ZEER PLOTSELINGE LUIDE RUIS UIT MONITOREN

Jacquelien

Stamgast
Lid sinds
6 november 2009
Berichten
107
Beste Forumbezoekers,

Ik zit met een lastig en irritant probleem. Misschien is hier iemand die mij kan helpen? Ik hoop het, want ik ben inmiddels een beetje ontmoedigd. Ik heb al een paar studio-techneuten uit de ICT benaderd, maar die weten het ook niet. Dus, knappe kop die hier het antwoord op weet.

Hier komt de omschrijving van het probleem:

Terwijl ik heerlijk rustig zit te componeren in Logic Pro 9, (let wel: 'heerlijk rustig' duurt echter nooit lang...), wordt ik plotseling opgeschrikt door een vreselijk naar geluid uit mijn monitoren KRK V8 2 series.
Omschrijving van het geluid kan ik als volgt het beste verwoorden:

Een snerpende luide knal, aangeengesloten gevolgd door een non-stop luide ruis welke klinkt als het 'radio-zenderzoeken' tussen de radiozenders in. Maar dan wel erg luid en non-stop, het hart klopt me dan in de keel van schrik.
Terwijl dit gebeurt slaat er altijd wel een metertje in de mixer in het rood, maar nooit allemaal.

De twee techneuten die bij mij thuis zijn geweest hebben ge-expirimenteerd met allerlei instellingen in de computer, monitoren en interface. Zelfs alles helemaal afgekoppeld en opnieuw aangesloten en ingesteld.
Alles schijnt goed aangesloten te zijn en de instellingen lijken te kloppen, zo is mij verteld en het probleem lijkt onvindbaar.

Ik werk met de volgende samenstelling van apparatuur:

- Mac Pro 8 Core 2.66 GHz, 16 GB Memory, 2x 1TB opslag,
- Edirol UA 101 MIDI interface,
- Studiomonitoren KRK V8 Series 2,
- USB Studio Keyboard Yamaha KX8,
Software:
- Logic Pro 9,
- East West Quantum Leap, diverse Play-series

Wij denken dat het probleem zou kunnen zitten in de software van East West Quantum Leap, want het gebeurt meestal als er een instrument uit East West in het project zit. Dus toen East West helemaal gedeïnstalleerd, weer opnieuw geïnstalleerd, alle instellingen gecontroleerd; maar het mocht niet baten.

Nu ben ik een leek op het gebied van ICT en techniek, dus ben ik afhankelijk van supervisor's. Het enige wat ik kan is werken met Logic, spelen, componeren en uitmixen. De effecten laat ik altijd over een 'bus' lopen, want als ik de effecten rechtsreeks uit East West gebruik knallen de monitoren alweer door.

Maar het gebeurt niet alleen maar bij het gebruik van East West. Ook wanneer ik alleen de instrumenten uit Logic gebruik gebeurt het. Dus zeker weten waar het probleem ligt, kan ik niet.

Ik vind het wel vreemd dat de techneuten het probleem niet kunnen vinden. Zijn zij misschien niet professioneel en kundig genoeg? Ook dat kan ik als leek helaas moeilijk beoordelen.

Vandaar mijn schreeuw om hulp op dit forum. Wie heeft tips en/of is bereid mij thuis een keer te helpen?
 
Dank voor je reactie. Maar nee, dat heb ik nog niet uitgesloten. Het enige wat ik weet is dat ze mijn hele computer doorgelicht hebben om te kijken waar het probleem vandaan zou kunnen komen; niets gevonden. Maar, vergeet niet, ik kan niet beoordelen of daar goed en kundig naar gekeken is.
 
ik zat eens te kijken of logic een plugin buffer heeft.
Maar k kon het niet zo goed vinden. Behalve TDM settings.

Misschien dat je in logic je sample rate heel laag hebt staan? Zodat je geen genoeg buffer hebt enzo?

Wel heel raar
 
Richard2000: Dit gebeurt eigenlijk regelmatig. Ik start de boel eerst op, ga dan thee maken, even naar de wc, soms nog even wat opruimen, deze rituelen beslaan (bij vrouwen) meestal een half uur tot een uur, en ga dan pas echt aan de slag en start Logic op. Hiermee is het probleem zeker weten niet verholpen.

Woefje: We hebben al geëxperimenteerd met verschillende buffersizes, inderdaad uit de TDM-settings. Ik heb geen idee of Logic zelf een plugin buffer heeft. En tja, dit is echt een heel raar probleem. Irritant raar.

In ieder geval heb ik alvast opgeschreven: 'Plugin buffer Logic zoeken'.
 
ik denk namelijk dat het zit in de communicatie tussen je geluidskaart en je mac.
Heb je usb of firewire kabel?
Heb je de kabels al een keertje vervangen?

Want het kan zijn dat je kabel gewoon het niet meer zo goed doet (:
 
Chinetti: Ik gebruik juist vaak verschillende templates. Hier kan het probleem niet liggen. Maar al zou de storing verdwenen zijn met het starten in een andere template, dan is het probleem nog niet opgelost natuurlijk.

Ik heb het nog nooit geprobeerd met de interne geluidskaart. Misschien een goede tip van je, dan zou het probleem bij de Edirol kunnen liggen.

Ik schrijf dus even op; 'Logic Preferences checken', 'alleen interne geluidskaart proberen'
 
Woefje: Logic loopt niet vast als ik ruis krijg. Na het in- en uitschakelen van de Edirol kan ik gewoon weer verder werken. Maar het is iedere keer zo schrikken.

Vanaf de Edirol gaat een USB kabel naar de Mac. De kabel is vrij nieuw, maar ik zou de kabel kunnen vervangen, ik heb nog wel een nieuwe liggen. Dit ga ik opschrijven en zeker uitproberen, dank je. Ik laat je het resultaat zsm weten.
Maar Woefje: Denk je dat het ook nog ergens anders aan zou kunnen liggen? Ik schrijf gewoon zo veel mogelijk tips van iedereen op en ga er vanavond eens even rustig bij zitten.
 
Woefje: "ik denk namelijk dat het zit in de communicatie tussen je geluidskaart en je mac".

Maar waarom kan ik de insert-effecten uit Logic dan wel gebruiken en slaat bij het gebruik van de effecten rechtsreeks uit East West de boel weer op tilt? Dit gebeurd al zo gauw ik met de muis op bijvoorbeeld een 'Attack' metertje klik en bijna nog niets verschoven heb.
 
MasTering: "Klinkt als de beveiliging van één van je vst / vsti die niet helemaal of wel goed werkt".

Hoi MasTering: Als dit het probleem zou kunnen zijn, hoe los ik dit dan op?
 
Jacquelien is nu even gauw boodschappen doen, komt straks weer terug en hoopt een heleboel tips te krijgen van iedereen. Alvast ontzettend bedankt en tot later!
 
nou wss gaat je midi gewoon door je usb kabeltje toch?

Het kan gewoon zijn dat het onderweg naar je monitoren toe iets niet klopt, en stoort.
aangezien ruis opsomming is van alle frequenties, gooit die dan alles doorelkaar. dus alle bits en bytes gaan naar je monitoren toe.

Maar ik ben ook niet de genie over dit hoor. ik dacht alleen dat het kabeltje kan zijn omdat een vriend van mij soortgelijke probleem had.
Als je instellngen op je preferenties goed zijn moet logic gewoon normaal werken. (:
Het kan ook zijn trouwens dat je je usb bus van je mac te erg belast.

Hoeveel usb ingangen heb je en hoeveel gebruik je? Want mijn geluidskaart stoort ook wel eens als ik al mijn usb ingangen vol heb zitten.
 
Ik zat in de richting van MasTering te denken alleen dan niet de beveiliging maar een plugin die gewoon crashed...

Ik heb dat namelijk precies zo gehad met een 2-tal (freeware) FX plugins waarbij ook de dB meter volledig in het rood ging samen met een knalharde ruis. Dat gebeurde pas na een tijd dus niet direct bij het inladen vd plugin. Dit was wel op een Windows PC btw...
 
Uitsluiten::

Dus

-Je pc los van de monitors je mp3 peler erop en laat maar een paar uur spelen.
(zijn je monitors ziek of niet)

Logic afsluiten en windows media player laten spelen door de monitors.
(zit het probleem tussen de audio interface en eventueel de drivers)

Als dat niets oplevert dan is het probleem logic zelf (instelling of conflikt met andere soft)

----zeg zo maar wat ;)---
 
Back
Top