weet iemand een portamento plugin?

platform

fishfinger
Lid sinds
8 januari 2003
Berichten
1.007
Locatie
Den Haag
hoi,

iemand enig idee hoe ik mn ms20 aangestuurd door ableton live en een teebee cv/trig portamento mee kan geven? Bestaat er een portamento plugin oid? Of is dit onmogelijk ivm de midi beperkingen, 128 waardes etc?

alle info zou tof zijn.

tnx alvast, P.
 
yoozer heeft gelijk met zn lag-module. met zoon lag processor kan je control cv data via tijd naar een spanningspiek laten glijden. bv de korg klc controller heeft dat en dat is via midi. zover ik weet zijn er geen lag pluggins, maar ik heb daar nooit naar gezocht. een beter idee is, wanneer je ableton 8 met max hebt, er een zelf te maken. die kan je dan in principe tussen je keyb/midi file en je (vst) instrument plaatsen. ook hebben sommige vst instumenten portamento. kijk hier bij de Arpe 2600(rechtsonder) gratis pluggin:
http://glenstegner.com/softsynths.html
als het een analoge ms 20 is, heb je een midi-cv converter module er tussen zitten. dan zou je kunnen denken aan een merge box.
 
Laatst gewijzigd:
hee, das interessant..Ik heb een MS-10 die ook welleens door de Teebee wordt getriggerd. Heeft een paar nadelen, namelijk beperkte bereik qua lage noten en geen portamento.

wel heb ik Live en M4L. Nooit aan gedacht...Hoe stel je dit voor? Ben benieuwd hoe de teebee hierop reageert:

note met velocity >=1
slide waarde met velocity >=1
slide waarde met velocity >=1
...
slide waarde met velocity >=1
note off (velocity 0)

Ben ook benieuwd hoe veel stepping je krijgt ivm de 128 waarden. Zal wel meevallen bij kleine slides.


Kenton pro-solo doet het overigens wel en is relatief goedkoop.
 
heel relaxed, dank voor de reply's,

de pro solo lijkt mij in dit geval de beste optie, iemand ervaring daarmee?
Is de portamento tijd hier in te stellen bijv?

stepping is idd het woord waar ik naar zocht en mij dus zorgen om maakte, zeker omdat het eindresultaat dan volgens mij niet klinkt zoals ik zou willen. de portamento is toch het meest muzikaal als er een voltage toe- en afname is ipv heel veel stapjes.
 
portamento tijd is in te stellen bij de pro-solo. prima bak, geen gezeik. Aansluiten en gaan. Zit een extra aux uitgang op, kan je bijv met midiCC aan je filter hangen. ik doe dan vaak een conversie van velocity naar midiCC naar filter.
 
eigenlijk best raar dat er geen ladingen simpele vst's voor zijn.
zal best een goede rede voor zijn
 
Da's omdat portamento in de engine zit, en niet iets is wat je er achteraf aanplakt of zo. In het geval van die computer-CV-gate dingen misbruik je je geluidskaart als spanningsbron op creatieve wijze.
 
Je zou een (doepfer bv) lag processor tussen de cv out van de teebee en de MS20 kunnen hangen. Ik weet niet of de portamento dan muzikaal klinkt. Ik vermoed dat die geoptimalizeerd is voor v/oct ipv v/hz synths (en dat een exponentiele curve dan lineair is of vice versa). En je kan de glide tijd en on/of dan niet regelen via midi. Joris
 
Back
Top