[Dance] Summer Soul (Zónder accordeon ditmaal!)

MAartenL

Electroccordion
Lid sinds
17 mei 2008
Berichten
77
Locatie
Rotterdam
Heb zojuist 'Summer Soul' op Soundcloud gezet, als ik er nog langer aan door sleutel gaat het een beetke mosterd na de maaltijd worden vrees ik... Ditmaal weer een vrolijke melodielijn, van het maken van niet-vrolijke nummers wordt ikzelf immers niet-vrolijk. En dat is jammer.

Ik heb ditmaal een subbass toegevoegd zodat er een goeie onderkant aan zit. Ik hoop dat ik jullie er een plezier mee doe! Zet hem lekker hard zo ik zo zeggen!

 
Mooi trackie!


Had bij 1.14 als de melo er ongeveer inkomt....alle percussie weggelaten.. dan komt de melo meer tot zijn recht vind ik in het verloop van de track.. Dan heb je iets om naar uit te kijken zeg maar.

En als de beat er for real bijkomt mis ik iets aan basslijn.... dat mag iets voller zodat je erin gezogen wordt.

Piano revb klinkt erg mooi sweverig ism pads.


:okdan:
 
wat heb je gebruikts voor je loops? Ejay of zo? alles begint vanaf de helft naast elkaar te lopen? veel digitrale clipping ook, zou je levels nog eens goed nakijken
 
Ben vanavond toch nog eens gaan stoeien naar aanleiding van jullie opmerkingen, en hij is er een stuk op vooruitgegaan denk ik.

http://soundcloud.com/electroccordion/summersoul

Hallucinator: heb inderdaad nog eens wat tijd gestoken in het arrangement, het zat inderdaad nog te toevallig in elkaar. Heb er wat structuur in aangebracht, en dat komt de zaak volgens mij wel ten goede.

Ook Major-Hostage mag tevreden zijn, de track is een stukkie korter zo.

Ook heb ik de rode lampjes op de mengtafel eens wat aandacht gegeven, ikzelf hoorde geen geklip, dus dacht dat al dat rood geen kwaad kon. Maar als Raphie er direct over begint dan ben ik kennelijk dover dan ik dacht. In ieder geval zou er nu geen geklipper meer te horen moeten zijn.

Ook de arpegiator van de Virus is inmiddels onder controle, die heeft bij dit nummer nogal eens de neiging op willekeurige plekken in het nummer de weg volledig kwijt te raken. Soms extreem goed hoorbaar, soms zit ie er net een tikkie naast. Geen Ejay dus, ook geen loops, daar doe ik niet aan. Gewoon Groove Agent One van Steinberg, met wat geimpoerteerde bassdrum en snare drum samples. Alles homemade, ambachtelijk geknutseld.

En aangezien het onbeleefd is een verzoek van Syntheklaas te negeren, is de track nu zelfs van zo een download knopje voorzien!
 
Ik vind de piano niet lekker lopen
Net alsof ie af en toe uit de maat loopt.
Het kan aan mij liggen, maar het geeft me geen lekker gevoel zo.

De gitaarachtige sound vind ik niet passen in de zweverigheid van de rest.

Paul
 
Bedankt voor de download, Maarten. Ik dacht dat t gewoon een mp3 was, vandaar dat ik om een download vroeg. Maar nu zie ik dat t om een aiff gaat.

Nogmaals, SS is al een hit voor mij. Ook al is een hit niet (technisch) perfect, het blijft een hit.

Speel je trouwens op een echte accordeon?
 
Het bestand valt vast om te zetten naar mp3, in je daw neem ik aan?

Ik heb een tijdje geprobeerd om niet-échte accordeons te bespelen, maar het beviel me niet. Ik speel nu weer op een échte accordeon. Niet in dit nummer dus, maar meestal vrut ik dat ding er wel ergens tussen:mega:. Maar nu wilde ik de trekzak, ofwel penspiano er niet aan de haren bij slepen, het nummer is gewoon wel goed zónder buikorgel.

En Paul; het was niet bedoeld als gitaar-achtig geluid eigenlijk. als je er zo naar kijkt dan krijg ik er zelf ook bijna een hekel aan. Ik ben niet zo van de gitaren. Maar het stuk waarover je het hebt is wel nodig, en vooral lekker, naar mijn mening omdat het anders een te zoetsappig niemendalletje blijft. Ik hou wel van een beetje contrast, maar smaken kunnen op dat punt verschillen natuurlijk!
 
Sjee, wat een abrupt begin! Niks geen opbouw, maar gelijk KLANG...

Lekker geluidje, alleen die mooie piano zou van mij ietsiepietsie harder in de mix mogen (niet de strings eronder, die zijn goed zo).
Verder kan ik er eigenlijk niks op aanmerken, dik in orde :P
 
Back
Top