sp1200 sequencer

Mirage is wel een erg toffe bak, maar je ziet ze de laatste tijd niet vaak meer langskomen.
Ik heb er 2 gehad en allebei de keren in een vlaag van verstandsverbijstering weggedaan, voor veel te weinig geld :D

Ik wil er best wel weer 1....

Wat doen doe dingen tegenwoordig ?
Ze waren altijd erg goedkoop.


Ow en...de SCI Prophet 2002 is ook wel een aanrader voor drums.
Midi mode 4 is erg fijn. Zo krijgt elke drumsample een eigen midikanaal.
 
Ik heb die van mij toen verkocht voor 100 euro ofzo, kan iets meer zijn, kan iets minder zijn.
Dom dom dom! Maar ja, je gebruikt hem ff niet, staat wat in de weg en verpatst hem....
later weer wat opnames ervan gehoord en toen spijt...
 
Ook al gebruik ik mijn beide mirages niet altijd toch zal ik ze niet wegdoen. De sound ervan krijg je nergens anders uit.
Als je iets samples komt er geen perfecte opname uit maar iets wat min of meer wat weg heeft van wat je erin hebt gestopt, maar dan anders (same same but different).
En uiteraard is er een hele mooie sample editor voor die door een forumlid gemaakt is (shameless plug)
 
deze bakken heb ik gehad mpc 60 p2002 mirage en nu sp12, sp-12 geeft zoveel meer druk aan het geluid ,net zoals dat een 909 dat doet , goede timming ook ,mpc60 is ook zeer fijn, ook goed geluid, maar gewoon minder druk,en toch niet echt lofi de prophet en de mirage vindt ik minder geschikt voor drums
 
Als je het mij vraagt is een mirage totaal niet geschikt voor drums omdat ie bij eenzelfde noot (zelfde lengte, zelfde velocity) geen 2x hetzelfde zal klinken.
 
Yups, de sp is uniek daarin. En naast drums is er geen bak die zo fijn grooves uit een sample tovert door de loopingfuncties bij het knippen. Niet voor niets is deze bak verantwoordelijk voor vrijwel een hele generatie hiphop. Wel erg eastcoast, maar als Amsterdam oost bewoner creëert dat gelijk een extra band...
 
Mpc1000 en een SP1200 is een betere combi, kan je zelf de samples bepalen :p
 
Ik heb ook nog een Linn 9000 en Forat 9000 te koop, voor de liefhebber. Sorry voor het pluggen.

De Linn/Forat is idd een heel geil ding. Het maakt niet uit wat je doet, het klinkt altijd super.
waar heb je die te koop staan dan?
 
Als je dat op een sp doet komt er een volledige arreslee vol belletjes en cadeautjes je sample binnenrijden, je weet niet wat je hoort. Die bak is ech pure magie.
 
Ik heb een halve platenkast vol met die arreslee, ik ben absoluut een sp-fanboy
 
idd vond deze niet meer, dacht dat ze hem hadden weg gedaan, heel of toch het meeste van die french sound is toch te danken aan de 1200 denk ik. Zo dik en sappig hoeven de samples ook weer niet te zijn. Ik wil niet van vinyl samplen in eerste instantie maar gewoon synths, en het word ook geen house. Het word allesinds iets in het genre van 'instrumentale eighties', maarja met heel die arreslee lijkt me dat wel een goede optie als het die 'lo fi bandopnemer feel' moet hebben. Toch lijkt de mpc60 nu meer geschikt voor mij. :)

Trouwens cult45 jij bedoelt Goldbaby's Roland drumsamples?

En HOOO maar, nu staat ineens alles op marktplaats, mpc60, sp12, wacht toch even mannen, heb het nog niet bij elkaar :D :stupid
 

Attachments

  • track 2.mp3
    3 MB · Bekeken: 63
  • track 1.mp3
    2,5 MB · Bekeken: 80
Laatst gewijzigd:
Ja, Hugo/Goldbaby is een goede gast, en een hardware freak. Als je een middagje met een oude 12bit sampler zoals een s950 hebt gezeten dan begrijp je wel dat 30 euro geen geld is voor de packs die hij maakt.

Overigens is een s950/s900 en een mpc ook een optie. Volgens sommige intern dezelfde hardware als de mpc60 op misschien de AD/DA na ofzoiets.

ik heb geen ervaring met de 1200, maar de arreslee vergelijking spreekt wel aan.
 
ASQ is goedkoper. Overigens bedenk ik me dat wellicht een S950 en een MPC1000 nog beter is. Alles resamplen met de 950 en terug naar de MPC en je hebt 5 minuten aan sampletijd en een dikke HD voor opslag. Gebruik de SP ook vaak in deze combi, MPC volladen met stukken oude soul en disco, bijknippen en opschonen en met de SP dat weer samplen, evt ook sequencen daarin en dat weer resamplen met de MPC et voila :)
 
Wow, die 'ik wil een ook een rauwe 12-bit sound' discussie komt echt vaak voorbij..

Ik heb geen idee waarom je nog een losse ASQ-10 sequencer zou willen als je voor rond 500,- al een mpc2000 koopt, daar heb je alles in 1 en loop je niet te kloten met allemaal losse bakken..

sp1200's en sp12's zijn vrij moeilijk te krijgen en bovendien prijzig.

Als je die 12bit sound toch weer gaat resamplen, waarom koop je dan geen cheapo s700? Volgens mij koop je die voor 50,- en het enige wat je doet is ff samplen daarna je 16 bit mpc weer in.. Daarnaast kost een s900 of s950 ook geen drol meer..

Ik gebruik naast mn s950's deze plugin:
http://www.toneprojects.com/products/plug-ins/sonitex-stx-1260/

Die geeft samples een lekker 12 bit sp-achtige gruizige sound..
 
Back
Top