Rijk worden door manuals te verkopen...

Nisei

Ouwe rot
Lid sinds
26 september 2002
Berichten
1.716
Misschien zijn jullie ze ook wel eens tegengekomen; van die gasten op eBay die owner- en servicemanuals als PDF verkopen en daar rustig een tientje voor vragen. Helaas zijn er nogal wat mensen die daar in trappen en zo iemand een leuke boterham bezorgen. Het is uiteraard illegaal, ook al heeft het betreffende merk de meeste manuals gratis online staan.
Kijk bijvoorbeeld eens hier. Meer dan 2000 items verkocht, keer gemiddeld $10 = $20.000 verdiend. In hoeverre doet eBay daar eigenlijk iets aan?
 
... In hoeverre doet eBay daar eigenlijk iets aan?

Goeie vraag voor aan de helpdesk/oid van Ebay.com!
 
Je kan je beter om belangrijkere zaken druk maken.
Ja als je zo gaat redeneren kun je 90% van de posts hier wel verwijderen.
Het was maar een opmerking hoor...
 
Vraag en aanbod... Service manuals zijn vaak lastig te vinden, omdat fabrikanten die dingen alleen aan geautoriseerde reparatie diensten leverden, bijna nooit aan consumenten en zeker niet voor een klein bedrag. Omdat het digitaal is en vaker verkocht kan worden hoeft het toch niet gratis te zijn? Ik hoor ook weinig mensen klagen over betaalde mp3 albums, dat is uiteindelijk toch hetzelfde idee. Ga maar 'ns een originele service manual (of een CD) kopen, die zijn vaak veel duurder dan 10 euro. En sommige fabrikanten bieden ze wel gratis aan in pdf vorm, misschien heeft het meer zin om bij de fabrikanten die geen support leveren je beklag te doen.
 
Ik hoor ook weinig mensen klagen over betaalde mp3 albums, dat is uiteindelijk toch hetzelfde idee.
Je mist het punt. Natuurlijk heb ik niks tegen het betalen van digitaal materiaal. Echter gaat het in dit geval om verkopers die de rechten niet hebben. Dit is hetzelfde als wanneer ik jou een MP3 album zou gaan verkopen die ik zelf heb gecopieerd.
 
Je mist het punt. Natuurlijk heb ik niks tegen het betalen van digitaal materiaal. Echter gaat het in dit geval om verkopers die de rechten niet hebben. Dit is hetzelfde als wanneer ik jou een MP3 album zou gaan verkopen die ik zelf heb gecopieerd.

Fair enough, daar heb je wel een punt. Maar desondanks blijft het handel, en zolang de fabrikant (ie rechthebbende) er geen bezwaar tegen maakt, zal die handel nog vrolijk blijven bestaan. Ik vind het prima, liever een 'illegale' service manual voor een tientje dan helemaal geen service manual. Ik heb er zelf ooit eentje digitaal gekocht en was al lang blij. Dus als iemand nog een service manual voor een Teac 32-2 nodig heeft, je kunt gratis een pdf van me krijgen.
 
Ik snap het probleem toch nog steeds niet, wat kan jou het nou schelen waar een ander zn geld aan uitgeeft man, klinkt bijna als een kut ik wou dat ik het zelf verzonnen had verhaaltje. :D
 
Nah prima, ga ik hier voortaan ook maar geld vragen als er weer es iemand iets zoekt.
 
Ik zoek iets, wat kost dat bij jou?
 
Ik zoek iets, wat kost dat bij jou?
Haha, nee joh. Ik blijf van mening dat ik geen geld ga vragen voor dingen die niet van mij zijn en waarvoor ik ook niks heb betaald. Maar wat zoek je? Wie weet heb ik het of weet ik waar het te vinden is.
 
Back
Top