Jump van halen op de jx8p

Toch knap gespeeld, lukt mij niet meer sinds mijn linker wijsvinger in puin ligt.
Op een Oberheim M-6 klinkt de sound overtuigender, liefst natuurlijk op een OBX-a.
 
Er zit toch helemaal geen synth in Jump ?


(Oh toch, een D50 kennelijk !)
 
Zo moeilijk is die sound toch niet? Ik vind dat ie nog wat frisser en meer stacatto kan.
 
bradley heeft al gereageerd. :Z
 
Beetje nagetrap op een forumlid dat hier niet meer komt...Foutief nagetrap dan nog, want Bradley zou het type zijn dat het nummer foutloos en swingend kan inspelen maar om Ć©Ć©n of andere reden dat absoluut MOET doen met de "e-piano 2" preset van een casiootje. ;)

Maar goed, jouw sound dus. Heb je iets van effecten achter de JX-8P hangen? Daarmee kan je hem misschien ook iets meer richting een Oberheimklank "opvullen". Niet verdrinken in reverb, maar met een juiste hoeveelheid kan je het allemaal iets minder statisch maken. Zorg dan wel voor een duidelijk gedefinieerde amplitude enveloppe (korte A en R), want zoals gezegd moet de essentie van de klank wel staccato blijven.
 
een brassy *PWAP*

Een oberheim filter sweep dus. Gelukkig met andere synths ook wel voor elkaar te krijgen, maar identiek klinkend wordt moeilijk. Oberheim is niet voor niets beroemd om zijn filter sweeps.
 
Dacht dat er ook nog iets van env -> pitch mod in zat? Heb de patch hier ooit nog eens gedumpt uit een Matrix 1000, die was redelijk feilloos.
 
Dacht dat er ook nog iets van env -> pitch mod in zat? Heb de patch hier ooit nog eens gedumpt uit een Matrix 1000, die was redelijk feilloos.
essentieel idd voor een wat natuurgetrouwere brassy sound...
ben op blz 45 (van de 400) van analog synthesizers , nu ben ik aan het leren over de geschiedenis van de synths.
leuk leesvoer maar zegt nutuulk weinig over de synthese van de JX8P toch?
 
Back
Top