D16 Group Shioitor -> Lu-SH101

Motoko

Stamgast
Lid sinds
31 Maart 2009
Berichten
204
Het is alweer een tijdje geleden dat er echt informatie was rondom de nieuwe synth van D16 Group, Shioitor. Inmiddels is de naam veranderd naar LuSH, in verband met de nogal onhandige uitspraak in het Engels.

In principe was het uitgangspunt om een SH101 replica te bouwen, maar dan met 8 layers (dus eigenlijk 8 SH101s). Inmiddels is het veel verder gegaan dan dat en schijnen er nogal wat 'nieuwe' features aan te zijn toegevoegd. Waaronder een OSC Sync optie. En qua performance schijnt LuSH per voice beter te zijn dan Phoscyon.

Hier is een klein audio voorbeeld van een vrij recente build:
http://d16.pl/mp3/music_shioitor/harp.mp3

Ben echt heel erg benieuwd naar dit apparaat en als de kwaliteit van de huidige producten een indicatie is, dan wordt dit wel een heel erg monster. Voor zover ik heb kunnen achterhalen is men nog niet gestart met beta testing, of net wel. Maar ik hoop dat hij nog voor het einde van het jaar uitkomt.

Iemand die meer weet hierover?
 
Goed om te horen dat er nog wat gebeurt daar ;). Voor synths heb je meer concurrentie, natuurlijk - ACE, DCAM, etc. dus ik ben benieuwd om te zien hoe ze daar tegen opboksen.
 
ACE en DCAM zijn twee totaal verschillende synths, niet alleen ten opzichte van elkaar, maar ook ten opzichte van LuSH101.
 
Ik vind d16 ook goede plugs maken. De interne sequensers alleen minder toegankelijk dan audiorealism... iig ik houd de flush 101 in de gaten!!
 
Dit is nou zo'n plugin waar ik echt benieuwd naar ben...

Thanks voor de info vooralsnog, hopen op iets van een groupbuy bij D16 :)
 
Hopelijk heb ik binnenkort wat meer info over de synth en kan ik ook de eerste geluiden laten horen.
 
Heb je je onder de betatesters weten te scharen? :)

(wat betreft mijn DCAM/ACE-vergelijking: da's momenteel het enige wat recent en enigszins vintage is. Arturia heeft in de tussentijd niet echt meer iets gedaan behalve mooiere verpakkingen verzonnen, NI is met vintage emulatie gekapt en Gmedia laat ook niks meer van zich horen. DCAM en ACE hebben grote sprongen gemaakt wat betreft modeling; de rest moet dat nog inhalen. Gezien het detail wat D16 in hun eerdere plugins heeft gelegd verwacht ik er daarom veel van.
 
Nou ja, niet echt beta-testers, hoewel ik bugs natuurlijk wel rapporteer. Maar zal een gedeelte van 't sound design voor m'n rekening nemen.
 
Helaas, nog niet. Zal morgen eens vragen hoe 't staat. D16 is rond de jaarwisseling verhuisd, maar ik verwacht dat de beta's wel dichtbij zijn.
 
Kijk steeds op D16 maar vind er maar weinig nieuws... ben benieuwd (nog steeds!).
 
Ik wacht ook al een tijdje op deze plugin! Ik hou echt heel erg veel van D16, heb bijna alles ervan.
Vind het imo een van de beste plugin makers!
 
Ik kreeg enkele dagen geleden een mailtje van Sebastian van D16.
Ze zijn momenteel druk bezig om LuSH-101 af te werken en hun bestaande plugins ook 64 bit te maken.
Hij zei dat het niet meer lang zou duren :okdan:
 
Ik ken de interne keuken van Ableton uiteraard niet, maar aangezien ik zelf programmeur ben kan ik wel inschatten hoe de situatie is.
Waarschijnlijk hebben ze onverwacht massaal veel resources op het debuggen van versie 8 moeten zetten, waardoor hun roadmap voor versie 9 volledig overhoop kwam te liggen.
Ik weet ook niet in welke omgeving Ableton geprogrammeerd is. Die bepaalt ook of er snel een 64 bit versie komt.
FL Studio bijvoorbeeld is in Delphi ontwikkeld en aangezien de 64 bit Delphi compiler nog steeds niet officieel uit is, kunnen ze momenteel nog geen 64 bit versie van FL Studio maken.
Embarcadero is onvergeeflijk laat met hun 64 bit Delphi compiler.
 
Back
Top