Synthesizer workstation!

Ik zal die dan ook maar eens testen he :p
 
Vergeet het idee maar dat de Korg seq jou van de pc af gaat helpen, de seq is niet slecht, maar met touchscreen een bitch om een beetje normaal te bedienen. Pattern based editing mag je vergeten. Timing is overigens dik in orde. Je kunt natuurlijk ook Karma gebruiken, maar hiervoor gelden ook weer beperkingen. Als je Karma naar jouw hand wil zetten dan kan dat, de software kopen en volgens een post op dit forum 1 week studie. Mi Karma, su Karma. En dat geloof ik ook wel. De andere workstations in dezelfde prijsklasse hebben naar ik lees een vergelijkbare seq als de Korg. Misschien de Motif en de XS niet, daar kan ik niet over oordelen. Ik ben zelf op seq jacht om o.a. mijn m3 aan te sturen: het wordt een mpc of MV, waarschijnlijk de laatste. Misschien mag de Motif dikkere samples hebben, de m3 is als je deze een beetje begrijpt, zeker oke. De workflow moet je alleen een beetje snappen.
 
uhu daarvan heeft de fantom g wel een groot voordeel he! daar kan je een muis op aansluiten! voor de sequencer is dit volgens mij wel een groot voordeel!
 
Synthesizer workstation!

Ik ben op zoek naar een workstation!
Jullie hebben misschien mijn vorige posts al gelezen! nu heb ik besloten hem wss tweedehands te kopen zodat ik nog geld over heb voor standaards , micro,luidsprekers,...
Wat zoek ik dus?
- Een (recent) workstation met liefst 88gewogen toetsen maar aanbiedingen met 76 of 61 zijn ook welkom.
- Ik dacht aan Roland Fantom G,Yamaha motif XS (of XF:halleluja), Korg M3 maar andere voorstellen zijn ook altijd welkom!

hopende op PM of reacties op deze tread
grtz ken
 
Komaan jongens! :p
wie heeft er hier nog eentje staan? (lieft 88toetsen he , maar minder is ook welkom)
alvast bedankt
 
Ik zoek echt wel een recent top workstation zoals die dat ik vernoemde of een kurzweil ofzo!
en echt wel liefst 88toetsen
 
Nog iemand? liefst fantom g-8 of motif xs8 of korg m3 88 :p
maar andere zijn ook welkom!
ik ben ook op zoek naar monitors ,eenklein mixertje enzo
 
yamaha motif xs8 vs roland fantom g8
Ik ben er uiteindelijk uit dat ik een van deze twee moet hebben!
nu is de vraag nog welke?
kunnen jullie de voor en nadelen van beide apparaten eens zeggen aub?

grtz
alvast bedankt
 
yamaha motif xs8 vs roland fantom g8
Ik ben er uiteindelijk uit dat ik een van deze twee moet hebben!
nu is de vraag nog welke?
kunnen jullie de voor en nadelen van beide apparaten eens zeggen aub?

grtz
alvast bedankt

Heb je ze beiden al beluisterd? Welke klank staat je het meeste aan?
IK vond de fantom makkelijker te bedienen, maar de Motif veel beter klinken. Dat is uiteindelijk de reden dat ik voor de laatste gekozen heb. Hoe wil je de sequencer gebruiken? Als het alleen om afspelen gaat live, kun je ook sequencen op je pc, en de midifile inladen in de sequencer. Dat kan zowel op de Fantom als op de Motif (en ook op de S70xs en S90xs). Ik ben nog nooit een hardware sequencer tegengekomen die sneller en makkelijker werkt dan een pc-sequencer (al zullen daar misschien de meningen ook over verschillen).
 
Ik vind de klank ook beter van de motif maar vind de sequencer en gebruiksgemak veel beter in de fantom! Bij de motif kan je met een draaiknop bv. bij een orgelsound de distortion regelen en met de schuiven de drawbars! kan dit bij de fantom ook?
 
Gezocht : FAntom G8 of Motif XS8

Gezocht : FAntom G8 of Motif XS8

EEn van deze 2
 
Ik vind de klank ook beter van de motif maar vind de sequencer en gebruiksgemak veel beter in de fantom! Bij de motif kan je met een draaiknop bv. bij een orgelsound de distortion regelen en met de schuiven de drawbars! kan dit bij de fantom ook?


Ja dat kan.
Klank (en beter of niet beter) is trouwens een relatief begrip hoor. Ik heb een Fantom G en een S90XS (Motif XS zonder sampler en sequencer). Qua klank liggen beide machines niet zo ver uit elkaar. De een wat meer dit, de ander wat meer dat.... Bovendien valt er zo verschrikkelijk veel aan te passen aan de klank.

Uiteindelijk is de keuze die je maakt voor een workstation afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Je zou de verschillende opties kunnen vergelijken en er eens een middagje in duiken.

Het klopt dat de Fantom G met het mega scherm en de muisbesturing erg eenvoudig lijkt. Je zult er wel eerst mee moeten leren omgaan. Maar geldt dit niet voor iedere andere synthesizer/keyboard/workstation etc?
 
uhu!
awel ja je hebt gelijk dat er wss nog veel te tweaken valt!
wat vind jij de voor/nadelen van het een en van het ander?
 
Persoonlijk kan ik niemand aanraden voor 1 all in one solution te kiezen.
Ik heb ervaring met de Korg Triton & Oasys, de Roland Fantom, Yamaha Motif 8 maar ik ben nog altijd het meeste onder de indruk van de Kurzweil K2600.
De sound is zo volwassen en degelijk. Op het eerste gehoor lijkt het wat gewoontjes maar in de mix is het perfect, gelijk goed niets meer aan doen, bij bijna elk geluid. De effecten in de Kurzweil zijn van hogere klassen dan die in de Korg, Fantom of de Motif. De prijzen zijn inmiddels ook gunstiger.
Voor 900 euro heb je tegenwoordig al een k2661. Ik kan je aanraden om voor een K2600 of K2661 te gaan en een Motif rack of een fantom rack erbij te kopen.
Ik ben nog nooit tevreden geweest met maar 1 all solution workstation. Op deze manier ben je onder de 1500 klaar en heb je een universum aan geluiden.
 
Ik heb een in perfecte staat verkerende KORG M3-88 te koop staan. Laat maar ff weten of je dit wat vindt.
 
Ik heb een Korg MicroStation te koop staan voor €375, dit is een vijf octaafs miditoetsen synthesizer met 16 sporen opnamestudio aan boord en natuurlijk een heleboel geluiden. Nog helemaal nieuw in doos.

Phochos
 
Nu is mijn vraag weer intussen een beetje aangepast.
Ik ga mij nog steeds een workstation kopen maar zit eigenlijk een beetje met een dilema!
Ik volg sinds enkele maanden nu les bij de Academie voor podiumkunsten (muziekschool)
Hier doe ik als officiele richting kerkorgel maar ik doe ook begeleidingspraktijk en dit wordt op piano gegeven (beiden een uurtje in de week)
Nu zijn dit 2 totaal verschillende klavieren en vraag ik mij af wat ik zou kopen?
voor orgel mag ik wel 2dagen in een week gaan oefenen in een kerk (aangezien ik geen 2klaviers orgel met volledig basklavier heb staan xD)
ik dacht misschien toch best 76toetsen (zachte respons maar toch voldoende lang voor piano?)
alvast bedankt
 
Back
Top