbak overgeheveld en er wil nog niet echt iets mislopen. Super. heb nog een beetje ruzie met het nieuwe mac systeem qua logica, maar dat komt, ik kan al met twee vingers scrollen en da's geweldig. volgens mij worden we vriendjes. De MOTU doet t ook uitstekend, ik kan zonder DI de rhodes direkt erin pluggen en de latency is minstens zo goed als mijn vorige emu 1212m.
 
:okdan:Gefeliciteerd! Je bent er zo aan gewend en dan wil je nooit meer Windows...
 
proficiat inderdaad, eindelijk muziek maken in plaats van computeren...:W
 
Heeft iemand cubase 6 al draaien op een mac?
en wat zijn de ervaringen?

En vooral met 32bit plugins

thanks
 
ja, op de macbook pro.
draait goed
nog niet echt de plugins onder "duurtest " geprobeerd .
 
Werk zelf ook met Cubase op de mac en onder windows via bootcamp. Een paar dingen die me opgevallen zijn:
- Zoals al eerder gezegd: CD van Cubase bevat zowel OSX als windows versies.
- Logic ondersteunt geen VST plugins. Als je daar veel van hebt kan het lastig zijn.
- Lang niet alle VST plugins zijn beschikbaar voor zowel mac als PC
- Cubase neemt minder CPU load in OSX dan onder Windows 7 / bootcamp. Ik snap niet precies waarom maar het verschil is behoorlijk groot.
- Niet alle hardware draait vlekkeloos onder bootcamp. Met name firewire en USB geluidskaarten doen nogal eens moelijk, terwijl ze onder OSX probleemloos lopen.
 
Cubase op de Mac is zoiets als Microsoft Office draaien op de Mac, of Messenger.. KAN wel maar is erg af te raden, als je per se cubase wilt draaien op een Apple kun je er beter maar Windows 7 op installeren :)

Strange, ik heb nergens 'Microsoft' zien staan bij mijn Cubase.
Btw, het intro / demo-filmpje van Steinberg wordt gegeven op ne vette 27' iMac.

Zelf ook lang en hard getwijfeld, na 5 jaar Cubase 'before you buy' heb ik me een iMac aangeschaft, mijn grootste vraag was, en nu??
Cubase om op de ouwe bak verder te kunnen waar ik was, of Logic om mee te gaan met het besturingssysteem waar ik voor kies.

Het demo-filmpje op de steinberg site heeft me eindelijk terug doen slapen :p
 
Laatst gewijzigd:
Ik gebruik Cubase op me Mac alweer 7 jaar met super veel vst's.
Soms zit er een vst tussen die niet lekker werkt heb het idee dat de sausage fattener zorgt dat Cubase 6 crashed.
 
Heeft iemand cubase 6 al draaien op een mac?
en wat zijn de ervaringen?

En vooral met 32bit plugins

thanks

Yup C6 werkt prima op mijn mac pro. Plugins werken perfect.
 
Back
Top