Welke G5?

foxenberg

This really pisses me off
Lid sinds
28 januari 2003
Berichten
627
Locatie
mijn broek...
Moguh,

Ik zit ernstig te overwegen om over te stappen van het WIN-Cubase naar het MAC-LOGIC avontuur, maar wil niet teveel uitgeven aan een MAC (mocht ik het toch niets vinden).

Nu zit ik een beetje naar die Powermac G5's te kijken en zie veel verschillende. Ik wil iig geen Intel-dual core model. Bijvoorbeeld de Powermac G5 2gieg dualprocessor met 4GB lijkt me wel wat en is absoluut niet te duur. Maar, draait Logig 9 met een shitload aan plug-ins hier wel een beetje lekker op? Ik werk nu namelijk met Win7 64 bit, Quadcore 3gieg, 8GB en Cubase5.

Tips? :okdan:
 
g5's zijn behoorlijk oud, waarom koop je geen nieuwe (of recente 2e hands) mac mini?

het zijn toffe bakken hoor, maar ik denk dat de vergelijking met je huidige machine een beetje mank loopt en het daarom wel tegen zal vallen.
 
ik werk op een oude g6 2.0 imac met firewird ff400 en cubase 4.
werkt goed. os 10.4.11
ben er zeer tevreden over.
 
g5's zijn behoorlijk oud...

Klopt, maar ze gaan tot 2,5Gieg DP en ik heb gehoord dat dit niet te vergelijken is met de snelheid van bijv. een Intel 2.6 dualcore (en daar heb ik heel lang prima muziek op kunnen maken en deze verschilt qua snelheid amper met mijn huidige config :o:). wellicht is 2gieg DP net te weinig, maar er is nog genoeg keuze mbt ietsjes sneller.
 
Ik zit momenteel dezelfde afweging te maken, en vindt het maar moeilijk om een redelijke vergelijking te maken. Wel probeer ik mij dan af te vragen, in hoeverre is mijn manier van muziek maken verandert in de afgelopen paar jaar en welke beperkingen legt de hardware mij op. Ik kom dan eigenlijk tot de conclusie dat 2 of 3 jaar geleden een dergelijke G5 voor mij het ultieme was, en overal aan voldeed. Tuurlijk kan ik met een snellere weer meer doen, maar dat denk ik dan een jaar later weer! Kortom, ... ik heb geen idee. :D
 
De eerste generatie intel Mac Pro's waren even snel als de laatste de G5's. Sterker nog de Mac Mini van nu is 200!!% sneller! Een G5 is zeer onverstandig te kopen gezien alle software (praktisch alle) alleen nog van Intel uitkomt!
 
Ga voor een Intel Mac computer.

Stap in met een mac mini.. Zijn best krachtige dingen, en aangezien je geen grafische dingen doet kan je gerust voor een ouder model gaan.
 
Een ander voordeel van een Mac met Intel processor is dat wanneer OS-X je niet bevalt er tevens Windows op kan installeren.
 
Ik zou eerst maar eens kijken of je hardware geschikt is voor gebruik met de MAC.
Als je wilt weten of de OS-X echt iets voor je is kun je het altijd nog op je PC installeren.

Met de easyefi 2.1 boot CD en de originele OS-X DVD kun je OS-X vrijwel bijna op elke moderne PC installeren, en de performance verlies is minuscuul. Natuurlijk moet je dit niet vergelijken met een MAC computer, maar het geeft je wel inzicht over het besturingssysteem en mogelijk Logic 9.

Helaas maar waar, een goede MAC kost wel wat, en de hardware en software hiervoor zijn ook niet de goedkoopste. Als je niet zeker weet of het wat voor je is, is het een grote gok die je neemt.

Ik raad je aan ook langs een MAC dealer te gaan om daar eens de boel te verkennen.
En net als wat usertronix zegt, je kan er altijd nog Windows op installeren, dus wat dat betreft is het een Win-Win.
 
Met de easyefi 2.1 boot CD en de originele OS-X DVD kun je OS-X vrijwel bijna op elke moderne PC installeren, en de performance verlies is minuscuul. Natuurlijk moet je dit niet vergelijken met een MAC computer, maar het geeft je wel inzicht over het besturingssysteem en mogelijk Logic 9.
.

meestal lopen muziekprogramma's niet goed op een pc met macemulatorsoftware.
omgekeerd ( mac met windows ) is beter geregeld.
zou gewoon voor intel mac gaan, mits het budget het toelaat.
stuk confortabeler
 
De G5's zijn imo een beetje jammer.. OS9 draaien ze niet, OS X niet meer vanaf 10.5, veel software niet omdat het ofwel OS9 ofwel intel mac is. Verder zijn (waren) het wel supercomputers.. Ze zijn op het moment erg betaalbaar, maar niet voor niets.
Je hebt geen ondersteuning meer, geen updates meer, en ook al hoef je niet altijd het nieuwste van het nieuwste, met een G5 ga je wel erg snel achter de feiten aanlopen..

Ik ben het eens met de eerder genoemde adviezen dat je beter met een mac mini in kan stappen. Heb je iets meer budget kun je een imac of zelfs een mac pro overwegen. Nieuw vs 2dehands zou ik kiezen voor 2dehands. Macs zijn net auto's. Ze zijn vrij waardevast, maar als je een nieuwe koopt en er mee de winkel uit loopt heb je al een paar honder euro weg gegooid.
Dan heb ik het over desktop systemen. Met een laptop zou ik hier wel erg mee opletten. Die zijn eerder afgeragd.

Voor serieus gebruik zou ik geen emulatie gebruiken, of iets als osx86. Het nadeel is dat je tegen problemen met ondersteuning en met een minder stabiel systeem te maken krijgt. Dan kun je nog beter windows 7 blijven draaien...
 
IK heb een G5 dual 2.3 met Logic 8 en ben er tevreden over. Ben ooit met PC en Cubase begonnen en dat ging niet goed. Vervolgens op advies naar Mac overgestapt en zou voor geen goud meer terug willen.
 
ik draai cubase op m'n mac, gaat ook prima
 
Begrijp me niet verkeerd. Het is echt een hele toffe computer, maar als je nu zou moeten kiezen om een aanschaf te doen, zou ik het anders doen... Dat een G5 een hele dikke computer is, staat imo niet ter discussie :D
 
zit nu tevens op de i5 hoor ( macbook pro )
de g5 staat steady in de studio sporen te spuwen en mixen. de i5 is voor het betere instrument en sampleplayer werk
vind os toch nog altijd een stuk handiger dan dat computerresearchen op de windows laptop voor m'n werk.
 
apple is na de g5's overgestapt van "power pc processors"
(vandaar vroeger ook powerbook en power mac ipv macbook pro en mac pro) naar intel processors...
de g5 was destijds de snelste "power pc" (lees motorolla), maar kort na die introductie kwamen ze met een intel inside :P

Om daarna terug te gaan naar de tijd van een G5 lijkt me heel onverstandig: aangezien het alweer een tijd terug is dat software gemaakt werd die compatible was voor de power pc's of voor beide procesoren... tegenwoordig is die overgang naar intel helemaal ingeburgerd en komt er geen software meer die ook op de oude procesoren draait! hier en daar misschien een uitzondering: maar logic in ieder geval niet ;)

dus wat je ook voor mac koopt....... altijd een intel mac kopen!
De nieuwe mac mini's zijn ook net uit, dus de oude zullen wel goedkoper 2de hands te vinden zijn! Veel betere keuze lijkt me! en nog stukje sneller ook :P...

En windows draaien op een mac? BENDE NOU HELEMOAL GEK :S... waarom dan een mac kopen... osx is nou net wat een apple computer zo fijn maakt (en kom nou niet aanzetten dat ze er alleen qua vormgeving leuk uitzien: dat is gewoon een mooi pluspuntje)

Anyway... ik denk dat het je wel zal bevallen :D... aangezien ik niemand ken (en heb er een hoop zien switchen naar een mac) die ervan terug komt. maar wie weet ben je een uitzondering :D... uiteindelijk gaat het om de muziek die je maakt: niet persee waarom of waarmee je het maakt toch?
 
Ik zou momenteel geen g5 meer aanschaffen.
Ik draai een 2.5 quad core G5 met PT8 zonder problemen, maar zoals genoemd worden steeds meer programmaatjes alleen voor mac intel gemaakt.
Logic 9 draait trouwens wel op een g5, zoek maar eens op het www.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top