Juno 6

pjoris

Ouwe rot
Lid sinds
26 augustus 2008
Berichten
1.160
Ik hoor alsmaar super bedragen (600-900 euro) voor Juno 60's. Hoeveel gaan Juno 6'en dan - die geheugens lijken me in een studio nu toch niet zo nuttig ? Joris
 
Laatst gewijzigd:
400/500 geloof ik, zie ze zelfs ook al gaan voor 600
 
Een Juno 6 'doet' 250-350, ongeveer.
Het verschil zit 'm niet zozeer in de geheugens als in de DCB interface waarmee een Juno 60 vrij gemakkelijk aan MIDI te knopen is, deze interface ontbreekt bij de Juno 6.
 
Dan hou ik hem beter nog wat en wacht op de nieuwe juno hype ... Gezien het van de alpha, naar de 106 (die kennelijk wat uit de gratie is), naar de 60 is gegaan - moet het volgend jaar de beurt aan de 6 zijn ! Voor 300 koop ik maar één flauw oscillatortje voor mijn modular.
 
Ja, vraagprijzen...Ik kan morgen ook mijn SY22 voor 1300€ op Ebay zetten, maar dat is daarom nog niet "de prijs" voor een SY22...

Persoonlijk vind ik een Juno6 niet meer dan 300 waard vanwege wél mooi klinken maar verder beperkt. De marktwaarde hoeft echter mijn mening niet te volgen.
 
Ik geef zelf liever 500euro uit aan een mooie Juno60 dan 500euro aan een Juno6.
 
Ik kan bij deze melden dat de marktprijs kennelijk 380 euro is - en toegeven dat ik de Juno 6 (en dus wellicht ook een 60) een opmerkelijk saaie synth vind. OK klinkt leuk wollig en de snelle hardware envelopes maken een duidelijk verschil tegen de software envelopes in de JX3P. Maar om eerlijk te zijn vond ik bv de filter in een alpha juno heel wat karaktervoller en zou ik een alpha juno2 met pg verkiezen boven deze saaie (maar weliswaar mooie) bak. (Ah ja, en ik had hem gekregen in ruil voor een six-trak; en soundwise is dat zeker geen goeie ruil geweest - spijtig van de crappy interface van de six-trak.)
 
Ik vind de envelope van de JX3P erg geschikt voor het sequencerwerk dat je er vaak mee doet: kan van traag tot percussief. De Juno klinkt inderdaad anders, ik kan me goed vinden in dit stukje:

en toegeven dat ik de Juno 6 (en dus wellicht ook een 60) een opmerkelijk saaie synth vind. OK klinkt leuk wollig *knip*

Wat de Juno levert is inderdaad een "analoog, organisch" Jupiter8 achtig stukje wolligheid, daarvoor koop je hem. Maar wat je er uiteindelijk mee kan vind ik door de beperkte synthese behoorlijk beperkt en dus heb je hem inderdaad snel helemaal ontdekt. De klanken die hij maakt blijven bruikbaar en je krijgt er nauwelijks prutklanken uit (wat ergens de beperktheid van de synthese aanduidt), maar na een paar maanden zal hij je zelden tot nooit nog verrassen.

Men wil er nu blijkbaar 380 voor geven; om bovenstaande reden vind ik hem die prijs absoluut niet waard. Maar ja, de Juno hype was nooit zo groot, dus als je hem wou verkopen heb je groot gelijk om dat nu te doen.

Veel succes met je modular project!
 
Over die envelopes: wat ik opmerkte is dat die van de Juno 6 duidelijk meer "plucky" klinken - meer als een snaar die je aanslaagt/dempt of organischer als je wil. Voor arp werk iets muzikaler dan de JX3P. Voor filter sweeps vond ik hem daarentegen iets te snel. Off topic: Ik heb de livewire AFG binnen, en met zo'n oscillator heb je amper filters nodig. Ik ben een youtube filmpje ineen aan't steken met mijn eerste patch met mijn gereorganizeerde modular. Ik hou jullie op de hoogte.
 
Back
Top