Heeft iemand het Oakley Journeyman diode ring filter?

renepela

Ouwe rot
Lid sinds
27 januari 2005
Berichten
2.014
Locatie
Barendrecht
Afgelopen week heb ik een Oakley Journeyman diode ring filter gebouwd. Dit filters is volgens mij gebaseerd op het Korg 800DV filter.
Op zich werkt het filter en ik ben ook best blij met het karakter, echter ruist hij best erg.
Als ik de frequentie pot vol opendraai hoor ik erg veel ruis, gekraak en zelfs een bromtoon.
Ik heb alle componenten gecheckt en zie gewoon geen fout, wat natuurlijk niet betekent dat dat ook zo is.

Ik vroeg me af of er hier meer mensen zijn met het Oakley Diode ring filter en hoe het bij jullie is gesteld met de ruis.
Ik wil simpelweg even vergelijken om te kunnen bepalen of het filter niet goed is, of dat dit kennelijk normaal is bij dit filter.
 
Heb je al je solderingen goed na gelopen? Misschien even alle opnieuw verhitten...ken het filter verder niet, heb je een schema of partlist? Als er transistors inzitten kan het zijn dat er 1 tussen ziot met een hoge HFe waarde die kunnen sissen of ruizen....en de bedrading die al gecheckt?
 
Solderingen zijn gecheckt. Partlist is op de oakley website te vinden. Schema heb ik ook, maar dat kan ik niet publiceren, omdat daar copyright op zit. Als je de pcb koopt bij Oakley, dan krijg je de schema's ook.
'k zat simpelweg te hopen dat iemand anders het filter ook had zodat ik kan vergelijken.
 
Ja, dat klopt en over het algemeen trek ik Tony's oordeel ook niet in twijfel, maar in dit geval wel.
Tony heeft dat ding van mij natuurlijk (nog) niet gehoord. Een beetje ruis kan ik mee leven, maar in dit geval is de ruis toch wel heel erg en hoor ik zelfs een zachte brom als ik de frequentie pot helemaal open draai.
Ik kan me niet voorstellen dat dit goed is. Als andere eigenaren van dit verder heerlijke filter dit probleem ook hebben ben ik de eerste die toegeeft dat Tony gelijk heeft, maar in dit geval wil ik even een second opinion zeg maar.

@Dender: Hier vind je de handleiding/partlist: http://www.oakleysound.com/jrny1-doc.pdf
 
Laatst gewijzigd:
't Is denk ik geen aarde probleem, want dan zou ik die brom constant horen lijkt me.
Het maffe is ook dat wanneer ik het filter in HP mode zet en de frequentie pot helemaal dichtdraai, ik kraakhelder geluid heb. Je zou toch zeggen dat HP met frequentiepot helemaal dicht hetzelfde is is als LP met frequentie helemaal open. Alleen in dat laatste geval hoor ik die ruis, kraakjes en de brom.
 
Vandaar dus mijn vraag of iemand anders het filter ook heeft. Puur ter vergelijk.
 
naar wat je beschijft, denk ik dat er iets stuk is aan je filter.

brom wordt in dat soort gevallen vaak veroorzaakt door een onderdeeltje wat erg veel stroom staat te trekken.
:koffie:
 
Net nog eens even wat verder gaan zoeken. Het lijkt erop dat de voeding van mijn modular het simpelweg niet meer trekt en dat daardoor de spanning inzakt.
Vreemd genoeg merk ik dat bij de andere modules eigenlijk niet, maar die journeyman filter is kennelijk wat kritischer. Zodra ik het filter verder open zet gaat hij kennelijk meer stroom trekken en dat trekt de voeding niet meer.
Ik vrees dat ik aan een extra voeding moet.
Overigens ruist hij nog steeds, maar het tikken en brommen is weg als ik er een paar andere modules uit trek.
Toch kan ik me bijna niet voorstellen dat het mijn voeding is. Ik denk eerderr dat inderdaad iet sin het filter stuk is waardoor hij heel erg veel stroom trekt.
 
Laatst gewijzigd:
ik denk toch echt dat er iets scheef zit bij het filter, hoort volgens mij maar een paar mA te trekken.
ik ken het schema niet, maar als je enkele modules moet lostrekken om voldoende stroom te kunnen hebben, dat kan haast niet kloppen.
je kan het beste kijken of er iets warm wordt.

:mega:
 
Back
Top