Roland JX-8P tonen blijven hangen..

Goof

Stamgast
Lid sinds
31 Maart 2009
Berichten
399
Locatie
Wassenaar
Hi guys, net een JX-8P gekocht voor slechts 100 euro. Alleen heeft hij het probleem dat er 30% van de keren een noot/toon blijft hangen en enkele toetsen helemaal geen geluid voortbrengen.

Weet iemand wat dit kan zijn?

Ik heb hem net opengemaakt en de contactpunten schoon gemaakt, zien er netjes uit.
Graag jullie reacties, thanks!!
 
Mijn JX8P heeft hetzelfde probleem. Volgens mij komt doordat sommige van die contactstroken verbogen zijn. Terug correct buigen lijkt me erg moeilijk - ik heb het geprobeerd en het probleem alleen maar erger gemaakt. Ik heb het keyboard maar gewoon losgekoppeld en speel hem nu - met aftertouch - via midi. Joris
 
Laatst gewijzigd:
Ik zie de contactstroken keurig erin zitten, zien er niet verbogen uit. Had gehoopt dat er gewoon wat stof tussen zou zitten. Na schoonmaken en WD40 nog steeds het probleem.
Heb ook nog een Poly 800 staan waarmee ik ook via midi de JX kan gebruiken. Iemand nog andere suggesties?
 
Ik heb het keyboard maar gewoon losgekoppeld en speel hem nu - met aftertouch - via midi. Joris
geen slechte keuze te meer ook omdat ie maar 100 euro heeft gekost...
gewoon dus als 'soundmodule' gebruiken idd... een MKS-70 is al stukken duurder (ok, da's dan ook een dubbele 8 maar toch)...
 
Maar hang er dan alsjeblief een beter keyboard dan de poly-800 aan - één met velocity en aftertouch bv.
 
Nou, die Poly 800 is wel in staat om echt lekkere analoge sounds te maken en keyboard is voor mij prima. Eigen (plasitic, ghetto) karakter heeft ie. Moet je kijken hoe vet. Aftertouch gebruik ik toch nooit. Net zo nutteloos als tieten op een stier.
Hoop niet dat het iets is met de oscillators ofzo dat die tonen hangen of niet hoorbaar zijn..
 
Hoor eens hoe hij klinkt met de poly800 als controller. Wel local off zetten (anders kunnen er toch nog noten blijven hangen). Je problemen klinken wel echt als de mijne - en die waren door het keyboard en niet door de voices. Ahja, voice problemen kun je ook testen door te tellen: heb je problemen met steeds dezelfde toetsen of is het steeds de n-de stem ?
 
Goed punt. Ik ga het checken deze week. Het zijn telkens andere tonen die het niet doen per patch/program.
 
Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb de mijne nooit opengemaakt, en gebruik hem gewoon als module. Ik laat hem wel een keer nakijken.
 
Nou, die Poly 800 is wel in staat om echt lekkere analoge sounds te maken
mee eens, echter is het nutuulk niet de meest spectaculaire synthese,
ff kort door de bocht genomen is het het eigenlijk niet meer dan wat gestapelde octave ranges (met eventueel ruis) door een filter...
en daarnaast, en da's niet geheel onbelangrijk, is 'ie nou niet de meest makkelijk synth om te proggen (qua bedienings gemak)...

maar goed, als velocity (en aftertouch) je niets kan schelen dan voldoet de poly prima idd...
 
je hebt wat?,............... ingespoten met wd40?
is het een brommer?

dat spul moet je dus nooit gebruiken, zelfs niet bij brommers.

meestal is het echt schoonmaken van de keyboard contacten voldoende om hangende tonen te voorkomen.
het is dan wel handig als je weet wat e doet iigv.

/
 
haha, wd40 wil nog wel eens helpen bij contactpunten in electra is mijn ervaring. Heel lichtjes ingespoten.
 
is het nutuulk niet de meest spectaculaire synthese,
ff kort door de bocht genomen is het het eigenlijk niet meer dan wat gestapelde octave ranges (met eventueel ruis) door een filter...
True
 
haha, wd40 wil nog wel eens helpen bij contactpunten in electra is mijn ervaring. Heel lichtjes ingespoten.


thinner, benzine , peut, verdund salpeterzuur, dat alles zal het vast ook wel doen.

laat ik het anders zeggen, een synth die bij mij wordt aangeboden ter reparatie en een wd40 behandeling heeft gehad, daar doe ik niets aan, net zoals mengtafels en synths die een uitgebreide contactspray behandeling hebben gehad.

/
 
wd40 brengt toch ook een soort beschermend laagje aan? (coating). Dat is volgens mij het laatste wat je wilt. Ik weet niet hoe je bij WD40 bent gekomen maar het is volgens mij echt de grootste rommel die ik ken als het om synths gaat. (voor fietsen werkt het idd wel) Je kan denk ik nog beter naaimachineolie gebruiken als je het mij vraagt. Ik zelf heb altijd een potje Deoxit hier liggen met naaldje erop. werkt perfect en laat geen residu achter. Je had echt nooooit die WD40 mogen gebruiken.
 
Nu oxidatie kan maar lijkt me - bij de mijne - niet het grootste probleem te zijn met het JX8P keyboard. Ik weet niet of andere synths zo werken maar er zijn 3 koperen strookjes in het keyboard. 1 maakt contact boven aan, een onderaan en 1 beweegt met de toets heen en weer. Indien die verbogen zijn (of geklemd zitten) verlies je of de note on of de note of, of komt de note on te laat (moet je ver de toets induwen) enzovoorts. Bij mijn JX8P waren sommige minder veerkrachtig of waren verbogen. Kuisen, proberen terugbuigen en zo verknoeide dat alleen maar meer... 't Is me onduidelijk hoe je die terug goedgebogen krijgt. Met mijn emu x-board speelt hij nu echter perfect (met goede aftertouch).
 
ook nooit gaan buigen aan de keyboard contacten.
het is een wisselcontact, en meet de snelheid tussen het openen en sluiten tbv. de velocity.
die moeten dus allemaal gelijk zijn.
ik heb een jx8p gehad, met hangende noten.
na het zorgvuldig verwijderen , met een heel fijn kwastje, van de stof , halve boterhammen met pindakaas, dode dieren, schaam en kattenharen uit de contacten, deed hij het weer prima.
:koffie:
 
Back
Top