Slate Digital Virtual Console Collection

Slate brengt een revolutie teweeg in de In-the-box-markt met The Virtual Console Collection.

attachment.php


De Slate Virtual Console Collection emuleert de consoles van NEVE, SLL & API met inserts voor zowel Channelstrip als Mixbus. De plug-in doet dit dusdanig goed dat we eindelijk verlost zijn van de "harshness" in het hoog, welke kenmerkend zijn voor in-the-box (ITB) mixen. Deze set doet ITB, waar je normaal gesproken zou kiezen voor outboard summing. Het effect is subtiel maar direct waarneembaar en waarschijnlijk voor velen zeer de moeite waard.

Prijs is 199 dollar.


Meer info: Slatedigital.com
 
Last edited by a moderator:
het is meer dat het effect zich opstapeld, maar lees de VCC thread op GS maar even daar legt Steven het haarfijn uit.

PMX het is niet alleen een EQ curve maar er gebeurt veel meer / hiss / crosstalk / focus / glue in de mix. let bijv maar eens op de focus van male vocals tussen bijv de API en NEVE
 
die crosstalk dat lijkt mij dus ook sterk, dan moeten ze dus buiten de "mixing console" om contact met elkaar hebben om te weten wat er gebeurd.

volgens mij kon dit in feite allang met de URS saturator + bootsy plugins + ...
 
Heb deze al een paar dagen en wat is deze plugin vet zeg.
Ben bijna klaar met een track samen met outblast.
Ik gebruik op dit moment alleen de 4k en mix bus ook de 4k....zelf snap iknog niet hoe die grouping werkt op de vst...

Ik heb hem op elk kanaal en op sommige bussen en me master mix.
Ik raad aan om de thread op gearslutz helemaal te lezen!!
Daar staat ook wat ze nou precies hebben ge-emuleerd.

Belangrijk is van deze plug dat je het signaal er hard instuurd om maximaal het effect/the sound te krijgen.
 
zelfs op een L/R bus is het resultaat hoorbaar, de hardheid is direct uit het hoog weg
betere pinpoint en glue in de mix.
 
ITB heb je meer last van laag wat niet zo lekker sumt als analoog dan hoog. Hoog is pas een probleem bij veel kanalen. Daarnaast zegt zo'n blinde a/b test niks omdat je geen absolute referentie hebt. Het is namelijk niet het materiaal en den omgeving waar jezelf bekend mee bent.

Ook geloof ik best dat het beter klinkt dan je vst rommel voor dat je deze rommel hebt geïnstalleerd. Je hoofd wil dat namelijk maar al te graag geloven. :D

Oftewel het feit dat het beter klinkt dan je oude daw sausje zegt niks of het een analoge tafel ECHT goed emuleert.

Dit gaat dus gewoon over beeldvorming en niet over een goed product. Maarja dat is marketing. :doei:
 
Leuk nieuw product, maar MadrR heeft wel een punt hoor. En op GS zijn de meesten het noorden al jaren volledig kwijt imo. :D
Voor dat deze plug uitkwam konden alle mensen die nu lyrisch zijn over dit product een ITB mix ook al niet blind ondersceiden van een OTB mix. Dus revolutie?? tsja...
 
Mannen, ignorance is bliss zullen we maar zeggen: deze plug kan een trukje wat ik nog niet eerder bij een andere plug gehoord heb en wat heel dicht tegen het effect van outboard summing aanzit.
Het is geen EQ, het is geen compressor of maximizer, doet niks met gain of 2e orde saturatie. Maar toch valt je mix in een keer samen en zijn alle scherpe randjes weg.

Of je dat nou als een console vermarket, of als een magic black box, zal me wordt wezen HET WERKT!
 
bééééééééstig!!

't zat er al een hele tijd aan te komen dat men iets dergelijks ging uitbrengen, als ik me goed herinner had mackie in die tijd iets dat er een heel klein beetje op leek, maar dit is vele beter

ik ga hem waarschijnliljk kopen, al uitvoerig zitten testen

wel nog wat kinderziekten, bediening zou nog wat vlotter kunnen ook

oversampling op alle kanalen is te zwaar van mijn quadcore, dat haal ik enkel op de masterbus

ik heb wel vaak dat mijn audio even blijft steken; ligt dit aan de demoversie (express ingebouwd) of is dit gewoon zo'n zware plug? op mijn cpu-meter lijkt dit allemaal vrij goed mee te vallen

gebruiksgemak kan nog wat worden verbeterd, ik wacht dat ie helemaal tip top is en dan koop ik hem denk ik

een aanrader!
 
dat ding boost dus een analoge tafel na? is het ookdig voor op het master kanaal hoog te verwoijderen of te boosten, voor de genene dier hem hebben?
 
Zou het mogelijk zijn dat er t.z.t. toch weer een hardware Mixing console komt, maar dan met deze digitale (convolutie) techniek voorzien??

Dus meerdere typen channel-strips (op 1 fysieke strip), meerdere typen Pre-amps, meerdere typen EQ, meerdere typen effecten (op 1 fysieke insert / aux) , compressie/overdrive/reverb/etc en dan aan het eind zoiets als "Mixbuss" op de fysieke Master fader en de sub-group faders.

Waarom niet eigenlijk?? :P Lijkt me een mooie harmonie tussen hard - soft. (en standalone inzetbaar zonder PC!!)

Zou dat zeer interessant vinden.. een digi-mixer waar dan in feite alles qua software aan gedaan is om het niet digi te laten klinken.
Software erbij om vanaf je PC de mixer in te richten met al die dingen die ik noemde, opslaan en dan mee kunnen nemen.. ja dat zou ik wel relaxed vinden.
 
Laatst gewijzigd:
Overigens lees ik tussen alle vrij positieve ervaringen wel veel technische problemen, stotterende audio, bugs in de Trident. Het leek me mooi om ook "on the road" te gebruiken, maar zelfs het denken aan stotterende audio op de buhne geeft me al angstzweet...
 
Niet voor live? Want?

En lees maar aandachtig de threads door, het gaat niet om de demo-stotter. Slate zelf geeft ook aan met een aantal emulaties waaronder de Trident nog wat problemen te hebben.

Niet voor live want iLok is trouwens wel een punt, ik haat de boer op te gaan met zon miniscuul kwijtraakding.
 
Back
Top