Barefoot MM27's - wie heeft ze?

ROGUE85

@wearerogue85
Lid sinds
23 juni 2005
Berichten
1.722
Locatie
Leut (BE)
Ik ben aan het rondkijken / luisteren voor nieuwe monitors.
De bedoeling is om het mid-highend te houden, maximumbudget zit op € 5000 (ex. BTW).

Opties binnen die pricerange zijn voor mij Barefoot, K+H, ... De laatste kan ik uittesten via via, maar Barefoots zijn moeilijker te vinden.

Is er iemand binnen een straal van +/- 100 km van Maaseik (Belgisch Limburg) die deze monitors heeft?
Liefst in een akoestisch ingerichte ruimte, zodat je het meeste van de monitors zelf hoort.

Onder het genot van een lekkere Dilserse noppentaart kom ik ze graag eens beluisteren.
Ik neem tevens m'n eigen converter mee (UA 2192).
 
Niemand?

Misschien zijn er wel mensen die de K+H O410 hebben?
 
barefoot wordt gedaan door MSV, misschien kan je ze op test krijgen? is meestal geen probleem...

die 410's heeft studio lobbes volgens mij staan, die moet je wel kunnen testen in je eigen studio. toffe speakers, maar de o300's zijn dat ook al in de klasse speakers die je lijkt te zoeken.

je kan mijn lipinski's komen luisteren, de iets kleinere 505's met hypex amps komt wel binnen je budget uit denk ik.
 
die barefoots kan je ook testen volgens mij
althans een kennis had ze op test en heeft ze gelijk gehouden
niet zonder ze hier even te showen
wat een ongelooflijk DIKKE dingen zijn dat, damn
echt te vet
 
Thanks voor de input.

Maarten Sound & Vision lijkt me dan de enige dealer "in de buurt" te zijn, ik zal eens contact opnemen.

K+H O300 had ik mijn oog ook al op laten vallen, die krijg ik op test.
Barefoots zijn wel nog een klasse hoger / duurder (meer vergelijkbaar met de K+H O410 qua specs, vandaar mijn vraag).

Ik hou de uitnodiging in m'n achterhoofd, pmx. Eindhoven is goed te doen!
Lipinski had ik (nog) niet aan gedacht. Tot nu toe heb ik enkel aandacht besteed aan actieve near- tot midfieldsystemen.

Moet eerlijk zeggen dat ik alle threads op GS heb doorgespit i.v.m. de Barefoot MM-27's en daar ook erg enthousiast over ben.
Ik zoek een analytische speaker, die het midden is tussen vele systemen. Het moet zeker niet 'mooi' klinken.
BF lijkt daarin tegemoet te komen.
 
"in de buurt" is een goede omschrijving van msv ja, lol :D wie gaat er dan ook in heerenveen zitten met z'n toko, de randstad was logischer geweest.

ik heb de o400's gehoord, en dat vond ik eerlijk gezegd niet zo'n vooruitgang tov de o300. ik weet niet hoe de o410 is echter. klein+hummel == heel tof.

lipinski/dunlavy/duntech zijn allemaal hele cleane speakers, een beetje een uiterste misschien. is b&w niet ook een optie voor je?

ik zou zeker de barefoots eens testen, ben daar ook wel benieuwd naar ook al ga ik niet upgraden. de barefoots zijn zeker een goede alles-in-een oplossing, dat moge duidelijk zijn. ik ben benieuwd hoe het laag klinkt met de speakers in de zijkant. ze zijn wel wat meer nearfield-vriendelijk dan andere 'mastering' speakers denk ik.
 
Ik heb de B&W's gehoord van Jeffrey in Amsterdam (Da Goose), maar had niet echt een klik met die speakers. Niet open genoeg in de midrange naar mijn smaak. Heb er verder niet mee gewerkt, dus misschien is het een foutieve eerste indruk.

Er zijn er nog in deze pricerange: met Adam heb ik helemaal niets. Tenslotte, vriend van me heeft Dynaudio BM15 's met dual sub, eerste indruk was daar 'te punchy' in't laag en het hoog was niet makkelijk te beoordelen.

Heb MSV gecontacteerd, hoop dat ze leuk nieuws hebben.
 
"in de buurt" is een goede omschrijving van msv ja, lol :D wie gaat er dan ook in heerenveen zitten met z'n toko, de randstad was logischer geweest.

ik heb de o400's gehoord, en dat vond ik eerlijk gezegd niet zo'n vooruitgang tov de o300. ik weet niet hoe de o410 is echter. klein+hummel == heel tof.

lipinski/dunlavy/duntech zijn allemaal hele cleane speakers, een beetje een uiterste misschien. is b&w niet ook een optie voor je?

ik zou zeker de barefoots eens testen, ben daar ook wel benieuwd naar ook al ga ik niet upgraden. de barefoots zijn zeker een goede alles-in-een oplossing, dat moge duidelijk zijn. ik ben benieuwd hoe het laag klinkt met de speakers in de zijkant. ze zijn wel wat meer nearfield-vriendelijk dan andere 'mastering' speakers denk ik.

dat laag is echt te gek, om te smullen gewoon
ik vind overigens klein & hummel niet zo heel lekker
 
Hi,

Het is wel degelijk mogelijk om de Barefoots in Amsterdam te beluisteren :)

MSV heeft een set staan bij Hans Koomans in studio The Tracking Room. In overleg met MSV (en Hans natuurlijk) kan er geluisterd worden.

In Heerenveen beluisteren is wel een optie ware het niet dat de Barefoots praktisch altijd op demo bij klanten staan.

Groetjes van Jasper
 
Vergeet niet om ook even de nieuwe Event Opal's te bekijken!
 
Jip Hanz, die Opals die krijg ik ook op test.

Ondertussen al contact gehad met MSV, binnenkort zijn er demo's die meer in de buurt doorgaan, ideaal dus.

't Is wel een grotere hap uit het budget geworden, die Barefoots, met de dalende euro / stijgende dollar.
 
Ik ben ook wel benieuwd naar de barefoots.
Lees er eigenlijk alleen maar positieve dingen over behalve dan dat de MM27 wat te groot is voor velen.
Zo is de MM35 erbij gekomen.

Weet jij overigens zeker dat je je qua prijs niet vergist?
Volgens mij is de MM35 al 5k en zit de MM27 daar nog een stuk boven.
 
Ondertussen de Event Opals op test gehad en teruggebracht.
Een (persoonlijke) review heb ik al gepost op homerecording.be.

Interessante review. Aangezien je de o300's nadrukkelijk noemt, had je die ook al in de studio gehad? Een interessant ding om te weten over o300's is het vaker genoemde relatief beperkte vermogen, waardoor de speakers de neiging hebben te gaan limiten bij bijzonder dynamische stukken audio (bijv. ongecompressde en nog niet echt afgemixte drums, die wat slordig zijn opgenomen met bijv. veel laag). In het geval dat je er dan de o800 of o810 sub erbij pakt, schijnt het alweer heel anders te gaan en loop je minder tegen die limiet aan. Ik vond het wel weer een extra pak geld, dus tja, wie weet ooit...

Persoonlijk heb ik de 410's nooit gehoord, maar daar lees en hoor ik veel meer wisselende verhalen over dan over de o300, die behoorlijk universeel wordt aangeprezen. Ik geloof trouwens ook dat de 410's niet meer een closed box zijn, maar een basreflexpoort hebben? Volgens mij lever je dan al snel in als je het hebt over 'het ultieme aan analytisch'.
Zover ik weet was Neumann toch niet van plan om de o300 daadwerkelijk te gaan veranderen? Ik zou dat, na de naamsverandering, wel weer een nieuwe eh... bijzondere move vinden... :P

Heb je overigens forumlid Mischa al eens benaderd, voor wat hij kan neerzetten aan soortgelijk custom made spul? Ik heb zijn spullen gedemonstreerd gekregen en was erg onder de indruk!
 
Om precies te zijn is K+H niet overgenomen door Neumann maar ze behoren beiden bij Sennheiser. Sennheiser vond het merk K+H internationaal te onbekend waardoor nieuwe speakers voortaan het merk Neumann krijgen. De bestaande modellen worden nog onder K+H verkocht. Eigenlijk verandert er niet veel, alleen het merkje op de speakers.

@Hanz Daar heb je toch alleen last van als je op hoog volume mixt? Op normaal volume slaat de limiter niet aan. Daarbij zie ik het niet echt als een probleem, de limiter zorgt ervoor dat je de drivers niet overbelast.
 
Hoi 100%... ik schreef toch ook naamsverandering, niet overname? Ik vind het trouwens echt een vrij onverstandige move, maar goed, dat moet Sennheiser natuurlijk zelf weten.

Ik zelf zie het ook niet als probleem, ik vind 85 dB namelijk best hard genoeg... :D
Afmixen op dat niveau is ook verre van praktisch (wellicht is dat een kwestie van smaak... en verstand... :D).
Maar ik heb wel gemerkt dat (zoals ik schreef) bij bijzonder dynamische sounds als bijv. drums, de limiter incidenteel wel eens wil ingrijpen, ook al werk je niet eens knetterhard. Dat soort dingen schijnt met de o810 erbij helemaal verdwenen te zijn. Mja.
 
Was een reactie op mrt zijn review
Neumann heeft K+H opgekocht en brengt een nieuwe lijn uit, daarom dat de oude testexemplaren teruggeroepen worden.

Ik ben wel met je eens, ik had dat alleen niet ervaren dat op normaal niveau de limiter ook aanslaat. Ik heb de O 300 een aantal keer knetterhard gehad maar ik heb de limiter nooit zien ingrijpen.
 
Sorry voor de onduidelijk i.v.m. K+H, het is zoals 100% het zegt.

Wat ik wel niet snap is dat er geen testexemplaren meer zijn omdat er een nieuwe reeks uitkomt (of dat nu technische / uiterlijke verschillen gaan zijn buiten beschouwing gelaten), terwijl alle winkels nog O300's verkopen.
Die gaan dan vanzelf over de toonbank of ... ?

Velen vinden dat de O300's niet hard genoeg gaan, maar zelf luister ik nooit boven 85 dB af, dus dat zou niet zo'n probleem moeten zijn. Ook moet ik geen indruk maken op klanten met de luidheid van mijn monitorsysteem :) ...
Het wordt even testen of ik in werkelijkheid tegen die limiet oploop.

Geithain heb ik al eens bekeken, daar lees ik althans vele goeie dingen over. Als dat mogelijk is ga ik zeker testen. Nu ga ik even de courantere merken af: einde van deze maand krijg ik PMC TB2-A mk ii op test.

Qua budget ben ik ook iets gezakt (€ 3500 excl. BTW), omdat 'k momenteel noodgedwongen in een tussensituatie zit. Met forumlid Mischa heb ik hele tijd terug al eens gesproken. Die hele custom operatie (niet alleen monitors maken maar ook het integreren in de ruimte, ...) zie ik waardevoller als ik in een vaste ruimte zit (wat nu niet het geval is). Dan wil ik gerust die investering doen.
 
Back
Top