CV en de regels

jnvnnnn

Ingeburgerd
Lid sinds
30 Maart 2010
Berichten
38
Locatie
Rotterdam
Beginners vraag... Ik heb een baby10 achtige sequencer gemaakt op breadboard en wil daar mijn dark energie mee aansturen. Uit de sequencer komt stroom van 0 tot 5 volt. Kan ik deze gewoon in de VCO van mijn dark energie pluggen? En wat doe ik dan met de aarde? Mijn electronica kennis is beperkt maar mijn gevoel zegt dat het niet ok is om 2 stroombronnen te gebruiken, hoewel ik wel denk dat het zo werkt. Zijn er algemene regels voor het gebruik van CV, kan je daar in principe iedere willekeurige lage voltage stroombron voor gebruiken...
 
Ik hoop dat je met 'aarde' de ground ('GND') bedoelt, en niet de aarding? :)

De grounds van de stroombronnen van beide apparaten worden in principe altijd rechtstreeks verbonden via de sleeve van de jackkabel. Via de tip gaat dan de eigenlijke CV, het signaal dus. Je setup zou dus moeten werken.

Over het algemeen raad ik wel aan om diodes te gebruiken bij cv in/uitgangen als beveiliging voor het per ongeluk verwisselen van CV out- en inputs.
 
Ik bedoel idd de GND. De diodes heb ik erop zitten. Zou moeten lukken dus. Ik ga het eens proberen...dank.
 
8) laat es een foto zien van dat broadboard knutselwerkje :mega:
 
Inderdaad. Ben van plan een 'Baby 4/8' in een 1U rack case te bouwen als ik die een beetje goedkoop kan vinden...
 
De foto's...

Ik ben niet de standaard baby10 sequencer aan het maken maar een standalone synthesizer met de 4070 cmos ic's. Idee is om 3 dezelfde schemas te hebben die dan samen de synthesizer worden. Dus 1 sequencer voor de golfvorm/waveshaper, 1 sequencer voor de velocity en 1 voor de pitch. Maar ieder punt is patchbaar dus je kan ook 3 oscillators of 3 pitchsequencers die dan weer door elkaar getriggered kunnen worden. Leek me leuk als het ding ook gewoon CV uit kon spugen om wat anders aan te sturen, en dat werkt nu dus! Op de breadboard zijn wel de schakelaars voor de sequencer weggelaten. Maar dat word dus 10 keer on/off/on schakelaar, ofwel on, off, reset.

Verder is de clock wat uitgebreid. Zo is er een input om de pitch of snelheid van sequenser met een andere sequencer aan te passen, kan je de sequences syncen aan elkaar en kan je de interne en externe clock mixen dmv nand gate. Ook kan je een aantal octaven pitchen / de sequencer clock delen met 4040 cmos ic. Blabla... beetje lastig uit te leggen allemaal. Maar behoorlijk uit de hand gelopen knutselwerkje dus. Zal wel weer wat posten als het wat verder ontwikkeld is allemaal.
 

Attachments

  • IMG_0815.jpg
    IMG_0815.jpg
    150,2 KB · Bekeken: 36
  • IMG_0822.jpg
    IMG_0822.jpg
    156,4 KB · Bekeken: 43
  • IMG_0825.jpg
    IMG_0825.jpg
    208,4 KB · Bekeken: 42
  • IMG_0810.jpg
    IMG_0810.jpg
    184,9 KB · Bekeken: 42
Dat ziet er zeker goed uit... Ik wordt al gek van één breadboard, laat staan zeven van die prutsdingen!
 
Back
Top