de 'VCS3 zelfbouw draad'

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Demian, ik waardeer je passie en ik ga er van uit dat we hier op het forum een hoop demos krijgen! Lijkt het mij toch aardig, om net als Jurgen de schemas te vragen om een kloon te bouwen. Wie kan pcbs solderen zonder schema? Dat je niet zelf de pcbs ontwerpt is een tweede, maar door het verkrijgen van de schemas (van EMS, niet via andere kanalen), heb je volledige toestemming om de kloon te bouwen. :-)

Ok, ik heb daarom Robin Wood zojuist gemailed met het verzoek mij toestemming te geven om zelf een kloon te bouwen voor eigen gebruik en ik heb hem gevraagd of ik daarvoor de benodigde schema's van EMS kan krijgen. Ik heb hierbij aangegeven dat ik de namen EMS Synthi VCS3 en Putney niet zal gebruiken om de kloon te benoemen. Ik ben benieuwd. :)

ik heb deze topics vroeger ook gevolgd en met interesse nu ook, tof dat er mensen zo ver willen gaan om hun droomhoekje eindelijk op te vullen met dat lieve kleine ding waar zo'n speciaal karakter van klank uitwasemt, dat zijn ze. Een VCS heb ik eens supersonisch gevonden maar van die Synthi weet ik minder af, al lijkt het er wel op. Wat ik nu wou zeggen is, als je zoveel diepte al hebt om zulke dingen al te kunnen gaan bouwen, waarom eens geen eigen nieuwe bakken synth, wie weet wat komt er op de proppen, iets waar je misschien in je stoutste dromen ooit had durven van dromen uitkomt gewoon! Hoe is Robert Moog begonnen, enfin alle, ik ga geen opsomming maken, maar je ziet, en ook 'die' man en ook Kilian met zijn Rozzbox, eens in de startgrid is de vraag gewoonlijk groter dan het aanbod..durven dromen? Moeilijk? (men heeft veel hulp nodig van anderen, maar dat is ook een uitdaging, softwaremensen, preset makers(mjam mjam), hip intelligent front ontwerp enz..enz.

Elke weg, hopelijk boeken jullie succes met jullie Synth(i) projecten

:okdan:

eet smakelijk, van jullie klankbord :D

nog even een Epische soundboozt from the late 70's voor al jullie inspiratie op te krikken, in depth warmth from tha masters ;)

http://www.youtube.com/watch?v=kg6P...pmg44KCEH0&feature=rec-LGOUT-real_rn-4r-30-HM

Dank je! :okdan:
 
Ok, ik heb daarom Robin Wood zojuist gemailed met het verzoek mij toestemming te geven om zelf een kloon te bouwen voor eigen gebruik en ik heb hem gevraagd of ik daarvoor de benodigde schema's van EMS kan krijgen. Ik heb hierbij aangegeven dat ik de namen EMS Synthi VCS3 en Putney niet zal gebruiken om de kloon te benoemen. Ik ben benieuwd. :)

netjes :) ik ben ook erg benieuwd!
misschien wil hij een bijdrage hebben voor 't ontwerp? als in, een soort licentie... maar misschien is dat alleen om de naam er wel op te mogen zetten.
maakt eigenlijk ook niet uit, zolang hij 't maar ok vindt.
 
trouwens, kan ik uit jouw woorden opmaken, Demian, dat er geen print ontwerp bij de schema's zitten?
 
Iedereen waarvan ik weet dat ze zelf een clone gemaakt hebben heeft zijn eigen printen ontworpen op basis van schema's of op basis van de pcb's die in hun synthi zitten, want die pcb ontwerpen, die krijg je niet van EMS, anders was dat inderdaad het pad wat ik zou hebben bewandeld, het mooist zou natuurlijk zijn om de printplaat ontwerpen via EMS te verkrijgen.. als dat zou kunnen.. :{
 
Wat is dit voor PVV geblaat?

Wat heeft dit met de PVV te maken ? we zitten hier op een synthforum als je graag je mening uit over politiek doe dat dan elders.....jouw politieke niet voorkeur boeit mij totaal niet.
 
Helemaal mee eens!
Ik heb gelezen dat je synthi kan mailen voor de schema's als je er een voor jezelf wilt bouwen. Maar dit is massa reproductie, dus geld verdienen met andermans werk. Not done...




Wat is dit voor PVV geblaat? Omdat jij vindt dat 't ok is moet iedereen z'n mond houden?
Jij bent zielig en arm dus is het gerechtvaardigd om van een succesvolle synthesizerbouwer een duur project te stelen? Accepteer eens dat je niet alles kan hebben in de wereld. Zoek gewoon een baan of kom zelf met een goed idee zodat je geld kan verdienen om er gewoon een te kopen in plaats van te stelen! Door mensen zoals jij komen er steeds meer regels en wetten.
:stupid

Volgens mij ben jij degene die hier de PVV napraat ?
 
Er is me verzocht om even een linkje te plaatsen naar de site van Derek, dus bij deze :

http://www.derekrevell.co.uk/

En op deze pagina vind je de partlists en component layout's in pdf formaat welke je nodig hebt voor het bestellen van onderdelen en het solderen.
 
tis toch eigenlijk te gek, sorry hoor
ik ben even weg van dit topic
 
demian, om te bestellen die pcb's,kan men dat doen als hij de pcb's heeft of is het met pre-order toestanden en moet ik ze nu bij hem reeds al reserveren?
 
Voor groupbuy doorgeven aan Demian, die onderhoudt hiervoor het contact met Derek :)

Edit: Ik haak op de discussie in....
Uit het contact wat ik een paar maanden geleden met Derek heb gehad, vernam ik dat het een weloverwogen besluit van hem is. Na uitvoerige communicatie met Robin heeft hij dit besluit genomen.

Imo heeft Robin en/of EMS/Rehberg zelf voor deze situatie gezorgd;
a) door mensen toestemming te geven om een kloon te bouwen
b) gemaakte afspraken voor technisch onderhoud met old stock componten moet nakomen
c) een waitlist in het leven heeft geroepen. Ruim 2 jaar na de waitlist, biedt deze nog steeds geen vooruitzicht op levering

Alle andere overwegingen/bezwaren zijn tussen Derek, Robin en/of EMS. Wij zijn eindgebruikers die van de mogelijkheid die Derek met zn pcb's creeert gebruik gaan maken. Naast zn baan heeft Derek de moeite genomen om de pcb's te tekenen, modificeren, te testen en hij zet een pcb run op. Als ik naar de prijzen voor de pcb's kijk, dan heb ik het idee dat Derek het niet voor het geld doet.

Wat betreft het in elkaar zetten, behuizing en voor de frontplaat daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Als mensen Derek's pcb's gaan gebruiken om een commerciele VCS3/Synthi A productielijn op te zetten dan zou ik het bezwaar vanuit Robin Wood, EMS/Rehberg kunnen begrijpen.

Ik vind het erg jammer dat men hier maar over blijft vallen. Er zijn 1001 clone-kits op de markt...
Ongetwijfeld zullen enkele op SF deze ook hebben gebouwd. Doepfer heeft veel modules nagebouwd en dat is min of meer geaccepteerd. Dit omdat het anders niet op de markt beschikbaar zou zijn en/of niet bereikbaar voor de doelgroep. De x0xb0x is een soortgelijke situatie. Het ontwerp is dacht ik 1 op 1 overgenomen, worden er nog eens originele 303 onderdelen in gebruikt, en de x0x staat in menigeen studio te schitteren *D

Op gegeven ogenblik moet je vrijemarktwerking toelaten en als consument heb je de vrijheid om te beslissen bij wie je koop.

Ik zou het jammer vinden als het project geboycot wordt. Met de draad heeft Demian in ieder geval mogelijk geintresseerden op de hoogte gebracht. Iedereen zal zelf moeten besluiten wat ze er mee doen.
 
Laatst gewijzigd:
Op gegeven ogenblik moet je vrijemarktwerking toelaten en als consument heb je de vrijheid om te beslissen bij wie je koop.
Laat ik hier even op inhaken, omdat het niet klopt. Vrije marktwerking houdt niet in dat een rechtspersoon een product van een ander rechtspersoon namaakt en voor een ander tarief gaat verkopen. Zie de chinese en oost-europeaanse namaak artikelen. Vrije marktwerking gaat over een eerlijk concurrentie proces. Jij als consument hebt keuze tussen (vaak) meerdere fabrikanten die een verschillend product aanbieden, met een zelfde toepassing. Een Miele stofzuiger heeft dezelfde toepassing als een AEG stofzuiger, maar beiden zijn niet hetzelfde product. Miele zal ook actie ondernemen indien AEG een stofzuiger op de markt brengt die er hetzelfde uit ziet als een ouder product van Miele. Zelfde geldt uiteraard voor synthesizers. Een Korg MS-20 en een Minimoog hebben om en na bij een zelfde soort toepassing, maar zijn zeker niet hetzelfde product. (ik maak nu mensen boos, sorry)

Terug naar het onderwerp, de VCS3. Het staat je blijkens bovenstaand verhaal volledig vrij een product te maken met eenzelfde toepassing. Laat ik iemand van het electro-music.com forum quoten die precies zegt wat ik bedoel:
2thick4uni schreef:
Thanks to the miracle of SDIY its now pretty easy to get very close to Synthi A and VCS3 (or possibly even better?) without treading on anyone's toes.....
1 of JH Living VCO module gives 3 great VCO's (add tri and sin wave shapers if needed, MFOS VCO boards can be adapted for this)
1 of (newly launched!) JH Trapezoid Env / VCA, gives envelope and VCA
1 of Yusynth Diode Filter gives genuine EMS style VCF
1 of 20x20 Ghielmetti patch pin matrix
Not a lot more needed really, just ring mod, spring reverb and some buffer circuitry for patch panel but there are DIY options for these too.
Enfin, mijn punt is duidelijk. Ik hoop van ganser harte dat iedereen die een VCS3 kloon gaat maken aan Robin dan wel EMS/Rehberg de schemas vraagt. Daarmee zullen ze toestemming geven om een kloon te bouwen, en zolang Derek geen winstoogmerk heeft, is de kous daarmee af. Iedereen heel veel succes met de bouw van een kloon, danwel de aangedragen suggestie met andere circuits. Het blijft natuurlijk een heerlijk ding 8~
 
Hey Barno,

Als ik de kennis en het talent van Jurgen zou hebben zou ik het ook op die manier doen, maar dat is onmogelijk voor mij, en voor veel anderen ook.

Wat betreft de ethiek omtrent het gebruiken / kopen van deze pcb's, ik sta ruim 2 jaar op de wachtlijst voor een Synthi bij Robin Wood, heb daar ook een bedrag voor betaald om op die lijst te staan, maar er gebeurt helemaal niets. De site van EMS is al 12 jaar niet bij gewerkt, prijzen kloppen niet, het lijkt er echt helemaal en totaal niet op dat er ook maar 1 van synthi geleverd gaat worden, EMS heeft me verteld dat ik mogelijk en misschien over anderhalf jaar aan de beurt zou kunnen zijn, als ze nog leverbaar zijn, maar ondertussen is er nog steeds niets aan niemand geleverd terwijl de productie naar zeggen van EMS in februari dit jaar zou zijn opgestart.

Uit diverse bronnen heb ik begrepen dat er geen koffertjes meer voorhanden zijn, originele joysticks zijn er ook niet meer, springreverbs ook niet, hoe moet EMS dan deze Synthi's gaan maken?

Als EMS wat wil verdienen kunnen ze beter PCB's gaan verkopen, en dat doen ze ook niet.

Nu komt er een kans voor bij om zelf een Synthi kloon te gaan bouwen, dus die grijp ik aan. :{

Het is niet zo dat ik een handeltje wil gaan beginnen in klonen, dat zou ook absoluut niet rendabel zijn, dat Derek Revell geld vraagt voor zijn PCB's, dat is ook niet heel raar, want ethiek of niet, hij heeft veel tijd in het ontwerp en testen zitten.

Het is erg jammer dat EMS niet gewoon begint met Synthi's te leveren, want er is vraag zat naar, dus je kan ze verdedigen, en ergens begrijp ik dat ook, maar als fabrikant moet je gewoon leveren anders ben je gewoon geen fabrikant.

En zo denk ik er over.

Verder denk ik, wil men het over ethiek hebben, start dan een aparte draad, kunnen we hier verder over het klonen babbelen. :)

:doei:

compleet mee eens ems staat stil en hy steeklt niet ...copy een pcb zal vast niet exact zelfde zijn

dAN KUNJE DIETER DOEPFER OOK WEL GAAN AANKLAGEN
 
tja , zo is het.
wil overigens wel graag de mijne komen laten reviseren , mocht het ooit nodig zijn.
ben benieuwd, succes !
 
Derek Revell is gewoon een vieze kakkerlak die ondanks dat Robin Wood hier op tegen is gewoon EMS circuits klakkeloos uitbrengt als diy project.
Zo lang Robin Wood en Ludwig Rehberg nog steeds officele EMS dealers, reperateurs, leveranciers zijn is dit gewoon fout.
En dat Robin te traag is met het maken van nieuwe synthi's is absoluut geen excuus om gratie te krijgen om het wel te doen.
Hij heeft heeft het gewoon nog te druk met soundbeam wat mischien wel veel belangrijker is dan het produceren van synthi's.
En het vergelijk van Doepfer clone filters van synths die al 30 jaar niet meer geproduceerd zijn is geen vergelijk met een ems die nooit uit productie gegaan is.
 
Bericht door een moderator:
ik sluit deze draad omdat het een vreemde smaak heeft.

Het is duidelijk dat synthi's erg gaaf zijn en dat het jammer is dat we zo lang moeten wachten, en dat er dus mensen zijn die dit proces willen versnellen.
Zoals ook op andere forums, leidt dit tot flinke discussie of dit wel of niet mag.

Ik sluit deze thread af en gooi hem niet weg, omdat alle info, zowel voor als tegen hier te lezen is en iedereen zelf maar moet beslissen wat ie er mee doet.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top