m-resonator

jwhagenbeek

Ouwe rot
Lid sinds
26 februari 2007
Berichten
2.007
Locatie
delft
her en der vond ik wat meningen over de m-resonator. lijkt me goed om die hier eens op een rijtje te plaatsen.

1. smerig
2. nauwelijks te beheersen
3. niet geschikt voor live gebruik
4. negatieve feedback is slopend
5. ???

ik heb de m-resonator nu sinds gisteren en kan alle 4 de punten beamen na 5 minuten klooien, maar denk zelf dat het allemaal meevalt en dat het juist een prachtbak is om live mee te spelen.
heb meerdere filters, paia 9100, doepfer modular, micromodular, mfb filterbox, electrix filterqueen en filterfactory, peavey, en nog een aantal andere bakken met ingebouwd filter. puur als filter vind ik de peavey het fijnste klinken en de filterqueen het best voor live gebruik in sync met midi. de filterqueen kun je niet syncen en dat heeft ook zn charmes dus ook die is altijd mee.

maar wat mij opviel aan de m-resonator is dat het eigenlijk best een beperkt lowpass filtertje is (2x) met als enige extra de envelopefollower en de negatieve feedback, die fm en mix functies vind ik tot nu toe niet bijster spannend.

morgen maar weer een tijdje aan de knoppen draaien en zien wat eruit komt.

IK BEN ZEKER WEL BLIJ MET DE M-RESONATOR! maar de prijs voor het bakje en wat je er aan toegevoegde waarde voor in de studio voor terug krijgt vind ik net wat te ver uit elkaar liggen tot nu toe.
 
heb ook altijd een beetje twijfels bij die resonators heb er vaak over zitten twijfelen maar iser nooit van gekomen....

had jij niet nog wat voor mij jw?? :D
 
ha ja idd!!!! ligt zelfs gewoon op mn bureau nu... :s
kom binnenkort anders even bij een optreden langs, ik regel wel een slaapplek als dat nodig is. ik kan hem natuurlijk ook gewoon opsturen :P zoals ik al heel lang geleden zou doen... mail even je adres voor de zekerheid nog maar een keer.
 
ik vind m wel geschikt voor brute rhythm&noise
soms lukt t ook om esplendor geometrico achtige geluiden mee te maken
maar hij is absoluut niet makkelijk te bedienen
en voor lijf gebruik ik hem alleen om een geluid te maken en er daarna in t nummer niet meer aan te komen
want voor je t weet is t opeens stil en dat moet je niet hebben lijf
want het duurt daarna best wel weer een tijd voor je een geluid terug heb wat er nog op lijkt
ik zou ook best die rodec/sherman restyler filter in mn studio willen hebben
 
ik weet t nog steeds niet, kwam vandaag op een aantal zeer interessante geluiden nadat ik hem achter mn tr626 had gehangen. ik heb ook t idee dat mn speakers er wat minder op zijn geworden, ik had voor de zekerheid maar computerspeakers als monitor gebruikt. kan ik beter hebben als die het even niet meer trekken dan mn speakers die ik normaal gebruik. ik heb nog ergens een nieuw bouwpakketje liggen voor een phillips jaren 60/70 limiter. weet nu eindelijk waar ik die voor ga gebruiken! ook heb ik een vu meterbruggetje liggen van dateq, mischien ook wel een goede voor als ik echt los wil gaan met de m-resonator. wat een oncontroleerbaar monster!
oh en voor onrust... ik heb denk ik een leuk schemaatje voor je als je een leuk effect wil achter je drummodules! ik wilde eerst volgende week optreden met mn m-resonator maar ga met mn tweakbare bitcrusher t podium op... heb ik toch nog wat meer in de hand.
 
m resonator is vet!! alleen je moet wel je kop drbij houden voor live... rustig draaien ;) niet teveel knoppies tegelijk.
ook mooi op basgitaren en 303 achtige geluiden.
 
Ik heb hier de M-Resonator, T-Resonator & Sherman Re-Styler naast elkaar zitten. Dit is dan ook gelijk de helft van mijn setup. Allemaal super apparaten.
De M-Resonator is ziekelijk lekker voor bassdrums, maar je kan ook interessante dingen doen met hele drum partijen. Net zoals Lukast zegt je moet je kop erbij houden..rustig draaien.. niet teveel tegelijk... en ook veeeeel oefenen van te voren zodat je hem helemaal doorhebt en weet wat alles doet bij elke instrument. Is veel ingewikkelder dan een reguliere filter maar is echt wel te doen als je de M genoeg liefde geeft en LIVE lijkt me zo vet!!
 
Ik heb de M-Resonator nu op een semi-vaste setting. Vanaf daar wijk ik met bepaalde dingen af maar wel dat ik die safe-spot zo terug kan halen. Als ik een vette setting heb gevonden maak ik snel een foto zodat ik die later terug kan halen.
 
Back
Top