Mixerkeus, bomen en bos

154

Lid van de week
Lid sinds
30 januari 2007
Berichten
5.275
Locatie
Amsterdam
Na een fikse poos mixerloos te hebben gewerkt wil ik wellicht toch weer een mixer als frontend voor mn daw. Vooral voor mn drumbakken mis ik het om een mooie submix met de hand te kunnen maken.

Allereerst is ruimte mn probleem, het is een beetje een zijtak van het kleine mixer-verhaal. Liefst zoek ik een kleine 19" mixer, maar wel met flink wat routing-opties en een fijne klank.

Daarnaast is budget niet ongelimiteerd, maar het moet ook aansluiten bij de kwaliteit van de erst van mn spul, dwz mn Metric Halo, de TL Audio summingmixer en de KSP8 en de Eventide. Een mooi straatje moet het worden :)

Mn eerste gedachten gaan uit naar een Midas Venice 160. Duur, niet iedereen is er wild van, maar ook fijn flexibel en redelijk in het segment van de rest van mn spullen. Maar ook vintagebakken zouden een optie kunnen zijn. 16 kanalen lijkt me het uiterste wat haalbaar is in 19" met enige kwaliteit.

Ideaal zou het volgende zijn:

- 16 kanalen met goeie eq
- liefst zoveel mogelijk auxen, om evt mn KSP8 op te patchen(of mn Orville).
- 4 submixen.

Aan de budgetkant heb ik wellicht net een stokoude Tascam gekocht(M216) omdat ergens toch het geluid en de eq veel mensen aanspreekt. De deal is nog niet rond maar het is een appel en een ei. Maar welllicht is het toch een weggegooide appel of een ei...

De vraag is dus, welke opties zijn er, welke zijn degelijk, vintage of nieuw.

D&R? Soundcraft(welke zijn ok?) Midas Venice? of is de Tascam een prima begin? Ik had voorheen een Mackie 1604 maar die haalde echt mn geluid naar beneden. A&H zit volgens mij in dezelfde hoek.

Brede vraag maar wie weet komt er wat zinnigs uit :) De Venice zit echt bovenaan mn budget(eigenlijk er overheen) en ik vraag me af of dat gerechtvaardigt is...
 
En channelstrips, zou dat een optie zijn? Ik weet niet hoe handig dat gaat zijn met routing, maar het is voor mij nog wel een wens om ooit gewoon wat mooie kanalen in een rack te hebben zodat ik keuze heb uit wat anders dan alleen m'n 36 D&R kanalen... Als je toch al veel met een daw doet, lijkt het me wel een optie?
 
Subgroepen en auxilaries zijn in dat plaatje volgens mij nogal een uitdaging, maar ik heb er ook over zitten denken ja. Maar ik ben uiteindeljk meer muzikant dan technicus, hoe haalbaar is zoiets?
 
Ja dat lijkt me ook wat omslachtig, uiteindelijk zijn het meer effecten en mis je los van de eq wel de functionaliteit die je bij een gewone mixer hebt. Ik heb er ook geen verstand van hoor, maar ik dacht ik noem het, misschien dat je er zelf nog niet aan had gedacht.

Ik vind zelf de D&R 'floating' subgroups erg flexibel en de eq prettig, maar in rack versie zijn die zover ik weet niet te krijgen. Je zou wel wat losse Dayner kanalen kunnen kopen, met een mastermodule en een voeding, en die zelf in een kistje bouwen. Zoiets zou je sowieso bij andere modulaire mixers kunnen overwegen, denk bijvoorbeeld aan Studer of MCI... Volgens mij zijn van die laatste 2 de kanalen ook interessant om als channel strip te gebruiken, je ziet ze wel eens in customized 19" racks voorbijkomen. Als je zoiets wat lijkt, zou je eens op de site van http://www.dlse.nl/ kunnen kijken, die heeft vaak Studer spul op z'n site staan.
 
Misschien Jos is een mailtje sturen idd :)

Overigens lees ik m'n post terug en voel ik me knap belachelijk dat ik m'n orville op de aux van zon gare tascam m216 wil gooien. Slecht plan...
 
Misschien Jos is een mailtje sturen idd :)

Overigens lees ik m'n post terug en voel ik me knap belachelijk dat ik m'n orville op de aux van zon gare tascam m216 wil gooien. Slecht plan...



Nou, je muziek kennende, vind ik dat helemaal niet zo'n raar plan. Zo'n mixer haalt toch vaak net ff dat (uber-frisse) so-called "profi" randje eraf.
Dat de sound die je erin stopt "duur" is wil m.i. helemaal niet zeggen dat het zonde is als ie door een goedkopere mangel gaat. Het wil aleen maar zeggen dat er aan het einde substantieel meer overblijft dan wanneer je bijv.een zoom-bak gebruikt.

Ik heb toevallig een paar weken geleden nog zitten kwijlen tijdens het beluisteren van een orville op youtube. Ver buiten mijn prijs-range, maar toch..
 
Laatst gewijzigd:
Ik vrees dat ipv rauwheid toevoegen er eerder dynamiek word weggehaald. En god wat is die Vision mooi, maar dat ligt echt mijlen buiten mn budget. Wellicht toch maar eens normale muziek gaan maken om normale spullen te kunnen kopen haha :)
 
Ik ben ook jaren mixerloos geweest, sinds m'n creamware/soniccore kaarten heb ik altijd daar op gemixt. Dat werkt trouwens wel heel prettig, maar ik miste toch wat als ik m'n 808 en 909 erop aansloot... Dus vandeweek toch maar weer eens een analoge mixer aangeschaft, een Soundcraft Series 500, een vintage mixer, maar wat klinkt het lekker zeg. De drumdozen komen nu echt tot hun recht. Die mixer is qua grootte trouwens niet geschikt voor de TS, want het is een lomp geval, maar een aanrader is het zeker.
 
Heb er eentje te koop, mixwizard WZ16:2 van A&H. Degelijk ontwerp.. 16 mono kanalen, 6 aux, goeie eq, geen groepen, maar zul je ook niet vinden met 16 kanalen en in 19 inch.. Denk dat de mixwz wel een van de betere is in dit segment.
 
A&H mixxwizzard.....doet wat je wilt en voldoet aan je eisen..
Kwa klank is dit een stuk beter dan zo een mackie 1604, die zuigt.
 
Dat klopt, denk dat er weinig 19 inch 16 kanaals mixers zijn met subgroepen.
Ik heb voor in de studio een D&R dayner, voor live gebruik ik een mixxwizzard. Kwa klank goed genoeg.
 
Kwa klank is dit een stuk beter dan zo een mackie 1604, die zuigt.
Ik kan er zelf niet over oordelen, nooit met deze gewerkt, maar de VLZ1604 werd 20 jaar geleden weer als 't neusje van de zalm gezien. Kan me niet voorstellen dat het zo'n slechte mixer is...
 
Venice heeft dus wel groepen, en bv een 1604 ook. De 1604 had ik en dat klonk toch beduidend minder dan mn Fattrack.

Wellicht DDA of een oudere Soundcraft?
 
Ik wou dat ik dat kon betalen, oei... maar dat had ik ook bij die D&R Vision. Prachtig spul.
 
Back
Top